Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/58143/labiausiai-erzinantys-mobiliuju-telefonu-trukumai/spausdinti/

Labiausiai erzinantys mobiliųjų telefonų trūkumai

Publikuota: 2017-01-30 17:47
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Pigu.lt
Inf. šaltinis: Pigu.lt

Statistika išties iškalbinga: daugelyje šalių mobiliųjų telefonų yra vos ne du kartus daugiau nei gyventojų. Paprasti mobilieji telefonai evoliucionavo į išmaniuosius, kurie šiandien primena miniatiūrinį kompiuterį, o artimiausiu metu tikėtina, kad jie taps pagrindiniu kompiuteriu.


Statistika išties iškalbinga: daugelyje šalių mobiliųjų telefonų yra vos ne du kartus daugiau nei gyventojų. Paprasti mobilieji telefonai evoliucionavo į išmaniuosius, kurie šiandien primena miniatiūrinį kompiuterį, o artimiausiu metu tikėtina, kad jie taps pagrindiniu kompiuteriu.

Visgi, naujomis funkcijomis „prifarširuoti“ mobilieji telefonai tapo gerokai sunkesni, didesni, o ir savo kaina dažnai nenusileidžia nešiojamam kompiuteriui. Kokios mobiliųjų savybės labiausiai erzina pirkėjus, pasakoja didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistai.

Labiausiai erzinantys mobiliųjų telefonų trūkumai

Greitai išsikraunanti baterija

Tai tikriausiai labiausiai erzinantis mobiliųjų telefonų trūkumas. Žmonės, kurie pirmąjį mobilųjį įsigijo prieš gerą dešimtmetį, dar ir dabar su nostalgija prisimena laikus, kai telefoną pakakdavo per savaitę pakrauti vieną kartą. Kita vertus, mokslininkai turi daug gerų idėjų, kaip šią nervinančią problemą išspręsti. Štai Japonijos milžinė „Toshiba“ jau kuris laikas eksperimentuoja su nedideliais maitinimo elementais, kuriuos bus galima įkrauti metanoliu. Vis garsiau kalbama ir apie galimybę panaudoti superkondensatorius. Priešingai nei įprastose baterijose, juose elektros krūviai kaupiami ant medžiagų paviršiaus. Panašiu principu veikia statinė elektra. Taigi, tikėtina, kad kelerių metų bėgyje ši nemaloni problema, kai telefoną tenka krauti vos ne kasdien, išsispręs.

Nepatogi klaviatūra

Reikia pripažinti, kad kai kurių išmaniųjų telefonų klaviatūra kelia nepatogumų, ypač tiems žmonėms, kurie negali pasigirti smulkiomis ir gležnomis rankomis. Kai reikia greitai atsakyti į elektroninį laišką ar žinutę, smulkūs virtualūs klavišai tampa tikru išbandymu. Tiesa, labai sparčiai tobulėjant technologijoms, artimu metu galima tikėtis greito perversmo kalbos atpažinimo srityje, taigi, išmanieji telefonai turėtų patys suvesti diktuojamą tekstą.

Per sunkus ir per didelis telefonas

Išmaniųjų telefonų gamintojai ir pirkėjai svajoja apie nedidelį, lengvą, daug energijos neeikvojantį telefoną, kuris savo funkcijų gausa ir galimybėmis nenusileistų nešiojamam kompiuteriui arba jį net pranoktų. Visgi, šiandien mobilieji telefonai vis dar pakankamai dideli, sunkiai telpa į kišenę, o į ją patekę dar gali ir sulinkti. Šį nemalonų incidentą amerikiečių korporacija „Apple“ tikriausiai prisimena iki šiol. Tiesa, prekyboje galima atrasti ir mažesnių matmenų mobiliųjų telefonų, tačiau nereiktų apsigauti, nes jų bateriją vis tiek teks krauti pakankamai dažnai.

Didelė kaina

Didžiausios kompanijos kiekvienais metais su fanfaromis pristato naujus savo mobiliuosius telefonus ir kitus prietaisus. Visas pasaulis tarsi užgniaužęs kvapą laukia, kuo šiais metais juos nustebins mobiliųjų telefonų gamintojai. Visgi, itin aukštai užkeltą kartelę gana sunku peršokti, gamintojai dažnai keičia nežymias smulkmenas, pavyzdžiui, praeitais metais „Apple“ atsisakė ausinių jungties, tačiau didelių pokyčių nėra. Tiesa, yra viena išimtis – tai kainos, kurios vidutines pajamas gaunančiam lietuviui atrodo švelniai tariant neracionalios. Taigi, drąsiai galima teigti, kad tai vienas didžiausių mobiliųjų telefonų trūkumų, erzinančių praktiškai kiekvieną pirkėją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!