Elektronika.lt
 2024 m. birželio 5 d. Projektas | Reklama | Žinokite | Klausimai | Prisidėkite | Atsiliepimai | Kontaktai
Paieška portale
EN Facebook RSS

 Kas naujo  Katalogas  Parduotuvės  Forumas  Tinklaraščiai
 Pirmas puslapisSąrašas
 Forumas / + pokalbiai
 - Paieška forume
 - D.U.K. / Forumo taisyklės
 - Narių sąrašas
 - Registruotis
 - Prisijungti

Elektronika.lt portalo forumas

Jūs esate neprisijungęs lankytojas. Norint dalyvauti diskusijose, būtina užsiregistruoti ir prisijungti prie forumo. Prisijungę galėsite kurti naujas temas, atsakyti į kitų užduotus klausimus, balsuoti forumo apklausose.

Administracija pasilieka teisę pašalinti pasisakymus bei dalyvius, kurie nesilaiko forumo taisyklių. Pastebėjus nusižengimus, prašome pranešti.

Dabar yra 2024 06 05, 20:18. Visos datos yra GMT + 2 valandos.
 Forumas » Optika, skaitmeninė fotografija » SONY Cyber-shot DSC-W30
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
 
  
Puslapis 11
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą Rodyti ankstesnį pranešimą :: Rodyti kitą pranešimą 
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 03 06, 03:12 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aidas
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
Taigi neseniai pasirode naujas pigus Sony fotikas (reklamuoja dabar ji). Kiek ieskojau internete, tai atsiliepimu apie ji kol kas neradau. Visur tik pateikia gamintoju parametrus, bet nei su juo nufotografuotu vaizdu, nei siaip atsiliepimu neradau. Cia turbut del to kad rinkoje atsirado tik pries menesi.
Taigi noreciau pasidometi, gal kas jau sita nusipirkot? Nes pagal pateikiamus parametrus tai atrodo visai neblogai (kaip uz tokia kaina). Labiausiai idomu del jo jautrumo, nes gamintojas pateikia ISO1000 jautruma su (kaip teigia) nedideliu triuksmu. Kaip ten yra is tikruju? Ar tikrai prieblandoj geros nuotraukos gaunasi?
Siaip, kiek ziurejau, tai senesni W serijos SONY fotikai tikrai geros kokybes, bet kiek brangesni. Todel idomu ar kokybe isliko nukritus kainai?
O gal siaip ka geresnio uz 700Lt (plius minus simtas) galima nusipirkt?

P.S. Fotikas ne man, o merginai.

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?CategoryName=&ProductSKU=DSCW30&TabName=specs&var2=

_________________
Adutis™
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 03 07, 23:03 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
A_D
Dažnas dalyvis
Dažnas dalyvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Šiaip Sony lyg ir neblogi, matricos jų geros, ir šitam fotike nemažiausia. Bet fotikus gamina Canon, Nikon, paskui Pentax, Minolta, Olympus, o daugiau ? Daugiau gamina televizorius, šaldytuvus, mikrobanges, a kadangi perka liaudis tai ir fotikų pagaminsim. Fotikas ne vien iš matricos ir optikos susideda. Ten ir mintis turi būti. Jei rastum - jo nebegamina - Nikon E4200. Tikrai geras, stebuklo nėra, bet...Pagal kainą/dydį/patogumą/kokybę tikrai mažai kas pralenkia. Naktį visi jie šū... fotkina, stebuklo iš 1000ISO nebus - blico normalaus juk neturi nė vienas. Mano blicas 42 vedantysis, ir tai pagalvoju kokios ribos prieš fotkinant, o čia su 4.2 vedančiuoju....
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 03 31, 20:09 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aidas
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
Buvau nuejes i fotiku parduotuve "FotoŠkoda" paciupineti fotiku (ne automobiliu).
Lyginau:
Sony W30
Canon IXUS 50
Panasonic FX8
Panasonic LZ2
Neziurejau Canon A520 ar A620 del ju dydzio (LZ2 paeimiau tik is smalsumo pameginti 6x optini zoom'a).

Man labiausiai patiko LZ2 (pagrinde del optikos), bet jis kiek per didelis (merginai).

FX8 privalumas tera tik LCD dydis. Visa kita prasciau uz Sony ar Canon'a. Jei kreipti demesi i LCD, tai tada geriau Sony W50 (kuris nuo W30 tuo ir tesiskiria)

Liko du kandidatai. Pabandysiu paminet mano pastebetus privalumus ir trukumus (bandziau tik fokusavima, ISO, makro ir zoom rezimus). I spalvas nesigilinau (nors pastebejau, kad prie fluorecensinio apsvietimo Sony labiau linkes i raudona, o Canon i melyna)

Man asmeniskai labiau patiko Sony. ISO1000 virsijo mano pesimistinius lukescius (Triuksmo lygis panasiai kaip Canon'o prie ISO400). Galingas makro rezimas (Sony 2cm; Canon 3cm). Turi sioki toki manual fokusa (jei gerai pamenu, tai 0.5m, 1m, 2m, 5m, 10m ir begalybe). Prie meniu reiketu priprasti. Kaina nedidele.
Nepatiko Sony fotografavimo mygtukas, nes nelabai jauciasi, kada paspaustas iki puses. Brangi MS DUO kortele.

Nu bet jau apsisprendziau, jog savo merginai siulysiu pirkti Sony W30. Tokiu atveju Balandzio pabaigoj turesiu galimybe normaliai ji isbandyti ir galesiu papasakot naujus ispudzius (ar nusivylimus).

P.S. ten toj parduotuvej tai asaros akyse kaupesi matant visoki geri... Crying or Very sad Ispudingai vitrinoj atrode mazdaug pusmetrio ilgio objektyvas uz mazdaug 16kLt. Taip pat pvz Canon EOS 1Ds Mark II. Ech... Svajuko drambliones... Na bet jau pradejau lita prie lito (siuo metu krona prie kronos) deti, kad galeciau isigyti Canon EOS 350D. Rolling Eyes

_________________
Adutis™
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 08, 00:54 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Deimis
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
Pasiziurejus tech. aprasymus, tai nieko gero nesimato pas ta Sony W30, eilinis aparatelis - kaina atitinka kokybe...Kol nepamatysiu nuotrauku palyginimo nepatikesiu, kad ant ISO 1000, pas si aparateli yra kokia nors kokybe, pasiziurejus i matricos dydi. Dar pasiziurejus i tamsu objektyva, dar i silpna blykste, tikrai nesitikeciau is jo geresnes kokybes prastoje sviesoje. Ir visiskai nepatikesiu, kal nepamatysiu palyginimo, kad pas ji ISO 1000 kaip Canon ISo400. Tokie skirtumai ant ISO yra tik tarp DSLR'u ir skaitm. muiliniu. Apie koki modeli Canon kalbi? Siuo metu, bent kiek skaitau atsiliepimu ir palyginmu ivairiuose fototinklapiuose, tai maziausiai triuksmauja ant didesnio ISO, tikrai geresne kokybe duoda uz kitas muilines prastoje sviesoje - tai Fuji F10 (F11).
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 08, 06:25 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aidas
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
Fuji F11 kaina is kart kokia! O kad triuksmu maziau tai nestebina, nes matrica gerokai didesne. Noretusi ir "manual" fokuso. Neseniai teko fotografuoti su Sony W5. Deja nuotrauku dar nemaciau (tik fotiko LCD), bet labai patiko, jog galima nusistatyti fokusavimo nuotoli (nesvarbu, kad tik grubios reiksmes - vis geriau negu automatinis).

_________________
Adutis™
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 08, 15:13 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Deimis
Naujokas
Naujokas
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą
W5 jau geriau atrodo uz uz W30, bet ir kaina siek tiek didesne. Sie abu fotikai, manau, atitinka savo kaina. Siaip, ziuriu, Canon, Sony pradejo leisti naujus nebrangius modeliukus, turbut, skaitmeniniu muilinukiu kainos ir turetu mazeti, nes iki siol buvo nesamoningai iskeltos (palyginkime su ne skaitmeniniais). Sony skaitmenoje eina i prieki, dabar nupirko Konica Minolta, tuoj isleis pirmaji DSLR'a (veidrodini). O kas del aukstu ISO ant muilinukiu, tai anoks cia privalumas, marketinginiai bajeriai ir tiek. Su tokiomis matricomis ISO virs 200, jau nelabai panaudosi. Sony R1, kuris tikrai vienas kokybiskiausiu skaitm. aparatu, arciausias kokybe DSLR'ams, ir tai ISO 800 dar dar, galima ziureti, bet virs 800 jau visika nekokybe...Tas Sony W5, man irgi patinka - matrica didesne uz W30 ir pixeliu tokiai matricai optimalus kiekis -5 milijonai. Kas is to, kad pixeliu prikrauna i nedidele matrica be skaiciaus? Kokybe tik blogina, bet ne gerina...visur turi buti protingas balansas...
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 24, 03:55 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aidas
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
Prabego nuostabi savaite su mergina (buvau nemates pora menesiu). Taip pat per ta savaite intensyviai naudojom fotika (visgi itikinau pirkti SONY W30). Taigi jau galiu pasakyti savo nuomone apie ji.
Tureciau pasakyti, jog su kitais dabartiniais fotikais neesu pakankamai fotografaves, jog galeciau lyginti, todel nuomone bus ganetinai vienpuse.

Pradesiu nuo bendru dalyku.
Pats fotoaparatas yra mazas, lengvas ir plonas.
Objektyvas isvaziuoja greitai, tik garsas tyloj kiek keistokas (lyg butu susidevejusi mechanika).
Akumuliatorius nustebino - fotografuojant be blykstes galima padaryti daugiau nei 600 nuotrauku (6Mpix). Zodziu 512MB korteles jam maza netgi naudojant blykste. Per savaite padarem apie 1500 nuotrauku tris kartus pilnai iskraunant akumuliatoriu.
Nelabai patiko, kad per lengvai atsidaro akumuliatoriaus (kartu ir korteles) dangtelis. Zinoma abu yra uzfiksuoti ir neiskrenta, bet vis tiek nemalonu.
6 megapiksleliu matrica yra ryskiai per didele (tasku skaiciumi). Skirtumas tarp 6Mpix nuotraukos ir padidintos 3Mpix nuotraukos nera didelis. Kontrastingos vietos vis tiek neturi ryskios ribos (6Mpix - nelygi, isdidinta 3Mpix - sulieta). 6Mpix pasiteisina tik prie stipraus apsvietimo.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/strong_light.html
Taip pat fotografuojant 6Mpix nematau prasmes naudoti "fine" JPEG glaudinima, nes nuo "standart" skiriasi nezymiai, o vietos uzima gerokai maziau.

Fokusuoja greitai ir tiksliai. Yra galimybe pasirinkti kaip fokusuoti - dideliu plotu, centrine dali ar taska.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso80_spot_focus.html
Esant silpnam apsvietimui automatiskai isijungia pasvietimas (galima ji isjungti) ir netolimus daiktus sufokusuoja gerai. Fokusuojant su pasvietimu, uztrunka ilgiau (apie sekunde). Tai kartais nemalonu, nes fotografuojant veidus labai akina.

Patiko makro rezimas. Sofokusuoja greitai ir is arti (nuo 2cm).
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/Makro_1.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/Makro_2.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/Makro_3.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/Makro_4.html

Gerai veikia pilnai automatinis rezimas. Parametrus dazniausiai parenka tinkamus.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/auto_focus.html
Taciau sio rezimo beveik nenaudojau. Taip pat nenaudojau ir kitu rezimu (night, beach, landscape ir pan.) Naudojau "P" rezima, kur duoda daugiausia rankiniu nustatymu.

Isjungus fotika, jis atsimena visus nustatymus isskyrus zoom'a. Tokiu budu buvo nemazai blogu nuotrauku, del pamirstu nustatytu parametru (pvz makro rezimas). Taciau veliau ipratau pries fotografuojant paziureti i LCD, kur rodo, kokie nustatymai naudojami.

Gera funkcija yra 2s timer'is, kai fotografuojama stabiliai padejus fotoaparata ir norima atitraukt rankas, kad nesujudintum.

Manual fokusas (0.5m, 1m, 3m, 7m, begalybe) praverte fotografuojant trumpalaikius kadrus t.y. kai lauki kazkokio ivykio, kuris trunka labai trumpai ir negalima gaisti laiko automatiniam fokusavimui.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/manual_focus.html
cia pagavau meskute sokancia i vandeni

Turbut daugelis fotiku turi "metering mode" nustatyma i multi, center ir spot. Pasirinkus spot (ir esant reikalui fiksuota fokusavima) galima nesunkiai isgauti norima sviesumo balansa. Ta teko naudot fotografuojant objektus kontrastingoje aplinkoje.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/spot_metering_1.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/spot_metering_2.html
cia fotografuota testo tikslais tomis paciomis salygomis, tik viena karta sviesumas pagal plaukus, kita - pagal lempute.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/centre_metering_1.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/centre_metering_2.html
cia centro matavimas - atitinkamai paukstis ir medziai

Turbut irgi kiekvienam fotike yra funkcija "slow synchro". Ji pravercia tada, kai fotografuojama su blykste, bet norima isryskinti ir tamsu fona uz objekto.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/slow_synchro.html
cia fotografuota is rankos, todel fonas kiek sulietas, nors manual fokusas buvo i begalybe

Atejo laikas pakalbet ir apie ta paslaptinga ISO1000. Kiek pastebejau, tai ten pagrindini darba atlieka vaizdo procesorius, kuris filtruoja auksto daznio triuksma ir kartu padaro sharpen'inga dar uzlygindamas spalvas.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso1000_hand.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso1000_hand_1.html
cia apsvietimas buvo ganetinai mazas, nors akiai pakankamas. Blykstes bandziau nenaudoti, bandant isvengti nereikalingu seseliu ir artimu objektu "overbright'o"
Triuksmas pradeda jaustis jau nuo ISO300.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso320_04s.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso320_flash.html
cia antroje nuotraukoje naudota blykste
ISO1000 panaudojimas prasmingas tik tada, kai esant mazam apsvietimui neiseina naudoti blykstes ir fotografuojama is rankos (kurios juda) arba judancius objektus. Vaizdas bus triuksmingas, bet maziau sulietas.
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso1000_move.html
cia metro judejo ganetinai greitai. nors suliejima sumazinti padejo ir kiek stipresnis uz "silpna" apsvietimas
Prieblandoj man visada norejosi stovo ar bent jau stabilaus padeklo, nes fotografuojant didesniu islaikymu nuotraukos gaunasi daug grazesnes (spalvu ir triuksmo atzvilgiu).
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso1000_0125s.html
http://public.fotki.com/AdutisTM/sony_w30/iso80_1s.html
cia bendras sviesumas buvo labai mazas, todel fotografuojant ISO80 fotoaparatas buvo pastatytas stabiliai

Mano verdiktas: uz tokia kaina fotikas tikrai geras. Tik pasikartosiu, jog neteko normaliai isbandyti kitu sios kategorijos fotoaparatu, todel negaliu palyginti ir nusprest kuris geriau.


Paskutinį kartą redagavo Aidas, 2006 04 24, 14:46. Redaguota 1 kartą

_________________
Adutis™
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 24, 13:47 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aidas
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
pakeiciau link'us i netiesioginius

pilna nuotraukos dydi gali pamatyt paspaudus "Get Original Uploaded Photo" Wink

_________________
Adutis™
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 24, 17:51 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
ACC
Senbuvis
Senbuvis
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą Siųsti el. laišką
zinai turiu as sony skaitmenuka. Senas kaip nezinau kas. Viena beda kuria tikriausiai ir Tu pajausi. Tai tada, kai akumuliatorius pasibaigs. Mano modeliui akumas laiko apie metus, veliau prasideda biesai. O jie kainuoja (bent jau mano modeliu) 250lt... Fotikas kazkur 2000 metu, o turiu jau 3 visikai sudroztus akumus... Ir labai labai besina, vos atjungus nuo pakroviklio jis ima is issijungia mosikuodamas silpna baterija. O ta MACRO tai daiktas nerealus. Kokiu fantastiniu nuotrauku su juo padaryta! vai vai..
 SONY Cyber-shot DSC-W30
PranešimasParašytas: 2006 04 24, 18:56 Pranešti apie taisyklių pažeidimą Atsakyti su citata
Aidas
Moderatorius
Moderatorius
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą MSN Messenger
dabar truputi nesupratau. Neprisijungus kaip autoriui, neina paziureti full-size nuotraukos? O gal uztenka, prisijungti kaip vartotojui?

_________________
Adutis™
Pradėti naują temą  Atsakyti į pranešimą
 
Forumo sistema: phpBB
 „Google“ paieška forume
 Kas naujesnio?
 Naujos temos forume

Global electronic components distributor – Allicdata Electronics

Electronic component supply – „Eurodis Electronics“

LOKMITA – įvairi matavimo, testavimo, analizės ir litavimo produkcija

Full feature custom PCB prototype service

GENERAL FINANCING BANKAS

Mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė

LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina

„Konstanta 42“

Technologijos.lt

Buitinė technika ir elektronika internetu žemos kainos – Zuza.lt

www.esaugumas.lt – apsaugok savo kompiuterį!

PriedaiMobiliems.lt – telefonų priedai ir aksesuarai

„Deinavos baldai“ — šeimos baldai

FS 22 Tractors
Farming Simulator 19 Mods, FS 22 Maps, FS22 Mods
ETS2 Mods
ETS2 Trucks, ETS2 Bus, Euro Truck Simulator 2 Mods
FS22 Tractors
Farming Simulator 22 Mods, FS22 Maps, FS22 Trucks
VAT calculator
VAT number check, What is VAT, How much is VAT
Paskola internetu
Vartojimo paskola, paskola automobiliui, paskola būsto remontui
Thermal monocular
Thermal vision camera,
Night vision ar scope,
Night vision spotting scope
FS22 Mods
FS22 Harvesters, FS22 Tractors Mods, FS22 Maps Mods
FS22 Mods
FS22 Maps,
FS22 Harvesters,
FS22 Tractors
Dantų protezavimas
All on 4 implantai,
Endodontija mikroskopu,
Dantų implantacija
Sims 4 Mods
Sims 4 CC Clothes,
Sims 4 Hair CC,
Sims 4 Skill Cheat
Reklama
‡ 1999– © Elektronika.lt | Autoriaus teisės | Privatumo politika | Atsakomybės ribojimas | Turinys | Reklama | Kontaktai LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina
Script hook v, Openiv, Menyoo
gta5mod.net
Farming Simulator 2019 Mods, FS22 Mods, FS22 Maps
farmingsimulator19mods.fr
Optical filters, UV optics, electro optical crystals
www.eksmaoptics.com
Reklamos paslaugos
SEO sprendimai

www.addad.lt
Elektroninių parduotuvių optimizavimas „Google“ paieškos sistemai
www.seospiders.lt
FS22 mods, Farming simulator 22 mods,
FS22 maps

fs22.com
Reklama


Reklama