Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/68856/samsung-kaltinamas-klaidinant-klientus-del-galaxy-s-atsparumo-vandeniui/spausdinti/

„Samsung“ kaltinamas klaidinant klientus dėl „Galaxy S“ atsparumo vandeniui

Publikuota: 2019-07-10 19:37
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Australijos konkurencijos ir vartotojų komisija teigia, kad „Samsung“ telefonai nėra tokie atsparūs vandeniui, kaip reklamuojami, tad Australijos vyriausybės stebėtojų agentūra kreipiasi į teismą tvirtindama, jog bendrovės telefonai nėra saugūs naudoti vandenyje.

2016 m. „Samsung“ išleido pirmąjį vandeniui atsparų IP68 flagmaną „Samsung Galaxy S7“ (2015 m. buvo išleistas „Samsung Galaxy S6 Active“ su IP68 atsparumu, tačiau jo korpusas buvo papildomai sustiprintas atitinkančia MIL-STD-810G sertifikatą apsauga). Būtent nuo „S7“ modelio visi kiti elektronikos milžinės flagmanai pasižymėjo atsparumu vandeniui pagal IP68 sertifikavimą ir buvo reklamuojami kaip nebijantys vandens telefonai. Techniškai IP68 sertifikuoti telefonai yra laikomi atspariais vandeniui, tačiau jie nėra vandeniui nepralaidūs. Australijos konkurencijos ir vartotojų komisija (toliau „ACCC“) teigia, kad tokia reklama yra klaidinanti.

„Samsung“ kaltinamas klaidinant klientus dėl „Galaxy S“ atsparumo vandeniui

„ACCC“ peržiūrėjo daugiau kaip 300 „Samsung“ reklamų tam, kad galėtų suformuoti pretenzijų pagrindą. Išskiriami du pagrindiniai ieškinio komponentai:

  • „Samsung“ reklama rodė, kad „Galaxy S“ telefono nuleidimas 30 minučių į vandenį iki 1,5 metrų ar mažiau nepaveiks prietaiso per visą jo tarnavimo laiką.
  • „Samsung“ reklamose telefonai buvo naudojami paplūdimiuose ir baseinuose, nors IP68 sertifikatas taikomas tik gėlam vandeniui.

Nors 2014 m. buvo išleistas taip pat vandeniui atsparus flagmanas „Samsung Galaxy S5“, jis turėjo IP67 sertifikatą atitinkantį atsparumą (galima naudoti iki 1 metro gylyje iki 30 minučių), tačiau „ACCC“ konkrečiai nurodė telefonus, parduodamus nuo 2016 m. Ieškinyje pabrėžiama, kad „Samsung“ atmetė garantinio remonto reikalavimus, kai klientai kreipėsi dėl vandens patekimo į telefono vidų ir pažymi, kad „Samsung“ interneto svetainė teigia, jog naujausio flagmano „Samsung Galaxy S10“ nerekomenduojama naudoti paplūdimyje ar baseine.

„ACCC teigia, kad „Samsung“ sąmoningai klaidino potencialius klientus. „Pagal tokią reklamą telefonai turi būtų tinkami naudoti visų rūšių vandenyje, įskaitant vandenyno vandenį bei baseinus, o tokio vandens poveikis neturėtų daryti įtakos tolesniam įrenginio naudojimui“, – sakė „ACCC“ pirmininkas Rodas Simsas.

Savo ruožtu „Samsung“ teigia, kad atkreipė dėmesį į „ACCC“ kaltinimus ir planuoja gintis teisme, o kol kas laikysis tokios pačios atsparumo vandeniui rinkodaros, kaip ir anksčiau. „Mes taip pat esame įsitikinę, kad klientams suteiksime visakeriopą pagalbą ir nemokamą techninį aptarnavimą įvykus garantiniam atvejui, kuris atitiks „Samsung“ garantinius įsipareigojimus ir Australijos vartotojų teisę. Klientų pasitenkinimas yra pagrindinis „Samsung“ prioritetas ir esame pasiryžę geriausiu būdu atitikti bei vykdyti klientų interesus“, – atsakė „Samsung“.

Elektronika.lt pastaba: Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos komentaras.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!