Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/65491/nuomone-kodel-as-taip-ilgai-laukiau-naujojo-google-pixel-3-xl/spausdinti/

Nuomonė: Kodėl aš taip ilgai laukiau naujojo „Google Pixel 3 XL“

Publikuota: 2018-10-12 12:19
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Neseniai „Google“ surengė spaudos konferenciją kur pristatė ne vieną naują savo įrenginį, o tarp jų ir naujos kartos „Pixel“ ir „Pixel XL“ išmanieji telefonai. Laukiau šio renginio ganėtinai ilgai, nors iš esmės beveik viskas jau buvo žinoma gerokai anksčiau.


Neseniai „Google“ surengė spaudos konferenciją kur pristatė ne vieną naują savo įrenginį, o tarp jų ir naujos kartos „Pixel“ ir „Pixel XL“ išmanieji telefonai. Laukiau šio renginio ganėtinai ilgai, nors iš esmės beveik viskas jau buvo žinoma gerokai anksčiau.

Dizainas iš esmės toks pats, tačiau su patobulinimais, kurie buvo reikalingi – naujas ekranas, stiklinis korpusas (ir belaidis įkrovimas, žinoma). Visa kita atnaujinta pagal šių dienų tendencijas – galingiausia geležis, pagerintos kameros ir didesnysis modelis su ypač didele išpjova. Taip, ji tiesiog neįtikėtinai didelė. Pabandysiu pasidalinti savo mintimis apie naująjį „Pixel 3 XL“, nes būtent šio modelio ir laukiau.

Nuomonė: Kodėl aš taip ilgai laukiau naujojo „Google Pixel 3 XL“

Taigi, pradėkime nuo dizaino. Žvelgiant į nuotraukas, renderius ir kitą spaudoje matomą vaizdą, galima susidaryti įspūdį, jog dizainas visai nepasikeitė. Taip, „Google“ atnaujino baltos spalvos modelį ir jis dabar daugiau baltas ir pristatė naują rožinę spalvą, kuri iš tikrųjų nėra rožinė (oficialus pavadinimas – „Not Pink“). „Pixel“ telefonų dizainas visuomet buvo vertinamas dvejopai, tačiau gamintojas nusprendė nieko pernelyg nekeisti. Didžiausiu pasikeitimu vadinčiau pilnai stiklo panaudojimą nugarėlėje. Taip, dabar bent jau naudojamų medžiagų prasme „pixeliai“ tapo tokie pat kaip ir dauguma kitų flagmanų.

Ir nors apie telefono dizainą galima kalbėti daug ir kiekvienas kalbantysis išsakytų vis kitokią nuomonę, tai apie priekinėje dalyje esančią ekrano išpjovą sunku būtų pasakyti kažką gero. Net nežinau tinkamo žodžio lietuvių kalboje, kad galėčiau ją apibūdinti. Ji yra tiesiog MILŽINIŠKA. „Google“ į ją patalpino garsiakalbį, dvi kameras ir dar velniai žino ką. Nežinau, gal kažkam tai atrodo labai gražu, bet man tai atrodo itin gremėzdiška. Tiesą pasakius būčiau linkęs turėti siauresnį viršutinį rėmelį su visais komponentais nei tokį antakį. Na, bet panašu, jog teks susigyventi. Tiems, kurie galvoja, jog nesusigyvens – imam mažesnį modelį.

Labai svarbus atnaujinimas, kurį būtų nuodėmė nepaminėti – naujas ekranas. Didesnysis modelis su 6,3 colių įstrižainės ekranu ir Quad HD+ raiška, HDR palaikymu ir pan. Jeigu praėjusių metų modelis turėjo tikrai prastą, lyginant su konkurentais, ekraną, tai šiemet panašu, kad jokių bėdų neturėtų būti. Manau, kad tai yra vienas svarbiausių ir reikalingiausių atnaujinimų šios kartos modelyje, nes jis juk tam ir skirtas, kad patobulinti tam kas buvo prieš tai. Ar ne?

„Pixel 3 XL“ turi visą naujausią geležį, o pirmame plane, žinoma, „Qualcomm Snapdragon 845“ procesorius. Nieko kito ir nebuvo galima tikėtis, tačiau man gal kiek akis užkliūna už 4 GB operatyviosios (RAM) atminties. „Google“ sako, jog tai yra visiškai pakankamas kiekis, bet aš norėčiau gal kiek daugiau. Na, bet čia šitą niuansą bus galima aptarti kai turėsiu savąjį „pixelį“. Turbūt būtų galima paminėti ir tai, jog telefone ir dar daugiau dirbtinio intelekto, kurio sunku būtų nepastebėti ir naudojantis kamera.

Apie kameras geriausia šnekėti, kai yra galimybė ją išbandyti. Deja, tačiau kol kas teks remtis teorija. Akivaizdu tai, kad „Google“ neketina į nugarėlę talpinti daugiau nei vienos kameros. Praėjusiais metais tai nebuvo problema, o šiemet panašu, kad tai taip pat turėtų nesukelti kažkokių problemų kovoje dėl geriausiai fotografuojančio telefono vardo. Su kiek atnaujinta kamera pristatyti ir keletas naujų funkcijų. „Top Shot“ leis pasirinkti geriausią kadrą iš daugybės itin panašių, o specialus režimas leis fiksuoti itin kokybiškas nuotraukas tamsoje. Žinoma, kol kas tai tik teorija, tačiau apie tai plačiau būtinai pakalbėsiu kai tik pavyks įsigyti šį telefoną.

Kiekvieną kartą atsiradus naujam flagmanui kyla vienas klausimas – ar tai yra verta atnaujinimo. Jeigu turite „Google Pixel 2 XL“ ir sėkmingai susigyvenote su šio įrenginio trūkumais (tokiais kaip ekranas), tai tikriausiai galima dar pakentėti. Jeigu turite „Google Pixel 2“ – manau tai būtų verta atsinaujinimo vien dėl atsinaujinusio dizaino. Kaip bebūtų, spręsti ar naujieji „Pixel 3“ verti įsigijimo dar kiek ankstoka, tačiau aišku viena – tai yra tikrai gerai atnaujintas praėjusio modelio variantas, pašalinant didžiausius jo trūkumus.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!