Elektronika.lt
 2024 m. balandžio 29 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 NaujienosSąrašas
 - Elektronika, technika
 - Kompiuterija
 - Telekomunikacijos
 - Verslo naujienos
 - Įvykiai, renginiai
 - Švietimas, studijos
 - Mokslo naujienos
 - Portalo naujienos
 StraipsniaiSąrašas
 Vaizdo siužetaiSąrašas
 Nuolaidos, akcijosSąrašas
 Produktų apžvalgosSąrašas
 Naudingi patarimaiSąrašas
 Vykdomi projektaiSąrašas
 Schemų archyvasSąrašas
 Teorija, žinynaiSąrašas
 Nuorodų katalogai
 Įvairūs siuntiniai
 Bendravimas
 Skelbimai ir pasiūlymai
 Elektronikos remontas
 Robotų kūrėjų klubas
 RTN žurnalo archyvas






 Verta paskaityti
Balandžio 29 d. 20:27
Kaip „iPhone“ išjungti „NameDrop“ funkciją
Balandžio 29 d. 17:16
„Opel“ pristato stulbinantį naujos kartos „Grandland“ visureigį
Balandžio 29 d. 14:15
Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio
Balandžio 29 d. 11:48
„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui
Balandžio 29 d. 08:34
Verslas su įvairių Lietuvos universitetų mokslininkais kurs įnovatyvų įrankį nuotoliniam transporto stebėjimui
Balandžio 28 d. 17:53
Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami
Balandžio 28 d. 13:35
KTU mokslininkas Florian Rabitz: stiprinkime mokslinį bendradarbiavimą kosmose
Balandžio 28 d. 09:31
Internetiniai sukčiai aktyviausi tada, kai esame labiausiai pažeidžiami: ekspertas pataria, kaip nepasimesti
Balandžio 27 d. 17:27
„Mini“ pristatė pirmąjį elektrinį kompaktinį visureigį „Aceman“
Balandžio 27 d. 13:20
JAV suspindę Vilniaus licėjaus moksleiviai pristatė pačių sukonstruotą robotą
FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Optic sight
Binoculars for hunting elk,
Best compact binoculars,
Riflescope hunting
Reklama
 Naujienos » Įvykiai, renginiai Ankstesnė naujiena | Sekanti naujiena | Dalintis | Spausdinti

Pramonės inovacijų ir technologijų elitas gegužę vėl rinksis Vilniuje: svarbiausi parodos „Balttechnika 2024“ akcentai

Publikuota: 2024-04-10 10:37
Tematika: Įvykiai, renginiai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gegužės 15–17 d. Vilnius vėl taps inžinerijos ir technologijų inovacijų epicentru – čia vyks jau 32-oji „Litexpo“ tarptautinė specializuota technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų paroda „Balttechnika 2024“. Organizatoriai tvirtina – renginys ne tik suburs specialistus iš šalies ir užsienio, bet ir taps vieta, kur galima susipažinti su pažangiausiomis technologijomis ir inovacijomis, skirtomis pramonei, verslui ir vartotojams.

Pasak „Litexpo“ projektų vadovės Eglės Puodžiūtės, paroda „Balttechnika 2024“ bus puiki galimybė pamatyti, kas vyksta Lietuvos inžinerijos pramonėje, sužinoti, kokios yra pasaulinės tendencijos, ir atrasti potencialias galimybes naujiems projektams ar partnerystėms.

„Per kelis dešimtmečius „Balttechnika“ tapo renginiu, po vienu stogu suburiančiu tiek inovacijų kūrėjus, tiek verslo ir mokslo, tiek tradicinės pramonės atstovus, tiek startuolius. Vieniems tai puiki proga sužinoti ir išbandyti naujausius sprendimus, kitiems – užmegzti ar atnaujinti kontaktus“, – apie artėjančią parodą pasakoja E. Puodžiūtė.

Kaip ir ankstesniais metais, vienu įdomiausių parodos akcentų taps „Inovacijų sala“ – išskirtinė „Balttechnikos 2024“ dalis, dedikuota novatoriškų produktų ir sprendimų, sukurtų Lietuvoje, pristatymui. Šių metų „Inovacijų salą“ organizuoja Baltijos automobilių detalių klasteris (BACC) drauge su Lietuvos inžinerijos ir technologijų pramonės asociacija LINPRA.

„Inovacijų sala“ – tai platforma, kur pramonės atstovai ir visuomenė gali iš arčiau susipažinti su šalies technologiniu progresu. Šioje erdvėje eksponuojami gaminiai ir technologijos, kurios domina tiek verslo specialistus, tiek platųjį lankytojų ratą. Užsukusiesiems leidžiama ne tik apžiūrėti, bet ir praktiškai išbandyti naujausius Lietuvos inžinierių ir mokslininkų kūrybos vaisius, suteikiant galimybę įvertinti šių inovacijų praktinę vertę ir potencialą. Šiemet čia bus galima išvysti nemažai ir automobilių industrijos inovatoriškų sprendimų“, – vardijo „Litexpo“ projektų vadovė E. Puodžiūtė.

Svarbiausi parodos renginiai

Parodos „Balttechnika 2024“ organizatoriai, kaip ir kasmet, daug dėmesio skyrė specializuotiems renginiams, kuriuos kuruoja parodos partneriai. Štai LINPRA drauge su Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmais (AHK) ir „DigiTech“ asociacija „Infobalt“ organizuoja konferenciją „Making Industry 4.0 Real“.

LINPRA direktoriaus Dariaus Lasionio teigimu, tai – vienas iš svarbiausių metų renginių, skirtų pramonės efektyvumui ir produktyvumui didinti per skaitmeninių technologijų naudojimą gamyboje.

„Šiemet konferencijoje kalbėsime apie skaitmeninimo ir robotizacijos tendencijas. Pristatysime ir lokalius pramonės transformacijos atvejus, ir globalias tendencijas, tarptautinių pramonės lyderių įžvalgas. Kartu svarstysime, ar Lietuva jau pasirengusi „Pramonė 5.0“ erai“, – vardijo LINPRA vadovas.

Parodoje taip pat vėl daug dėmesio bus skiriama energetikai, o daugiausia apie ją bus galima sužinoti kito „Litexpo“ partnerio, Nacionalinės elektros technikos verslo asociacijos (NETA), organizuojamoje parodoje-konferencijoje „Ateities energetika Baltijos šalyse 2024“.

Pasak NETA vadovo Gedimino Abarčio, tai bus ypatingas renginys tiems, kurie domisi energetikos sektoriaus ateitimi ir inovacijomis. Jame dalyvaus tiek tarptautinės įmonės, tiek ir Lietuvos gamintojai, kurie pristatys naujausius technologinius sprendimus atsinaujinančios energetikos, energijos saugojimo ir elektros tinklo paskirstymo technologijas.

„Konferencijoje bus kalbama apie naujausias saulės energetikos technologijas, pastatų valdymo technologijas, tvarumą pramonėje ir daugelį kitų aktualijų. Tai puiki proga susipažinti su sektoriaus naujovėmis ir tendencijomis, aptarti svarbiausius iššūkius ir galimybes“, – pabrėžė G. Abartis.

Anot jo, vienas iš pagrindinių konferencijos akcentų – faktas, kad iki 2030 m. Lietuva įsipareigojo reikšmingai sumažinti metinį energijos suvartojimą. Dėl šios priežasties įmonės jau dabar turėtų diegti sprendimus, leisiančius efektyviau naudoti energiją tiek pramonėje, tiek pastatuose.

„Atsinaujinanti energetika susiduria su nemažais iššūkiais. Neužtenka tik pastatyti saulės elektrinę ant stogo ar ant žemės. Norint pasiekti elektros energijos gamybos ir efektyvaus naudojimo tikslų, verslas turėtų rinktis sprendimus, kurie leistų saugoti jau pagamintą elektros energiją, kad vėliau ją galėtų panaudoti savo reikmėms. Tad energijos kaupimo ir baterijų sprendimams šiemet skirsime išties nemažai dėmesio“, – sako G. Abartis.

Konferencijoje taip pat bus pristatytos automatinės pastatų valdymo sistemos (BMS), leidžiančios sumažinti pastatams naudojamos energijos praradimus. Statistika rodo, kad 30 proc. pastatuose naudojamos energijos yra išvaistoma ir net 50 proc. pastatams naudojamos energijos yra prarandama būtent dėl neefektyvių pastatų valdymo sistemų.

„Ilgą laiką BMS reikalavo itin didelių investicijų, todėl integruoti skaitmeniniai valdikliai į pastato šildymo, vėdinimo, apšvietimo įrenginius dažniausiai buvo diegiami tik dideliuose komerciniuose pastatuose. Pastaraisiais metais apstu naujų technologijų ir jų siūlančių startuolių, kurie leidžia pastato valdymą automatizuoti mažesniais kaštais. Tai jau tapo prieinama tiek senų, tie nedidelių pastatų administratoriams. Tad apie tai būtina kuo daugiau kalbėti“, – pabrėžė NETA direktorius G. Abartis.

Ypatingas dėmesys parodoje „Balttechnika 2024“ skiriamas ir automobilių pramonei. Reikšminga parodos dalimi taps pirmasis Lietuvoje tarptautinis automobilių industrijos forumas, kurį organizuoja BACC, vienijantis lyderiaujančias automobilių transporto ir komponentų gamybos bei paslaugų įmones, drauge su nacionaline užsienio investicijų plėtros agentūra „Investuok Lietuvoje“, Ekonomikos ir inovacijų ministerija, Susisiekimo ministerija bei Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmais.

Didelis parodos organizatorių ir partnerių dėmesys automobilių industrijai netruko pritraukti ir svarbių šio sektoriaus dalyvių. Savo dalyvavimą parodoje patvirtino „Continental Lithuania“, „Hella/Forvia“ ir „Elinta Motors“.

Automobilių pramonei skirti daugiau dėmesio parodoje nutarta įsiklausius į ekspertų įžvalgas, pabrėžiančias, kad šiuo metu šis sektorius išgyvena sparčius ir reikšmingus pokyčius, o kiekviena permaina – tai galimybė ateiti naujiems rinkos dalyviams.

„Augant elektromobilių paklausai, automobilių komponentų gamintojams teks prisitaikyti prie naujų, šiems automobiliams skirtų komponentų poreikio – baterijų sistemų, elektros perdavimo ir valdymo sistemų, naujos kartos elektromotorų. Tai reiškia tiek naujų produktų kūrimą, tiek esamų gamybos procesų pritaikymą. Tobulėjančios autonominės vairavimo technologijos detalių gamintojams atveria galimybes kurti aukštesnio lygio sensorių sistemas, komunikacijos ir duomenų apdorojimo modulius, kurie būtini saugiam autonominių transporto priemonių veikimui. Be to, tai įgalina integracijas su kitomis sistemomis ar industrijos žaidėjais“, – sako Baltijos automobilių detalių klasterio valdybos pirmininkas Giedrius Valuckas.

Anot jo, automobilių industriją sparčiai keičia ir vis griežtesni aplinkosaugos reikalavimai, kurie verčia ieškoti naujų, tvarių medžiagų, mažinti gamybos metu išmetamų teršalų kiekį, taip pat tobulinti gaminių gyvavimo ciklo valdymą, įskaitant galimybes jas perdirbti arba naudoti pakartotinai.

„Visus šiuos iššūkius matome kaip galimybes mūsų klasteriui prisidėti prie pramonės pokyčių ir išnaudoti naujas verslo galimybes. Tad parodos dalyviams pristatysime inovatyviausius ir išmaniausius lietuvių sukurtus sprendimus pramonei. Mūsų tikslas parodyti pasauliui, kokių technologinių sprendimų gausu Lietuvoje. Nemažai kas nustemba sužinojęs, kad Lietuvos automobilių pramonės įmonėse dirba daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų, o bendra metinė jų apyvarta siekia beveik 900 mln. eurų“, – tvirtino G. Valuckas.

Svarbi automobilių industrijos forumo dalis bus ir B2B tinklaveikos sesija, kurioje bendradarbiavimą galės megzti gamintojų ir paslaugų atstovai iš viso pasaulio. Šia renginio dalimi, pasak jo organizatorių, siekiama paskatinti tarpsektorinį bendradarbiavimą, kuris galėtų ne tik pagreitinti naujų technologijų sukūrimą, bet ir padėtų pritraukti kuo daugiau vietinių startuolių, gebančių kurti aukščiausių standartų sprendimus. Šiuo metu į B2B sesiją jau užsiregistravo atstovai iš beveik 20 valstybių.

Inžinerinių profesijų populiarinimas

Ypatingas dėmesys parodoje vėl bus skiriamas ir jaunajai kartai. LINPRA antrus metus organizuoja moksleiviams skirtą nacionalinį jaunųjų inžinierių čempionatą „STEAM TEAM 2024“, kurio finalas vyks parodoje „Balttechnika 2024“.

„Svarbu akcentuoti ir visiems pasakyti – paroda kviečia ne tik pramonės atstovus ir profesionalus, bet ir smalsuolius bei jaunimą. Rodydami, kokios inovacijos kuriamos Lietuvoje, siekiame paskatinti jaunimą rinktis inžinerines studijas ir vėliau siekti karjeros šioje srityje. Dvejojantiems ar ieškantiems atsakymų jaunuoliams parodoje bus galima pajusti inžinerinės pramonės mastą ir suprasti, kur gali nuvesti inžinerinių gebėjimų ugdymas – nuo žaismingos ir kūrybiškos Goldbergo mašinos konstravimo iki sėkmingo verslo bei inovacijų kūrimo“, – įsitikinęs LIPRA vadovas D. Lasionis.

Jo teigimu, kuo daugiau jaunų žmonių nukreipti į inžinerijos ir tiksliųjų mokslų pasaulį reikia dėl aiškiai matomų tendencijų, iš kurių svarbiausia – technologijų paklausos augimas ir prieinamumo didėjimas.

„Pirmosios robotizavosi, skaitmenizavosi ir lyderystę šioje srityje rodė didžiosios įmonės, ypač baldų pramonėje. Tačiau dabar matome, kad skaitmenizuojasi ir mažesnės, ir vidutinės įmonės įvairiose industrijose: plastiko gamyboje, maisto sektoriuje, medicinoje ir t. t. Poreikį investuoti į technologijų atnaujinimą jaučia visa pramonė ir ši tendencija tik stiprėja“, – pabrėžė LINPRA vadovas D. Lasionis.

Daugiau sužinoti apie technologijų, inovacijų ir inžinerinių sprendimų naujienas bei tendencijas bus galima jau gegužės 15–17 d. vyksiančioje „Litexpo“ parodoje „Balttechnika 2024“.


Draudžiama platinti, skelbti, kopijuoti informaciją su
nurodyta autoriaus teisių žyma be redakcijos sutikimo.

 Rodyti komentarus (0)
Vardas:    El. paštas:   (nebūtinas)
Pakartokite kodą: 
  Apsaugos kodas: 
 
Komentarus rašo lankytojai. Komentarai nėra redaguojami ar patikrinami, jų turinys neatspindi redakcijos nuomonės. Redakcija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus, kurie pažeidžia įstatymus, reklamuoja, yra nekultūringi arba nesusiję su tema. Pastebėjus nusižengimus, prašome mums pranešti. Jei nurodomas el. pašto adresas, jis matomas viešai. Patvirtindami komentaro įrašymą, kartu patvirtinate, jog esate susipažinęs su portalo privatumo politika ir su ja sutinkate.
JAV Atstovų rūmai priėmė naują įstatymo projektą dėl „TikTok“ blokavimo

JAV Atstovų Rūmai pritarė dar vienam įstatymo projektui, pagal kurį vaizdo įrašų paslauga „TikTok“ bus užblokuota JAV, jei Kinijos patronuojančioji bendrovė „ByteDance“ atsisakys ją parduoti.

Kinija turi rimtų priekaištų Europos Sąjungai: pažėrė aštrios kritikos dėl pradėto tyrimo elektromobilių rinkoje

Kinijos pramonės institucija pranešė, kad Europos Sąjungos tyrimas dėl elektromobilių yra nukreiptas prieš Kinijos gamintojus, neskaidrus ir pažeidžiantis pasaulinės prekybos taisykles, net ir nežinant jo baigties.

Perspėja apie rizikas, perkant vejos robotus iš antrų rankų: galite likti ir be roboto, ir be pinigų

Atšilus orams ir ėmus greičiau augti žolei daugelis į darbą „paleido“ vejos robotus, kurie kai kam tampa proga pasipelnyti – plinta naujas sukčiavimo būdas, kuomet į Lietuvą atvežami ir antrinėje rinkoje parduodami užsienyje pavogti vejos robotai.

2024 m. balandis
2024-04-28 07:25
Inovacijų agentūra kviečia smulkių ir vidutinių verslų savininkus gilinti e. komercijos žinias
2024-04-26 11:28
Gyventojams – išsamesnė informacija apie elektros ir elektronikos atliekų surinkimą
2024-04-23 19:22
„Vilnius Space Days“ didins tarptautinį bendradarbiavimą kosmoso srityje
2024-04-23 15:53
Prasideda geriausių lietuviškų skaitmeninių inovacijų atranka į pasaulinį konkursą
2024-04-23 07:01
„Sony“ švenčia 4 pergales 2024 m. TIPA apdovanojimuose
2024-04-19 12:52
„Apple“ turi rimtų problemų: Jungtinėje Karalystėje bus nagrinėjamas ieškinys
2024-04-18 16:19
Elektros skaitiklį tikrinate retai? Teks mokėti naują mokestį
2024-04-18 13:29
Tyrimas: elektrinių paspirtukų savininkai neskuba drausti šių transporto priemonių
2024-04-18 10:56
Atvykę į darbą sužinojo, kad yra atleisti: dalies „Tesla“ darbuotojų pirmadienį į gamyklą neįleido apsauga
2024-04-18 07:09
Dirbtinio intelekto entuziastė – kaip pasitelkus DI per savaitę darbe sutaupo iki 8 val.
2024-04-17 16:47
Europoje – reforma, kuri padės apsaugoti elektros vartotojus
2024-04-16 19:13
Ar ateityje žmogišką pagalbą pakeis robotas, algoritmas ir socialinė inžinerija?
Daugiau...Paieška archyve




Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai


Reklama
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Reklama | Turinys | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama