Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/rysiai/11808/9-brangiausi-mobilieji-telefonai-pasaulyje/spausdinti/

9 brangiausi mobilieji telefonai pasaulyje

Publikuota: 2008-06-02 07:13
Tematika: Ryšio technologijos
Skirta: Pradedantiems
Autorius: el. paštas Paulius Vitkus
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Jau seniai praėjo laidinių telefonų laikai. Jo vietą užėmė mobilusis telefonas, kurio kiekis 2007-ųjų lapkritį pasiekė 3,3 mlrd. vienetų. Tai – labiausiai pasaulyje paplitęs technologinis įrenginys. Koks mobilusis telefonas sugebėtų išsiskirti iš tokios daugumos? Atsakymas – labai prabangus ir labai labai brangus. Šiandien noriu jums pristatyti devynetą brangiausių ir prabangiausių telefonų pasaulyje.


LG Prada
„LG Prada“

Jau seniai praėjo laidinių telefonų laikai. Jo vietą užėmė mobilusis telefonas, kurio kiekis 2007-ųjų lapkritį pasiekė 3,3 mlrd. vienetų. Tai – labiausiai pasaulyje paplitęs technologinis įrenginys.

Koks mobilusis telefonas sugebėtų išsiskirti iš tokios daugumos? Atsakymas – labai prabangus ir labai brangus. Šiandien noriu jums pristatyti devynetą brangiausių ir prabangiausių telefonų pasaulyje.

9 vieta„LG Prada“ (kaina – 1,9 tūkst. Lt). Velniškai stilingas telefonas, maždaug mano idealas. Sveria vos 85 gramus. Budėjimo rėžimas – 300 val. Klysta manantis, jog telefonas skirtas įvaizdžio siekiančioms moterims. Aparatas puikiai tinka darbui: el. paštas, internetas, USB jungtys, „Java“, „Bluetooth“. Čia yra vos keletas mygtukų, valdymas paremtas jautriu ekrano prisilietimu. Sklido gandai, jog „Apple iPhone“ gamintojai nukopijavo šį modelį. Pasigrožėkite dar ir dar.

8 vieta – „Nokia 8800 Sapphire Arte“ (kaina – 3,3 tūkst. Lt). Telefonas padengtas oda, o klaviatūra safyro gabalėliais. Yra tokios funkcijos kaip „Bluetooth“, balso komandų vykdymas, el. paštas, internetas, „Java“, MP3 leistuvas, 3,2 megapikselių kamera. Vistik, dizainas aparatą padaro išskirtiniu.

7 vieta – „Vertu Ascent Ti“ (kaina – 16 tūkst. Lt). Šio telefono išskirtinumas ne išorėje, kaip ankstesnių telefonų. Telefonas unikalus apsauga, kadangi nuolat sukuria atsarginę duomenų kopiją, o duomenys saugomi „Vertu“ bendrovės serveriuose. Duomenis galima atkurti vos per keletą minučių. Ekranas taip pat apsaugotas – safyro kristalais. Įdomus eksperimentas.

Vertu Signature Diamonds
Vertu Signature Diamonds

6 vieta – „Vertu Signature Diamonds“ (kaina – 140 tūkst. Lt). Pirmas kylantis klausimas yra visai natūralus – kodėl taip brangiai? Todėl, jog klaviatūra susideda iš 18 aukso karatų, o visas telefono paviršius padengtas 385 baltojo deimanto ir pilkojo safyro kristalėliais. Yra du modeliai: paviršius padengtas baltais deimantais ir spalvotais deimantais. Na, o savo nuomonę apie „mob. telefonas su n brangakmenių“ pasilaikysiu sau.

5 vieta – „Amosu Motorola KRZR“ (kaina – 110 tūkst. Lt). Paviršius padengtas 336 deimanto kristalais ir 18 karatu aukso. Dviejų megapikselių kamera ir MP3 leistuvas. Įdomu tai, jog telefoną būsimas vartotojas gali individualizuoti pats, tad jūsų „Amosu Motorola“ gali atrodyti ir taip.

4 vieta – „Amosu iPhone Diamond“ (kaina – 90 tūkst. Lt). Taip, jūs teisūs, „iPhone“ gali atrodyti ir dar prabangiau. Tiesą pasakius, šiam straipsniui ir įkvėpė padeimantuotas „iPhone“. Vėl. Visgi nematau prasmės mokėti 89 tūkst. litų daugiau už šiek tiek baltųjų/pilkųjų/juodųjų (galima pasirinkti) safyro kristalėlių.

3 vieta – „GoldVish Illusion“ (kaina – 380 tūkst. Lt). Jeigu ankstesniųjų telefonų kainos pasirodė ganėtinai brangios, tai šio telefono bus tikrai brangi. Taip yra todėl, jog „GoldVish“ paviršius padengtas brangiausiu pasaulyje metalu – platina. Nors išorė blizga tikrai ryškiai, vidus neatsilieka: 2 GB vidinė atmintis, MP3 leistuvas, FM stereo radijas, USB, internetas, el. paštas. Norintiems įsigyti pasirinkimas tikrai nemažas.

2 vieta – „GoldVish Le Million“ (kaina – 2,2 mln. Lt). Jeigu jums neužtenka „GoldVish Illusion“, siūlau tos pačios bendrovės „Le Million“ modelį. Bet siūlau paskubėti, kadangi šios šveicariškos kokybės telefonų tepagaminta 100. Viskas ko reikia milijonieriui: paviršius su 120 deimanto karatų bei speciali slapta vietelė brangiems dalykėliams susidėti.

Ancort Crypto Smartphone
Ancort Crypto Smartphone

1 vieta – „Ancort Crypto Smartphone“ (kaina – 2,9 mln. Lt). Rusų duomenų apsaugos bendrovė teigia sukūrusi ekstravagantiškiausią telefono ragelį pasaulyje. Paviršius padengtas platina, pagrindinis mygtukas auksinis, o klaviatūra padengta 25 karatų deimantais. Telefonas įdomus dar ir tuo, jog jame instaliuota sudėtingiausia pasaulyje balso ir duomenų šifravimo sistema. Rusų programišiai ir vėl pasistengė...

Kaip matome, prabangių telefonų rinkoje karaliauja „GoldVish“, „Amosu“ ir „Vertu“ bendrovės. Pažiūrėsim, kuri pirmoji paplis tarp Lietuvos milijonierių (statistiškai jų juk daugėja). O kurio jūs norėtumėt labiausiai? Ir kurio norėtumėt labiausiai atkreipiant dėmesį ir į kainą?


Alfa.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!