Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/57064/10-priezasciu-kodel-2017-metu-iphone-bus-neitiketinai-geras/spausdinti/

10 priežasčių, kodėl 2017 metų „iPhone“ bus neįtikėtinai geras

Publikuota: 2016-11-09 13:16
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Ateinančiais metais bus minimas pirmojo „iPhone“ pasirodymo dešimtmetis, tad vartotojai (ir žurnalistai) tikisi, kad bendrovė „Apple“ šį jubiliejų paminės tinkamai – pristatydama telefoną, kuris labai smarkiai skirtųsi nuo savo pirmtakų.


Ateinančiais metais bus minimas pirmojo „iPhone“ pasirodymo dešimtmetis, tad vartotojai (ir žurnalistai) tikisi, kad bendrovė „Apple“ šį jubiliejų paminės tinkamai – pristatydama telefoną, kuris labai smarkiai skirtųsi nuo savo pirmtakų, rašo businessinsider.com.

O pastarąjį mėnesį labai patikimi šaltiniai paskleidė nemažai informacijos apie tai, ko galime tikėtis iš naujojo išmaniojo aparato.

10 priežasčių, kodėl 2017 metų „iPhone“ bus neįtikėtinai geras

Nebus tokio dalyko, kaip „iPhone 7s“

Leidinys „MacRumors“ aptiko „Barclays“ analitiko ataskaitą, kurioje teigiama, kad „Apple“ šįkart praleis „S“ modelio fazę (istoriškai „S“ modelis būdavo įterpiamas tarp kiekvienų dviejų skirtingų skaičių) ir nuo „iPhone 7“ peršoks iškart prie „iPhone 8“ O gal net ir prie „iPhone 10“.

Pastarasis pavadinimo variantas nėra toks jau ir beprotiškas įvertinus tai, kad bus švenčiamas „iPhone“ dešimtmetis – „Apple“ tokiu būdu gali pažymėti savo svarbiausio produkto jubiliejų.

Priekinio ekrano paviršius bus be rėmelių ir kraštelių

Sklinda gandai, kad „iPhone 10“ (arba „iPhone 8“) turės visą priekinę sienelę užpildantį ekraną – tokią informaciją pirmas išplatino su „Apple“ susijusiomis temomis rašantis tinklaraštininkas Johnas Gruberis.

Jis tvirtina, kad iš asmenų, artimai susijusių su „Apple“, girdėjo, jog „iPhone 10“ priekinė dalis bus be jokių rėmelių ir kraštelių, o visą ją užpildys vienas didelis ekranas.

Išoriškai jis bus tik iš stiklo, įrėminto aliuminyje

„Apple“ analitikas Ming Chi Kuo, dažnai teisingai prognozuojantis naujų „Apple“ produktų savybes ir galimybes, teigia, kad „iPhone 10“ korpusas bus pagamintas iš stiklo. O tai reiškia, kad vizualiai jis gali būti panašus į „iPhone 4“ ar „iPhone 4s“.

Japonijos naujienų šaltinis „Nikkei“ taip pat skelbė, kad „Apple“ atsisako metalinės nugarėlės bei naujam modeliui rinksis stiklinę nugarėlę bei metalinį rėmelį.

Bus pristatytas ir trečias „pažangiausias“ modelis su didesniu ekranu ir nerūdijančio plieno ekranu

M. C. Kuo prognozuoja, kad „Apple“ pristatys ir trečią, „pažangų“ modelį su dar didesniu, 5,8 colių įstrižainės ekranu (palyginimui, „iPhone Plus“ ekranas yra 5,5 colių įstrižainės).

M. C. Kuo taip pat tvirtina, kad šio įrenginio rėmelis bus ne iš aliuminio, o iš nerūdijančio plieno, kuris išmaniuosiuose telefonuose sutinkamas pakankamai retai.

Trečias modelis bus su 5 colių įstrižainės ekranu?

M. C. Kuo prognozė šįkart skiriasi nuo „Nikkei“ skelbiamo gando, kad trečiasis „iPhone“ modelis bus su 5 colių įstrižainės ekranu.

O jeigu tai yra tiesa, vadinasi, „Apple“ savo asortimentą užpildys iš esmės visomis populiariausiomis ekranų įstrižainėmis. Tad galime tikėtis 4 colių įstrižainės „iPhone SE“ (arba jo potencialaus įpėdinio), 4,7, 5 ir 5,5 colių ekrano įstrižainių „iPhone“.

„Namų“ mygtukas bus nematomas

J. Gruberis tvirtina, kad namų mygtukas, kuriame taip pat yra piršto atspaudo jutiklis, bus įterptas tiesiai į stiklinę priekinę sienelę ir taps nematomu.

J. Gruberio prognozė sutampa su technologijų svetainės „i4u“ teiginiu, kad ateities „iPhone“ bus su į stiklą įterptu namų mygtuku.

Kinijos mobiliųjų telefonų pramonės gigantai „Xiaomi“ neseniai pristatė naujus telefonus su ta pačia technologija, kurią „Apple“ yra aprašę namų mygtuko alternatyvos patente. Kažko panašaus tikriausiai reikėtų tikėtis ir iš amerikiečių bendrovės.

Ekranas bus tiesiog fantastiškas

„The Korea Herald“ naujienų svetainė, taip pat išplatinusi gandų lygio patikimumo žinią, tvirtina, kad 2017 metų „iPhone“ bus su AMOLED ekranu, kuris atrodys kur kas geriau, nei dabartinių „iPhone“ LCD ekranai.

Visai neseniai bendrovės „Sharp“ prezidentas Tai Jeng-Wu, apie „iPhone“ ateitį besikalbėdamas su Taivano universiteto studentais, sakė, kad naujuosiuose įrenginiuose bus naudojama OLED ekranų technologija.

Bus belaidžio įkrovimo funkcija

„Barclays“ analitiko ataskaitoje, kurią išnagrinėjo „MacRumors“, rašoma, kad „iPhone 10“ telefone bus belaidžio akumuliatoriaus įkrovimo funkcija.

Tai, kad „Apple“ domisi belaidžio krovimo technologijomis, patvirtina ir šios įmonės rugsėjo 9 d. pateikta patento paraiška.

Apie belaidį akumuliatoriaus krovimą Taivano universiteto studentams buvo užsiminęs ir „Sharp“ prezidentas.

Ausinių lizdo nebus

Jeigu „Apple“ ausinių lizdą pašalino iš „iPhone 7“, sunku būtų tikėtis, kad ateities „iPhone“ ši skylutė korpuse vėl atsiras.

Mažesniuose modeliuose dvigubos kameros sistemos nebus

M. C. Kuo įsitikinęs, kad dvigubos kameros sistema ir ateity liks tik didesniems „iPhone“ modeliams skirta ypatinga savybe.

Tiesa, nereikia prarasti vilties, kad M. C. Kuo šiuo atveju nėra teisus, mat išskirtinė „iPhone 6s“ funkcija – optinis vaizdo stabilizavimas – buvo perleista į įprastinio dydžio „iPhone 7“.


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!