Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/53321/lg-g5-ismanusis-telefonas-ka-jau-zinome-apie-si-flagmana/spausdinti/

„LG G5“ išmanusis telefonas: ką jau žinome apie šį flagmaną?

Publikuota: 2016-02-02 12:07
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Varlė.lt
Inf. šaltinis: Varlė.lt

„LG G5“ – tai ateinantis korėjiečių išmanusis telefonas, kuris turėtų įnešti naujų vėjų į gamintojo pasiūlą. Įrenginys bus pristatytas jau mažiau nei po mėnesio „MWC 2016“ renginio metu Barselonoje, tačiau jau šiandien apie jį žinome ganai nemažai. Praeitais metais „LG“ pristatė „G4“ modelį, kuris iš tikrųjų pasirodė esantis puikiu išmaniuoju telefonu, išsiskiriančiu viena geriausių rinkoje kamera.


„LG G5“ – tai ateinantis korėjiečių išmanusis telefonas, kuris turėtų įnešti naujų vėjų į gamintojo pasiūlą. Įrenginys bus pristatytas jau mažiau nei po mėnesio „MWC 2016“ renginio metu Barselonoje, tačiau jau šiandien apie jį žinome ganai nemažai.

Praeitais metais „LG“ pristatė „G4“ modelį, kuris iš tikrųjų pasirodė esantis puikiu išmaniuoju telefonu, išsiskiriančiu viena geriausių rinkoje kamera. Internetinės parduotuvės „Varlė.lt“ mobiliųjų įrenginių specialistai siūlo pažvelgti į prieinamą šia tema informaciją ir pažiūrėti į tai, kokį telefoną šįkart pasiūlys „LG“ kompanija.

„LG G5“ išmanusis telefonas: ką jau žinome apie šį flagmaną?

„LG G5“ tai „LG-H830“

Naujasis „LG“ išmanusis telefonas turi kodinį pavadinimą „LG-H830“. Tipiniam naudotojui tai ko gero ne itin didelės reikšmės informacija, tačiau Varlė.lt technikos apžvalgininkams ir visiems tiems, kurie ieško informacijos apie šį įrenginį – tai labai svarbus dalykas. Kodėl? Nes sertifikuodama ar testuodama išmanįjį telefoną „LG“ naudoja būtent tokį pavadimą. Remiantis būtent juo, galima rasti įvarios informacijos „LG G5“ tema.

Su mažesniu nei „LG G4“ ekranu?

„LG G4“ turi 5,5 colio QHD (1440 x 2560 pikselių) raiškos ekraną. Kai kuriuose šaltiniuose užsimenama, kad „LG G5“ gali turėti kiek mažesnį, 5,3 colio įstrižainės ekraną. Tokį ekrano dydį išmaniųjų telefonų naudotojai dažniausiai nurodo kaip artimiausią idealiam dydžiui. Panašu, kad „LG“ kompanija tiki, jog verta pasirinkti aukso vidurį, kuris patenkintų didžiąją dalį potencialių klientų. Žinoma, ekrano raiška nepasikeis – ir toliau turėsime reikalų su 2560 x 1440 pikselių skiriamąja geba. Panašu, kad „LG“ neketina sekti „Sony“ pėdomis ir neįves į savo pasiūlą išmanaus telefono su 4K ekranu. Tikimasi, kad „LG G5“ telefono ekranas bus „Quantum“, o tai reiškia, kad pasižymės geru spalvu perteikimu ir nuostabiu kontrastingumu.

Su 4 branduolių „Snapdragon“ procesoriumi

„LG G4“ turi 6 branduolių „Qualcomm Snapdragon 808“ procesorių, kuris jau premjeros metu nebuvo galingiausias rinkoje. Tuo tarpu „LG G5“ gali turėti 4 branduolių „Snapdragon 820“ sistemą. Žinoma, branduolių skaičius čia lieka tolimesniame plane, nes „Snadpragon 820“ – tai vienas našiausių mobiliesiems įrenginiams skirtų procesorių, kuris pasirodys net keliuose šių metų flagmanuose (pavyzdžiui, vienoje „Samsung Galaxy S7“ versijoje).

Yra žinių, kad „LG“ testuoja dvi skirtingas „G5“ koncepcijas. Abiem atvejais pritaikytas tas pats procesorius, bet skirtingas RAM dydis: 3 arba 4 GB LPDDR4 tipo atminties. Dar nėra tikslios informacijos, kokį variantą gamintojas pasirinks kaip galutinę telefono versiją. Labiausiai tikėtina, kad tai bus 4 GB variantas. Toks pasirinkimas labai teigiamai paveiktų naudojimosi išmaniuoju telefonu patogumą. Be to, 4 GB operatyviosios atminties pamažu tampa aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų standartas.

Su dviguba kamera

Dviekranis „LG V10“ turi dvigubą 5 Mpix kamerą. Tuo tarpu „LG G5“ priekyje rasime viengubą kamerą, o dviguba kamera atsiras gale.

„LG“ kompanija testuoja koncepciją su dviguba kamera, tačiau su skirtingomis matricomis: 8 ir 16 Mpix. Kol kas nežinome, ką tiksliai rezga korėjiečiai, tačiau panašūs sprendimai yra „HTC“ išmaniuosiuose telefonuose.

Žinoma, „LG G5“ kamera palaikys visas naujausias technologijas, tokias kaip pavyzdžiui, OIS (optinis vaizdo stabilizavimas), lazerinis automatinis fokusavimas, PDAF ar kitas flagmanuose naudojamas funkcijas. Taip pat nepritrūks ir rankinio režimo, kuris yra didelis „LG G4“ telefono privalumas.

Su magišku lizdu

Neseniai tinkle pasirodė gandai, tarsi „LG G5“ turėtų pasižymėti specialiu, „magišku lizdu“. Deja, kokia jo paskirtis iki šiol nėra žinoma. Manoma, kad jis gali pasitarnauti telefono galimybių išplėtimui panaudojant specialius priedus, pavyzdžiui, 360 VR kamerą, imtuvą ar klaviatūrą. Kol kas ši informacija nebuvo patvirtinta.

Su ištraukiama baterija

„LG“ inžinieriai kelis mėnesius stengėsi sukurti naują mechanizmą keičiamai baterijai. Šįkart bus pasiūlytas visiškai naujas sprendimas. „LG G5“ turės ištraukiamą skydelį, kuris leis pasiekti ištraukiamą bateriją. Sprendimas atrodo įdomus, tačiau tikslus jo veikimo principas nėra žinomas. „LG“ tikrai turėtų pasigirti šia unikalia funkcija oficialaus telefono pristatymo metu. Baterija ko gero palaikys greito įkrovimo funkciją, tačiau dar nėra informacijos dėl jos talpos. Tikimasi, kad ji bus apie 3000 mAh.

„LG G5“ išmanusis telefonas: ką jau žinome apie šį flagmaną?

Be microSD nė žingsnio

„LG“ tikrai staigiai nepašalins iš savo flagmanų microSD kortelių skaitytuvo, kaip tai padarė „Samsung“ praeitų metų „Galaxy“ serijos flagmanuose. Pasiūloje ko gero bus du saugyklos variantai: su 64 ir 128 GB flash atminties, kurią galėsime išplėsti microSD kortelių dėka, tikėtina net iki 2 TB talpos.

Metalinis naujo dizaino korpusas

Vienas iš „LG“ telefonų išskirtinumų yra galinėje korpuso dalyje esantys mygtukai. Ką gi, panašu, kad ši informacija nepatiks visiems, tačiau naujasis flagmanas turėtų labai pasikeisti. Išmanusis telefonas turėtų būti pagamintas iš metalo. Be to garso mygtukai bus šoninėje korpuso dalyje – taip, kaip yra daugelyje konkurentų įrenginiuose. Po kamera bus apvalus mygtukas su pirštų atspaudų skaitytuvu. Korpuso šonai turėtų būti suapvalinti. Garsiakalbis bus apačioje – šalia C tipo USB jungties. „LG G5“ korpusas turėtų būti atsparus vandeniui.

Su „Android 6.0“ ir nauja sąsaja

„LG G5“ išmanusis telefonas turėtų veikti „Android 6.0 Marshmallow“ pagrindu, kas iš tikrųjų nėra jokia didelė staigmena. Įdomu tai, kad korėjiečiai testuoja naują sąsają. Vizualiai tam tikros jos vietos primena „iPhone“ operacinę sistemą „iOS“. Deja, tiksli jos išvaizda yra nežinoma, nes internete dar nepasirodė ekraninės šios programinės įrangos nuotraukos.

„LG“ nenori laukti, nes bijo „Samsung“ kompanijos?

Teoriškai „LG G5“ premjera turėtų įvykti antrąjį šių metų ketvirtį. Panašu, kad gamintojas nenori laukti ir paspartins įvykius. Todėl oficialus „LG G5“ telefono pristatymas įvyks vasario 21 d. Konferencijos metu, prieš „Mobile World Congress 2016“ renginį. Galbūt „LG G5“ prekyboje pasirodys kovą, tačiau labiausiai tikėtina, kad tai įvyks vis dėlto balandį.

Kol kas nežinoma įrenginio kaina. Tačiau yra mažai tikėtina, kad naujasis flagmanas bus daug brangesnis nei „G4“ modelis jo debiuto rinkoje metu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!