Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/83410/moderni-spausdinimo-technologija-ne-tik-palanki-gamtai/spausdinti/

Moderni spausdinimo technologija – ne tik palanki gamtai

Publikuota: 2022-06-30 08:24
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Pasaulyje sparčiai tobulėjant naujausioms technologijoms kartu tobulėja ir tekstilės spaudos būdai. Nuo seno vienas iš patikimiausių būdų perteikti spaudams ant tekstilės buvo šilkografija. Tačiau šiandien audinius spaudai puošia begalės kitų, naujai atrastų, patobulintų, išsiskiriančių kokybe ir prisidedančių prie žemės tausojimo technologinių būdų. Vienas iš jų – sublimacinė spaudos technologija.


Pasaulyje sparčiai tobulėjant naujausioms technologijoms kartu tobulėja ir tekstilės spaudos būdai. Nuo seno vienas iš patikimiausių būdų perteikti spaudams ant tekstilės buvo šilkografija. Tačiau šiandien audinius spaudai puošia begalės kitų, naujai atrastų, patobulintų, išsiskiriančių kokybe ir prisidedančių prie žemės tausojimo technologinių būdų. Vienas iš jų – sublimacinė spaudos technologija, kitaip dar žinoma kaip puikiai tinkanti spaudai ant džemperių.

Moderni spausdinimo technologija – ne tik palanki gamtai
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Mažos investicijos – aukšta kokybė

Sublimacinei spaudai nereikia išankstinio pasiruošimo, ko gali reikėti kitoms spausdinimo technologijoms, tad darbas atliekamas greičiau ir paprasčiau. Be visa to, pritaikius šią spausdinimo technologiją, gaunama aukštesnės kokybės ir raiškos spauda ant džemperių, kurios spalvų gama neribojama ir itin sodri. Kiekviena smulki detalė yra tiksliai perteikiama ant audinio, o aukštos kokybės dažų naudojimas užtikrina atsparumą drėgmei, UV spinduliams ir atmosferos poveikiui. Dėl šios priežasties sublimacinė spauda yra puikus pasirinkimas, kai norima kuo mažesniais kaštais pasiekti aukštos kokybės rezultatų.

Technologija palanki kūnui ir aplinkai

Mūsų planeta kenčia nuo daugelio kenksmingų aplinkos veiksnių, kuriuos dažnai sukeliame mes patys, to net nesuvokdami. Visgi, atsižvelgiant į esamą padėtį pasaulyje, reikėtų susimąstyti apie daromą žalą aplinkai ir pasirinkti tvaresnius būdus gyventi. Jau tendencija tapę džemperiai su spaudais taip pat gali būti dar vienas iš būdų prisidėti prie žemės tausojimo.

Sublimacinės spaudos technologijos naudojimas džemperiams išsiskiria ekologiškumu, nes nekenkia žmogui ir aplinkai. Šiai spausdinimo technologijai naudojami aukštos kokybės vandens pagrindo dažai, kuriais pirmiausiai spausdinama ant popieriaus. Tada temperatūros ir slėgio veikiamas atspaudas perteikiamas ant džemperių audinio. Viso proceso metu nenaudojamas vanduo, kas užtikrina, kad kenksmingos medžiagos nepatenka į aplinką. Taip yra apsaugomas žmogus ir prisidedama prie aplinkos tausojimo.

Naujos technologijos kuo puikiausiai pritaikomos ir spaudai ant džemperių. Pasitelkiant modernią ir šiuolaikišką sublimacinę spaudos technologiją, sumažinami kaštai, pagreitinamas spausdinimo procesas, pagerinama produkto kokybė ir prisidedama prie aplinkos tausojimo. Taigi neabejotinai tai yra būdas, kurį verta išbandyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!