Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/71688/milijonines-baudas-gavusi-apple-ir-toliau-letina-senesnius-iphone-modelius-kodel/spausdinti/

Milijonines baudas gavusi „Apple“ ir toliau lėtina senesnius „iPhone“ modelius. Kodėl?

Publikuota: 2020-02-14 08:35
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: LRT.lt

„Apple“ buvo paskirta 25 milijonų eurų bauda už tyčinį senesnių „iPhone“ modelių sulėtinimą vartotojams to nepaaiškinant. Baudą paskyrė Prancūzijos konkurencijos ir sukčiavimo priežiūros tarnyba DGCCRF, kuri teigė, kad vartotojai nebuvo įspėti.


„Apple“ buvo paskirta 25 milijonų eurų bauda už tyčinį senesnių „iPhone“ modelių sulėtinimą vartotojams to nepaaiškinant. Baudą paskyrė Prancūzijos konkurencijos ir sukčiavimo priežiūros tarnyba DGCCRF, kuri teigė, kad vartotojai nebuvo įspėti, skelbia BBC.

Milijonines baudas gavusi „Apple“ ir toliau lėtina senesnius „iPhone“ modelius. Kodėl?
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Dar 2017 m. „Apple“ patvirtino, kad ji sulėtino kai kurių „iPhone“ telefonų veikimą, tačiau teigė, kad tai padarė tik tam, kad „prailgintų“ įrenginių naudojimą.

Kodėl „Apple“ sulėtina senus „iPhone“?

Daugelis jau seniai įtarė, kad „Apple“ sulėtina senesnių „iPhone“ telefonų veikmą, kai pristatomas naujas modelis. Įtarimams pasitvirtinus, kompanijos atstovai teigė, kad ličio jonų akumuliatoriai prietaisuose nebegalės patenkinti didžiausio srovės poreikio, nes ilgainiui sensta. Dėl to „iPhone“ gali netikėtai išsijungti ir taip pažeisti elektroninius komponentus.

Taigi bendrovė išleido „iPhone 6“, „iPhone 6s“ ir „iPhone SE“ programinės įrangos atnaujinimus, kurie „pakoregavo“ akumuliatoriaus veikimą.

Tai patvirtino ir bandymai, kurių metu nustatyta, kad, pakeitus akumuliatorių, telefonas staiga vėl paspartėjo.

Prancūzijos reguliuotojas teigė, kad „iPhone“ savininkai „nebuvo informuoti, jog diegiant„ iOS “naujinius (10.2.1 ir 11.2) jų įrenginiai gali sulėtėti“.

Vykdydama susitarimą, „Apple“ savo svetainėje prancūzų kalba turi rodyti pranešimą, nurodantį, kad kompanija veikė apgaulingai. Bendrovė sutiko sumokėti ir baudą.

Ar „Apple“ vis dar sulėtina senesnius „iPhone“?

Taip. Nuo tada, kai „Apple“ patvirtino šią praktiką 2017 m., kompanija ją taikė dar keliuose „iPhone“, įskaitant: „iPhone 6“, „6 Plus“, „6S“, „6S Plus“; „iPhone SE“; „iPhone 7“ ir „7 Plus“; „iPhone 8“ ir „8 Plus“, kur veikia „iOS 12.1“ ar naujesnė versija; „iPhone X“, kuriame veikia „iOS 12.1“ ar naujesnė versija; „iPhone XS“, „XS Max“ ir „XR“, kuriuose veikia „iOS 13.1“ ar naujesnė versija.

Šis nustatymas įgalinamas tik tada, kai baterija pradeda silpti, o „iOS“ dabar vartotojams pateikia aiškesnės informacijos apie tai, kada įjungtas našumo valdymas.

„Našumo valdymo poveikis naujesniems modeliams gali būti mažiau pastebimas dėl patobulintos programinės įrangos ir telefono konstrukcijos“, – teigė „Apple“ atstovas.


LRT
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!