Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/3788/ka-2006-metais-zmonems-reiskia-naujasis-samsung-lcd-televizorius/spausdinti/

Ką 2006 metais žmonėms reiškia naujasis „Samsung“ LCD televizorius?

Publikuota: 2006-03-21 07:00
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Samsung Electronics
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

1926 m. vienas mokslininkas Londone pristatė mažą juodą dėžę, kuri gali priimti vaizdus. Ją pavadino – televizoriumi. Televizorius iškart susilaukė milžiniško visuomenės dėmesio – stačiakampė mechaninė dėžė žmones sužavėjo. Praėjo 80 metų, ir televizorius nėra tik paprasčiausias elektroninis garso ir vaizdo signalus priimantis prietaisas.


1926 m. sausį vienas mokslininkas Londone pristatė mažą juodą dėžę, kuri gali priimti vaizdus. Ją pavadino – televizoriumi. Televizorius iškart susilaukė milžiniško visuomenės dėmesio – stačiakampė mechaninė dėžė žmones sužavėjo.

1936 metais reguliariai transliuojamos BBC programos – nedideliame ekrane judantys paveiksliukai – sukėlė dar didesnį susidomėjimą. Ši keista, elektros inžinieriaus John Logie Baird sukurta dėžutė tapo visos televizijos istorijos technologinio progreso impulsu.

Praėjo 80 metų nuo pirmojo televizoriaus pasirodymo. Šiais laikais televizija tapo svarbia kasdieninio žmonių gyvenimo dalimi. Nors televizoriai išplito visur, tačiau pats produktas vis dar išlieka originalios stačiakampio formos.

Unikalus naujasis „Samsung“ skystų kristalų televizorius neatitinka įprastinio televizoriaus dizaino. Vos pažvelgę į naująjį „Samsung" televizorių vartotojai iškart įvertins novatoriško dizaino koncepciją, derančią su šiuolaikiniu funkcionalumu.

Meno kūrinys

Naujasis „Samsung“ skystų kristalų televizorius nėra tik paprasčiausias elektroninis garso ir vaizdo signalus priimantis prietaisas. Tai tikras meno kūrinys, sukeliantis aistrą. Jei kitų skystų kristalų televizorių detalėms, išskyrus priekinį korpusą, skiriama labai nedaug dėmesio, tai šis naujasis „Samsung“ prietaiso priekis, užpakalinė dalis ir stovas padengtas blizgančia danga, todėl savininkas didžiuosis turėdamas jį savo namuose. Lankytojai skatinami apeiti televizorių grakščioms linijoms iš kiekvieno kampo ir jį įvertinti. Priekinis televizoriaus paviršius yra lygus ir rafinuotas, nes visi mygtukai perkelti į šonus. Ypatingo dėmesio nusipelno pirmosios pasaulyje paslėptos garso kolonėlės, kurios nematomai sumontuotos ekrano apačioje.

Šiuolaikinis funkcionalumas

Dėl grožio funkcionalumas nebuvo paaukotas. Kuriant skystų kristalų televizoriaus dizainą, kiekvienas komandos narys buvo prašomas produktui turi suteikti originalumo, bet išlaikyti optimalų funkcionalumą.

Naujasis skystų kristalų televizorius nepriekaištingai atkuria šviesą ir šešėlius rinkoje dominuojančiu 5000:1 dinamiško kontrasto santykiu. Be to, jis pasižymi 12,8 milijardų spalvų raiška ir ekspresyviais, stulbinančiai ryškiais vaizdais, kurių kiti skystų kristalų prietaisai negali perteikti. Dėl „Samsung“ modernios LCD skydo technologijos vaizdas žiūrint iš bet kurio kampo lieka neiškreiptas.

Naujojo „Samsung“ LCD televizoriaus išradingas judantis stovas suteikia vartotojams galimybę norimai prietaiso padėčiai namuose nustatyti. Pirmosios pasaulyje paslėptos kolonėlės atgamina gyvą ir vibruojantį garsą, kuris yra labai artimas originalui. Šios ir kitos išskirtinės savybės yra patyrusių dizainerių ir technologijos meistrų komandos ilgų darbo metų rezultatas.

Novatoriškai originalūs dizainai

Kūrybiškumas ir fantazija, išsiskirianti iš tradicinių televizorių dizaino, buvo pagrindinis „Samsung“ LCD televizoriaus kūrybinės grupės principas. Nors naujasis dizainas buvo suformuotas iš daugelio šaltinių, būtent tuščia raudonojo vyno taurė paskatino pasinaudoti pagrindine idėja – vyno lašu ant permatomo stiklo – kaip dizaino koncepcija.

Nuo pirmosios kūrybinio įkvėpimo akimirkos „Samsung“ dizaineriai sukūrė šimtus eskizų, kurie vis labiau jiems priminė vyno taurę, kol galiausiai jų įkvėpimas tapo realybe. Rezultatas – produktas, kuris papildo ir pagerina vartotojų gyvenimą.

Naujojo „Samsung“ LCD televizoriaus atsiradimas nuo 2006 metų turi smarkiai pakeisti pasaulinę LCD televizorių rinką. Kompanija yra įsitikinusi, kad pristačiusi LCD televizorių, kuris puošia namus ir yra funkcionalus, „Samsung“ atvertė naują pasaulinės televizoriaus istorijos puslapį.


Samsung
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!