Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/65161/5-priezastys-kodel-verta-iphone-x-pakeisti-i-naujaji-iphone-xr-ismanuji-telefona/spausdinti/

5 priežastys kodėl verta „iPhone X“ pakeisti į naująjį „iPhone XR“ išmanųjį telefoną

Publikuota: 2018-09-19 09:16
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Tai nėra tokia beprotiška mintis, kaip tai gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. „iPhone XR“ yra labiausiai mėgstamas tarp dabartinės kartos išmaniųjų telefonų, tačiau jo vidus mažai kuo skiriasi nuo „iPhone XS“ ir „XS Max“. Skirtumus matome LCD ekrane, aliuminiame korpuse ir tai, kad išmanusis telefonas turi ne dvi, o vieną kamerą, visa kita yra taip pat, kaip ir senesnės versijos išmaniuosiuose telefonuose.


Tai nėra tokia beprotiška mintis, kaip tai gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

„iPhone XR“ yra labiausiai mėgstamas tarp dabartinės kartos išmaniųjų telefonų, tačiau jo vidus mažai kuo skiriasi nuo „iPhone XS“ ir „XS Max“. Skirtumus matome LCD ekrane, aliuminiame korpuse ir tai, kad išmanusis telefonas turi ne dvi, o vieną kamerą, visa kita yra taip pat, kaip ir senesnės versijos išmaniuosiuose telefonuose.

Gali atrodyti beprotiška pereiti nuo technologiškai pažengusio „iPhone X“ prie „iPhone XR“, tačiau iš tikrųjų tam yra keletas svarbių priežasčių. Jų yra mažiausiai penkios.

5 priežastys kodėl verta „iPhone X“ pakeisti į naująjį „iPhone XR“ išmanųjį telefoną

1. Galingas modernus procesorius

„iPhone XR“ naudoja iki šiol produktyviausią mikroschemą tarp „Apple“ išmaniųjų telefonų. „A12 Bionic“ gerokai lenkia ankstesnę procesorių kartą, kuri veikia praėjusių metų „iPhone X“ įrenginyje.

Tai pirmasis rinkoje esantis lustas, pagamintas naudojant 7 nanometrų technologijas. Jis jungia šešių branduolių procesorių ir keturių branduolių grafikos greitintuvą, kuris yra 50 % efektyvesnis nei „iPhone X“ įrenginyje. Be to, „A12 Bionic“ veikia kartu su naujos kartos „Neural Engine“ sistema.

Pagerintas neuroninis tinklas gali atlikti 5 trilijonus operacijų per sekundę. Palyginti su 600 milijardų operacijų per sekundę „iPhone X“ įrenginyje, tai yra labai daug. Tokia galia gali atrodyti nereikalinga, tačiau naujuose prieduose, kuriuose atliekami masiniai skaičiavimai, tai bus labai naudinga.

2. Puiki kamera

„iPhone XR“ turi tokią pačią 12 megapikselių pagrindinę kamerą kaip „iPhone X“. Priekinė kamera taip pat yra panaši, ji palaiko „Face ID“, tačiau ši funkcija veikia efektyviau ir greičiau dėl programinės įrangos optimizavimo.

Vienintelis „iPhone XR“ trūkumas yra viengubas, o ne dvigubas pagrindinės kameros modulis. Tačiau, laimei, „Apple“ šiame įrenginyje įdiegė tokią pačią kamerą, kaip ir išmaniajame telefone „iPhone XS“. Be to, jei anksčiau dviguba kamera buvo reikalinga fotografuojant portretinę nuotrauką, dabar tai sėkmingai veikia ir su vienu moduliu.

3. Kokybiškas LCD ekranas

Prieš bandydami kritikuoti „iPhone XR“, nepamirškite, kad jis turi ekraną su 6,1 colio įstrižaine. Ir tai yra daugiau ne tik už praėjusių metų „iPhone X“, bet ir visiškai naują „iPhone XS“ išmanųjį telefoną.

Taip, jis pagamintas pagal LCD technologijas ir jo tankis yra tik 326 pikseliai colyje, bet taip yra ir „iPhone 8“ išmaniajame telefone, kur nuotraukos ir programos atrodo puikiai. „iPhone XR“ palaiko „True Tone“ ir gali pasigirti 1792 × 828 pikselių raiška.

Kaip minusą galima paminėti tik „3D Touch“ trūkumą. Nors, jei manote, kad ne visi jį naudoja, tuomet nėra jau toks didelis nuostolis. Be to, kaip sakė „Apple“ rinkodaros viceprezidentas Phil Schiller, bendrovė nepašalino šios technologijos, bet pakeitė ją „Haptic“ jutikline sistema, kuri yra panaši į „MacBook Pro“ pelės manipuliatorių.

4. Korpuso spalvų įvairovė

Nuo „iPhone 5C“ laikų „Apple“ iš tikrųjų nežavėjo mūsų skirtingomis korpuso spalvomis, ir paprastai jos buvo tik sidabro, pilkos ir aukso spalvos. „iPhone X“ teturėjo dviejų atspalvių korpusus.

„iPhone XR“ turės šešias korpuso spalvas, įskaitant raudoną, kuri paprastai pasirodo po kelių mėnesių. Be standartinių baltos ir juodos, buvo pridėta mėlyna, geltona, koralų ir išskirtinė raudona.

5. Padidinto galingumo baterija

Prezentacijos metu mums buvo pasakyta, kad „iPhone XR“ baterijos veikimas padidėjo pusantros valandos, palyginti su „iPhone 8 Plus“. Tai yra labai geras rezultatas, nes „iPhone 8 Plus“ buvo ilgiausiai veikiantis „Apple“ išmanusis telefonas.„iPhone 8 Plus“ gali pasigirti 14 valandų autonomija, palyginimui „iPhone X“ – 12 valandų. Atsižvelgiant į tai, galima tikėtis, kad „iPhone XR“ lengvai atlaikys 15 ar net 16 valandų pakrauto įrenginio veikimą.


Sugedo.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!