Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/rysiai/7086/e-mobility-technologiju-platforma-mobiliu-ir-belaidziu-komunikaciju-pletrai/spausdinti/

„E-mobility“: technologijų platforma mobilių ir belaidžių komunikacijų plėtrai

Publikuota: 2007-02-19 18:08
Tematika: Telekomunikacijos
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: KTU regioninis mokslo parkas, VšĮ

„E-mobility“ technologinė platforma priklauso naujų technologijų, kurių pagrindu visuomenės reikmėms kuriami masinio vartojimo produktai ir paslaugos, kuriems būdingas sunkus įsitvirtinimas rinkoje, grupei. Nuo 2004 m. Europoje kuriama taip vadinama „eMobility“ platforma.


Nuo 2000 m. Europos Komisija pradėjo kurti naujus organizacinius instrumentus ES verslo ir mokslo plėtotei. Šios naujos struktūros buvo pavadintos Technologijų platformomis (TP). Technologijų platformoms numatyta funkcija mobilizuoti Europos verslo bei mokslo ir politikos gebėjimus, kurie būtų išnaudoti perspektyviausiomis kryptimis tarptautinio konkurencingumo prasme.

„E-mobility“ technologinė platforma priklauso naujų technologijų, kurių pagrindu visuomenės reikmėms kuriami masinio vartojimo produktai ir paslaugos, kuriems būdingas sunkus įsitvirtinimas rinkoje, grupei. Nuo 2004 m. Europoje kuriama taip vadinama „eMobility“ platforma.

E-mobility – Nacionalinė mobilių ir belaidžių komunikacijų technologinė platforma

Mobilių ir belaidžių komunikacijų nacionalinės TP (MBK TP) nariai ketina apjungti savo pastangas, būtinus išteklius, darbą ir žinias siekdami bendrai veikti tam, kad būtų sukurtos prielaidos ekonominį Lietuvos mobilių ir belaidžių komunikacijų sektorių įjungti į Europos Sąjungos inovacinę ir ūkinę erdvę, skatinti Lietuvos mobilių ir belaidžių komunikacijų ekonominio sektoriaus konkurencingumą, ekonominį augimą ir kelti užimtumo lygį.

Lietuvos MBK TP tikslas ir vizija yra užtikrinti esminį kiekvieno žmogaus gyvenimo kokybės pagerinimą, pasiekiamą per aplinkos tinkamumą įvairiuose šaltiniuose ir multi-sensoriniuose davikliuose esančios prasmingos ir įvairaus turinio informacijos pateikimui. Šios vizijos įgyvendinimas dabartinę koncepciją „bet kur ir bet kada“ pakeis į naują paradigmą „bet koks tinklas, bet koks įrenginys su reikiamu turiniu ir kontekstu saugiu ir užtikrintu būdu“ Tyrimų programos yra sutelktos paprastumo, efektyvumo ir užtikrintumo dimensijų kryptimis kuriant inovatyvią techniką ir technologijas, nukreiptas į bendrą skirtingų tipų tinklų veikimą.

Nacionalinės MBK TP veiklą remia LR Ūkio ministerija, o administruoja viešoji įstaiga KTU regioninis mokslo parkas.

Plačiau apie nacionalinę mobiliųjų ir bevielių technologinę platformą galima rasti internetiniame puslapyje www.emobility.ktc.lt. Šiame tinklapyje Jūs taip pat galite pateikti Jums kilusius ir su technologinės platformos veikla susijusius klausimus. Jei turite patirties, naujų idėjų ir noro jas realizuoti – maloniai kviečiame tapti MBK TP nariais, Jums tereikia užpildyti tinklapyje pateiktą dalyvio anketą.


VšĮ KTU regioninis mokslo parkas
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!