Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/60456/apklausa-kiek-tautieciu-is-314-apklaustuju-per-atostogas-issivercia-be-interneto/spausdinti/

Apklausa: kiek tautiečių iš 314 apklaustųjų per atostogas išsiverčia be interneto?

Publikuota: 2017-08-10 15:22
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Net 80 proc. šalies gyventojų savo atostogų neįsivaizduoja be interneto, rodo AB Lietuvos radijo ir televizijos centro užsakymu atliktos apklausos duomenys. 45 proc. apklaustųjų atostogaujant turėti interneto ryšį yra labai svarbu, 37 proc. – gana svarbu. Ir tik vienas respondentas atsakė, kad jam interneto ryšys atostogų metu nėra svarbus.


Net 80 proc. šalies gyventojų savo atostogų neįsivaizduoja be interneto, rodo AB Lietuvos radijo ir televizijos centro (toliau – „Telecentro“) užsakymu atliktos apklausos duomenys. 45 proc. apklaustųjų atostogaujant turėti interneto ryšį yra labai svarbu, 37 proc. – gana svarbu. Ir tik vienas respondentas atsakė, kad jam interneto ryšys atostogų metu nėra svarbus.

Dažniausiai internetas atostogų metu vartojamas naudotis elektroniniu paštu (74 proc. respondentų), socialiniais tinklais (59 proc.), taip pat įvairiomis paslaugomis, tokiomis kaip internetinė bankininkystė ir kitomis (50 proc.), bei skaityti naujienas (48 proc.). Be to, dalis respondentų atostogų metu internetą naudoja ir žiūrėti filmus bei kitą vaizdo turinį, klausyti muzikos ar žaisti žaidimus.

Apklausa: kiek tautiečių iš 314 apklaustųjų per atostogas išsiverčia be interneto?

Kelia didelius reikalavimus

Tarp šalies gyventojų populiaru vasarą laiką leisti sode, sodyboje ar kaime. Tyrimo duomenys atskleidžia, kad 38 proc. respondentų būna ten savaitgaliais, 26 proc. praleidžia bent kelias savaites, o 6 proc. vasarą nuolatos gyvena „laikinuose namuose“ – sode, sodyboje ar kaime.

Be interneto neišsiverčiama ir tenai. Net 94 proc. respondentų savo „vasaros rezidencijoje“ turi galimybę naudotis internetu: 80 proc. iš jų – mobiliuoju internetu telefone ar per modemą. Įdomu tai, kad 41 proc. respondentų šiam internetui kelia tokius pačius reikalavimus kaip ir internetui nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, o dar 43 proc. – iš dalies tokius pačius reikalavimus. Visgi, vartotojų poreikiai patenkinami ne visada.

Nori naršyti išties neribotai

Apklausos duomenys atskleidžia, kad nors pagrindiniai reikalavimai, kuriuos vartotojai kelia mobiliajam internetui, yra jo kaina (76 proc. respondentų) bei sparta (59 proc.), ne mažiau svarbi ir galimybė naršyti išties neribotai (35 proc.). 15 proc. apklaustųjų teigia, kad turimų mobiliojo interneto duomenų jiems nelabai pakanka ar nepakanka, o 28 proc. pakanka tik iš dalies. Net 57 proc. vartotojų sako patyrę situacijų, kai viršija interneto duomenų apribojimus, o 9 proc. taip nutinka nuolatos.

Nors 30 proc. interneto duomenų apribojimus viršijusių respondentų teigė nesiėmę kokių nors veiksmų, didžioji dalis vartotojų vis tik linkusi vienaip ar kitaip reaguoti į duomenų trūkumą. 24 proc. pradėjo sekti naudojamų duomenų kiekį, 24 proc. užsisakė daugiau duomenų turintį planą, 16 proc. pradėjo save riboti ir naudoti mažiau duomenų, o 2 proc. pasirinko kitą interneto tiekėją. „Telecentro“ užsakymu vartotojų apklausą liepos 24–27 dienomis atliko rinkos tyrimų kompanija „Synopticom“.

Apklausos metu įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose buvo apklausta 314 interneto naudotojų, kurių amžius nuo 18 iki 60 m. „Reaguodami į vartotojų poreikius sukūrėme sprendimą atostogaujantiems – 4G LTE interneto planus be terminuotų sutarčių su modemo nuoma“, – pasakoja „Telecentro“ atstovė Vita Brizendine. Jos teigimu, nuo šiol galima naudotis MEZON internetu kad ir tik kelias dienas ar savaites. Tai leidžia sumažinti savo interneto sąskaitą: mokama tik už laikotarpį, kuriam buvo užsakytos paslaugos.


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!