Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/9522/omnitel-mobilusis-elektroninis-pastas-verziasi-i-lietuva/spausdinti/

„Omnitel“: mobilusis elektroninis paštas veržiasi į Lietuvą

Publikuota: 2007-10-11 07:18
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

El. paštu mobiliajame telefone Lietuvoje naudojasi dar tik kas 20 vadovaujamą poziciją užimantis darbuotojas, tačiau ši verslo komunikacijos priemonė netolimoje ateityje sparčiai populiarės. Tokią prognozę pateikia Lietuvos mobiliojo ryšio rinkos lyderė „Omnitel“, remdamasi telekomunikacijų kompanijos „TeliaSonera“ užsakymu atliktu tyrimu apie el. pašto mobiliajame telefone naudojimą.


El. paštu mobiliajame telefone Lietuvoje naudojasi dar tik kas 20 vadovaujamą poziciją užimantis darbuotojas, tačiau ši verslo komunikacijos priemonė netolimoje ateityje sparčiai populiarės. Tokią prognozę pateikia Lietuvos mobiliojo ryšio rinkos lyderė „Omnitel“, remdamasi telekomunikacijų kompanijos „TeliaSonera“ užsakymu atliktu tyrimu apie el. pašto mobiliajame telefone naudojimą.

„Lietuva šiuo metu yra ant pokyčių slenksčio – jau turime el. paštui mobiliajame telefone paruoštą techninę bazę, mūsų darbo įpročiai vis labiau panašėja į vakarietiškuosius, tad artimiausiu metu galime prognozuoti el. pašto mobiliajame telefone populiarumo augimą“, – teigia „Omnitel“ rinkodaros direktorius Giedrius Makauskas.

Atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad el. paštas šiandien yra viena pagrindinių verslo komunikacijos priemonių. Remiantis gautais duomenimis, absoliuti dauguma – 89 proc. – vadovaujančių verslo įmonių darbuotojų jaučia poreikį nuolat tikrintis el. paštą darbo metu. Ši galimybė ypač svarbi pardavimų ir rinkodaros vadovams. Rekordines aukštumas pasiekė ir darbuotojų mobilumas. Net 68 proc. vadovaujamas pareigas užimančių darbuotojų tenka dirbti ne tik biure, bet ir už jo ribų. „Natūralu, kad augant darbuotojų mobilumui ir el. pašto, kaip komunikacijos priemonės, svarbai, vadovai jaučia vis didesnį poreikį sprendimams, suteikiantiems galimybę el. paštu naudotis visur ir visada“, – teigia G. Makauskas.

Kaip parodė tarptautinis tyrimas, vadovai mobiliojo elektroninio pašto poreikį labiausiai jaučia būdami už biuro ribų – keliaudami, vykdami į susitikimus, atostogaudami, ar vakarais ir savaitgaliais. Tačiau tenka pripažinti, kad, palyginti su Šiaurės Europos (Skandinavijos) šalimis, Lietuvoje el. paštas mobiliajame telefone dar nėra itin paplitęs. Mūsų šalyje šia funkcija naudojasi 5,2 proc. vadovų, o Šiaurės valstybėse – net 32 procentai. Daugiausia elektroniniu paštu mobiliajame telefone naudojasi Suomijos verslininkai – 47,2 proc., paslaugos populiarumas apylygis Danijoje (29,6 proc.), Norvegijoje (26,8 proc.) ir Švedijoje (24,4 proc.).

„Nuo kolegų Šiaurės šalyse atsiliekame dėl savitos mūsų verslo kultūros – būdami už biuro ribų, reikalus paprastai tvarkome skambindami. Tuo tarpu Šiaurės šalyse verslo komunikacijoje naudojamos įvairesnės priemonės – šiose valstybėse verslininkai mobiliuoju telefonu ne tik skambina, bet ir siunčia SMS, MMS žinutes, dažniau rašo el. laiškus. Tačiau mūsų įpročiai sparčiai keičiasi, greitai įsisaviname naujoves, todėl el. pašto mobiliajame telefone naudojimas augs“, – tarptautinio tyrimo rezultatus vertina „Omnitel“ rinkodaros direktorius.

Jis pabrėžia, kad techninių kliūčių naudotis el. paštu mobiliajame telefone iš esmės nebeliko. Naujausiais “Omnitel” duomenimis, net 75 proc. bendrovės tinkle veikiančių telefonų palaiko el. paštą.

„Mūsų siūloma „Express pašto“ paslauga, leidžianti gauti elektroninius laiškus į telefoną iš karto, vos tik jie atkeliauja į biure esantį serverį, populiarėja. Be to, pastebime, kad skubantys verslininkai vis dažniau telefone naudoja darbo kalendoriaus, priminimų apie susitikimus, kontaktinės informacijos sinchronizavimo su biure esančiu kompiuteriu funkcijas. Šios priemonės reikalingos tiems, kurie siekia efektyviai dirbti“, – pasakoja G. Makauskas.

Elektroninio pašto naudojimosi darbe įpročių tyrimą „TeliaSonera“ užsakymu bendrovė „TNS Gallup“ atliko penkiose šalyse: Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje ir Lietuvoje. Tarptautinio tyrimo metu buvo apklausti 1254 verslo įmonių vadovai, pardavimų vadovai, rinkodaros skyrių vadovai ir konsultantai.


Omnitel
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!