Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/73786/pasauline-emoji-diena-susipazinkite-su-naujais-2020-uju-jaustukais/spausdinti/

Pasaulinė emoji diena: susipažinkite su naujais 2020-ųjų jaustukais

Publikuota: 2020-07-17 18:20
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Liepos 17-ąją minima pasaulinė populiariųjų emoji jaustukų diena. Prieš 21-erius metus pasirodžiusios ikonėlės kasmet papildomos – šiemet paskelbta 117 naujų emoji, tarp kurių pasaulines tendencijas ir nuotaikas atspindintys jaustukai.


Liepos 17-ąją minima pasaulinė populiariųjų emoji jaustukų diena. Prieš 21-erius metus pasirodžiusios ikonėlės kasmet papildomos – šiemet paskelbta 117 naujų emoji, tarp kurių pasaulines tendencijas ir nuotaikas atspindintys jaustukai.

Pasaulinė emoji diena: susipažinkite su naujais 2020-ųjų jaustukais
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato kokiais naujais jaustukais šiemet galėsite pagyvinti savo trumpąsias žinutes.

1. Populiarusis itališkas rankų gestas

Įdomiausia naujovė jaustukų pasaulyje – italų dažnai naudojamas suspaustų ir į viršų iškeltų rankos pirštų gestas. Jis dažniausiai reiškia susierzinimą ar klausimą „ko gi tu nori?“.

Būtent šis itališkas gestas atsidūrė sąraše dėl to, kad yra itin gerai atpažįstamas visame pasaulyje bei dažnai naudojamas pačių italų. Norintys panaudoti šį gestą, galės pasirinkti iš standartinės ryškiai geltonos rankos spalvos arba kitą odos toną.

2. Taivanietiška burbulų arbata

Dar 1980 m. Taivane sukurta burbulinė arba kitaip vadinama perlinė arbata su vaisių ar uogų sirupais, sultimis, pienu, skaidriais tapijokos perlais ir kitais priedais išpopuliarėjo prieš keletą metų. Nuo 2016 m. jos jau galima paragauti ir Lietuvoje.

Šios madingosios arbatos emoji versijos gerbėjai laukė seniai. Skirtingose platformose, tokiose kaip „iOS“, „Android“, „WhatsApp“ ar „Twitter“, šis ir kiti emoji gali šiek tiek skirtis savo išvaizda ar spalvomis, tačiau simbolio esmė išlieka ta pati.

3. Šypsena pro ašaras

Ironiškas šypsenos ar juoko pro ašaras veidelis, kaip ir daugelis kitų emoji , gali turėti daugybę skirtingų reikšmių – nuo dviprasmiško atsakymo į klausimą „kaip sekasi?“ iki džiaugsmo, sumišusio kartu su liūdesiu.

Jei šio ar kitų minėtų jaustukų savo telefone dar neradote, nenusiminkite – naujieji emoji įprastai pasirodo kartu su jūsų naudojamo įrenginio operacinės sistemos atnaujinimu, paprastai antroje metų pusėje, dažniausiai rudenį.

4. Tolerancija bei laisvė rinktis emoji lytį

Palaikymą ir toleranciją rasėms ar lyčių lygybei galite išreikšti šiais naujaisiais emoji : vyras, buteliuku maitinantis kūdikį, moteris vestuviniu kostiumu, vyriškis su vualiu ar net lyties neturintis Kalėdų senelis.

Šios kategorijos simboliai taip pat atspindi rasių lygybę: su kiekvienu žmogaus ar veidelio simboliu galima pasirinkti ir norimą odos spalvos toną.

Naujų simbolių sąraše šiemet atsirado ir transeksualų vėliavos bei ženklo ikonos.

5. Dar didesnė gyvūnų įvairovė

Šių metų emoji sąraše rasite naujų gyvūnų, vabzdžių, paukščių, ir net sliekų ikonėlių.

Iki šiol buvusius bendrinius gyvūnų paveikslėlius papildys labiau specifiniai atvaizdai: juoda katė, bizonas, mamutas, bebras, ruonis ir poliarinė meška.

Vabzdžių gretas šiais metais papildė tarakono ir musės simboliai.

6. Nauji maisto produktai

Be burbulinės arbatos gėrimo, į sąrašą buvo įtraukti dar 7 maisto kategorijos produktai. Į ją pateko ne tik tokie įprasti produktai kaip alyvuogės, mėlynės ir paprika, bet ir plokščia duonelė (angl. „flatbread“) bei tradicinis meksikietiškas patiekalas tamale – iš kukurūzų miltų gaminamas suktinukas su įvairiais mėsos, sūrio, daržovių ir čili pipirų įdarais.

Prie maisto priskirtos ir arbatinuko bei sūrio fondiu ikonėlės. Palyginimui, praėjusiais metais prie maisto emoji buvo įtraukti vafliai, sviestas, svogūnas, česnakas, falafeliai, matė arbata, obuolių sultys ir ledukai.

7. Įvairūs daiktai namams

Naujais emoji buvo patvirtinti keli namų apyvokos daiktai, muzikos instrumentai, meistravimo įrankiai, ir net tokie žmogaus kūno organai kaip anatominė širdis ir plaučiai. Sąraše atsidūrė ir netikėtų objektų, pavyzdžiui, antkapis, pelėkautai, šiaudinis namelis, jūrinis mazgas, bumerangas ir kiti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!