Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/46640/zmogus-padejes-geitsui-uzdirbti-milijardus/spausdinti/

Žmogus, padėjęs Geitsui uždirbti milijardus

Publikuota: 2014-09-21 23:00
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vienas žymiausių pasaulyje programuotojų, „Microsoft“ kompanijos įkūrėjas, verslininkas ir filantropas Bilas Geitsas šiandien visame pasaulyje nebūtų toks žinomas, jeigu ne vienas žmogus, padėjęs jam taip sėkmingai valdyti savo turtą ir investicijas. Paslaptingojo B. Geitso kolegos indėlis nemažas.


Žmogus, padėjęs Geitsui uždirbti milijardusVienas žymiausių pasaulyje programuotojų, „Microsoft“ kompanijos įkūrėjas, verslininkas ir filantropas Bilas Geitsas šiandien visame pasaulyje nebūtų toks žinomas, jeigu ne vienas žmogus, padėjęs jam taip sėkmingai valdyti savo turtą ir investicijas. Paslaptingojo B. Geitso kolegos indėlis nemažas. Su jo pagalba B. Geitso turtas per visą karjerą šoktelėjo nuo 5 milijardų iki beveik 20 milijardų JAV dolerių. Tiesa, B. Geitso turto vertė tik kyla. O šis žmogus, prisidėjęs prie tokios sėkmės – Michaelis Larsonas, kurį pats B. Geitsas pasamdė prieš beveik 20 metų. Apie tai rašoma portale slate.com.

M. Larsonas valdo išskirtinai jam sukurtą M. Geitso asmeninių investicijų bendrovę. Buvo laikas, kai B. Geitso turtas buvo priklausomas vien nuo „Microsoft“. Tačiau M. Larsono patarimas diversifikuoti turtą davė naudos. Šiuo metu B. Geitsas turi akcijų daugybėje nanotechnologinių įmonių. Didžioji dalis pinigų atitenka labdaros fondams, tačiau M. Larsonas padeda turtui augti daug greičiau ir didesnėmis proporcijomis nei spėjama jo paaukoti.

Vasario mėnesį B. Geitsas ir M. Larsonas paminėjo 20 metų darbo kartu jubiliejų. Tiesa, abu kolegos matosi itin retai, taigi tai buvo viena iš išimtinai retai pasitaikančių progų, kada du kolegos galėjo susitikti akis į akį.

Remiantis slate.com publikuotu straipsniu, nepaisant to, kad jie nėra bičiuliai ir susitinka retai, B. Geitsas labai pasitiki kolega ir jo darbe suteikia M. Larsonui visišką autonomiją. Ne veltui M. Larsonas nusipelnė pravardės „Geitso saugotojas“ („Gateskeeper“).

M. Larsonas gimė Kalifornijoje 1959 metais. Vasaras leisdavęs Pietų Dakotoje šių dienų investicijų genijus keitė ne vieną mokyklą. Baigęs gimnaziją 16 metų jaunuolis nusprendė studijuoti ekonomiką Čikagos universitete. Tuo metu, kai sulaukė lemtingo B. Geitso pasiūlymo dirbti kartu, M. Larsonas bandė nusipirkti vieną Čikagoje esančią investavimo įmonę. Sprendimą dėl pasiūlymo dirbti kartu B. Geitsas priėmė remdamasis patikimų šaltinių rekomendacijomis, kurių teigimu, M. Larsonui puikiai sekėsi kopti karjeros laiptais.

Bando atsikratyti akcijomis?

Prieš kelis mėnesius buvo pasirodžiusi informacija, kad B. Geitsas neva bando atsikratysi savo „Microsoft“ akcijomis.

B. Geitsas kiekvieną ketvirtį parduoda po 20 mln. šios kompanijos akcijų. Šiuo metu jo rankose yra 330 mln. „Microsoft“ vertybinių popierių. Jei tokie tempai tęsis, po ketverių metų Bilas Geitsas neturės nė vienos „Microsoft“ akcijos. Ar visa tai reikia vertinti kaip tikėjimo savo įkurta firma praradimą?

Daugelio ekspertų manymu, tokią išvadą daryti per anksti. „Microsoft“ turi galybę priemonių ir finansinių resursų, kad išliktų net labai sunkiu laikotarpiu. Galima spėti, kad B. Gatsas laiku suprato, kad palikimo su savimi į kapus nenusineši, tuo tarpu gautas lėšas galima įlieti į jo labdaros fondą „Bill & Melinda Gates Foundation“. Tai reiškia, kad istorija jį prisimins ne tik kaip turtingiausią pasaulio žmogų, tačiau ir kaip ir dosnų filantropą.


Alfa.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!