Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/teorija/elektronika/67044/elektromobiliu-ikrovimo-stoteliu-krovimo-lygiai/spausdinti/

Elektromobilių įkrovimo stotelių krovimo lygiai

Publikuota: 2019-02-19 20:11
Tematika: Elektronikos technologija
Skirta: Mėgėjams
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Elektromobilių įkrovimo stotelės yra skirstomos į tris pagrindinius įkrovimo lygio tipus pagal krovimo greitį ir kitas svarbias specifikacijas. Dauguma elektromobilių galima įkrauti 1 lygio ir 2 lygio įkrovimo stotelėse.


Elektromobilių įkrovimo stotelės yra skirstomos į tris pagrindinius įkrovimo lygio tipus pagal krovimo greitį ir kitas svarbias specifikacijas. Dauguma elektromobilių galima įkrauti 1 lygio ir 2 lygio įkrovimo stotelėse. Jų šiuo metu ir yra daugiausiai. 3 lygio įkrovimo stotelė daugiau žinoma kaip DCFC arba (anglų k. Fast charge) gali įkrauti tik tuos elektromobilius kurie turi greito įkrovimo funkciją.

1 lygio elektromobilio įkrovimo stotelė (suomių k. Sähköauton Latauskaapeli Ohjauskotelolla) pasijungia nuo paprasto sieninio elektros šaltinio. Pilnas elektromobilio Įkrovimo laikas gali trukti nuo 10 iki 12 valandų. Taip pat šitie įkrovikliai gali būti reguliuojami nustatant automatinį įjungimą ir išjungimą. Taip galima reguliuoti krovimui skirtą laiką. Tarkim, nakties metu elektros energija yra pigesnė ar yra elektros energijos kaupiklis iš kurio tam tikru paros laiku galima naudoti susikaupusią elektrą. Įkrovimo galia iki 7,2 kW su vienfaziu laidu ir iki 22 kW su trifaziu įkrovimo laidu. Produkto įsigijimo kaina nėra aukšta.

Elektromobilių įkrovimo stotelių krovimo lygiai

2 lygio įkrovimo stotelės dažniausiai yra įmontuojamos privačių namų garažuose ar kitose patalpose kur norima įkrauti elektromobilius. Taip pat populiarėjant elektromobiliams šio tipo įkrovimo stotelės vis dažniau atsiranda ir biurų parkavimo aikštelėse, viešuose parkavimo vietose. Įkrovimo laikas priklausomai nuo elektromobilio baterijos dydžio ir įkrovimo stotelės galingumo gali svyruoti nuo 2 iki 6 valandų. Įkrovimo galia iki 22 kW. Produkto įsigijimo kaina yra vidutinė.

Elektromobilių įkrovimo stotelių krovimo lygiai

3 lygio įkrovimo stotelės yra greito įkrovimo stotelės. Jos dažniausiai yra įrengiamos netoli greitkelių ar didelėse parkavimo aikštelėse prekybos centruose, netoli kino teatrų ar greito maitinimo restoranų. Šios elektromobilių įkrovimo stotelės turi kelias jungtis pritaikytas skirtingiems įkrovimo lizdams. Tai yra greičiausias būdas įkrauti elektromobilį per trumpiausią laiką. Įkrovimo laikas gali svyruoti nuo 15 minučių iki 2 valandų. Įkrovimo galia iki 120 kW. Produkto įsigijimo kaina yra aukšta.

Elektromobilių įkrovimo stotelių krovimo lygiai

Elektromobilio įkrovimo stotelės (suomių k. Sähköauton Latausasemat) lygio pasirinkimas nėra sudėtingas, kai žinoma elektromobilio specifikacija: įkrovimo jungtys, galima maksimali įkrovimo galia kW, dažniausiai naudojama įkrovimo stotelės vieta, pageidaujamas įkrovimo greitis ir krovimo laiko nustatymas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!