Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/32192/didziausios-siu-metu-it-nesekmes/spausdinti/

Didžiausios šių metų IT nesėkmės

Publikuota: 2011-12-26 07:21
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Verslas.in
Inf. šaltinis: Verslas.in

Technologijų pasaulyje produktai pasirodo ir išnyksta. Tai vyksta sparčiau nei bet kurioje kitoje rinkoje – tuo IT verslas ir yra įdomus. Rinka kartais prasivalo ir mums, gerų idėjų autoriams, nuo to tik geriau. Šiame straipsnyje apžvelgiame aštuonias didžiausias šių metų IT nesėkmes.


Didžiausios šių metų IT nesėkmėsTechnologijų pasaulyje produktai pasirodo ir išnyksta. Tai vyksta sparčiau nei bet kurioje kitoje rinkoje – tuo IT verslas ir yra įdomus.

Pamenate, kai „Antrasis gyvenimas“ (angl. „Second Life“) teigė, kad ateityje gyvensime virtualioje erdvėje? Pamenate spėjimus, kad televizija ir internetas susijungs?

Rinka kartais prasivalo ir mums, gerų idėjų autoriams, nuo to tik geriau. Šiame straipsnyje apžvelgiame aštuonias didžiausias šių metų IT nesėkmes.

„Flash“ technologija mobiliuose telefonuose

Ji „valgo“ bateriją, lėtina darbą ir niekada neveikia tinkamai. Šiais metais „Flash“ technologijos įkūrėja „Adobe“ pripažino nesėkmę ir nustojo vystyti technologiją mobiliesiems telefonams. Ką galiu jiems pasakyti? Ačiū.

HP ir kompiuterių verslas

Nors „Hewlett Packard“ yra vienas didžiausių žaidėjų kompiuterių gamybos rinkoje, tačiau ji atsisako šio verslo. Anot spaudos atstovų, jos perspektyvos labai mažos dėl paaštrėjusios konkurencijos. Volstrytas į žinią reagavo labai neigiamai.

Daug kainuojantys gremėzdiški planšetiniai kompiuteriai

Šioje vietoje vėlgi paslydo HP. Kaip ir „Motorola“, „Samsung“, „Research in Motion“ ir mažiau žinoma bendrovė „Kno“. Vienintele išimtimi galime laikyti „Amazon Kindle Fire“, kuris gali pasipriešinti „Apple iPad“ planšetinių kompiuterių serijai.

Mažieji nešiojamieji kompiuteriai

Niekas taip ir neįsimylėjo interneto kompiuterių. Nors ir buvo pigūs, tačiau sudėtinga dirbti, daugiausiai dėl mažytės klaviatūros. Šios rinkos pionieriai – „Microsoft“, „Acer“, „Dell“ – greitai turėjo pergalvoti strategiją vos tik pasirodžius „Apple iPad“ planšetiniams kompiuteriams.

„Nokia“ išmanieji telefonai

Keletą pastarųjų metų Suomijos milžinė „Nokia“ tik stebėjo, kaip „Apple“ ir „Android“ paremti išmanieji mažina jų rinkos dalį. Galiausiai, jie ėmėsi veiksmų ir su „Microsoft Windows Phone“ sudarė istorinę sutartį. Tačiau perėjimas nebus lengvas.

„Foursquare“ konkurenčių išnykimas

„Google Latitude“, „Facebook Places“, „Gowalla“ – nei viena iš šių paslaugų taip ir nepasipriešino „Foursquare“, kuri leidžia savo išmaniuoju telefonu pažymėti buvimo vietą. Šįsyk pionieriaus privilegija suveikė – „Foursquare“ nepralenkiamas.

Grupinių apsipirkimų lėtėjimas

Žinoma, kad „GroupOn“ ir „LivingSocial“ susikrovė didžiulius turtus iš grupinių apsipirkimų bumo (atitikmenys Lietuvoje: „Beta.lt“ ir „Grupinis.lt“). O kaip kiti rinkos dalyviai? Labai prastai. Net „Google Offers“ paslauga nesuklestėjo – kokius šansus turi kiti? Jokių.

Technologijų burbulo iliuzijos

Daugybė rinkos ekspertų matė IT rinką sprogstant, kaip 1999-iais metais. Nors burbulas nesprogo, tačiau ir nesuklestėjo, pvz. „Demand Media“, „Pandora“, „RenRen“, „Yandex“ nepavyko sėkmingai pasirodyti viešoje akcijų biržoje. Vienintelė išimtis – socialinis portalas „LinkedIn“.


Verslas.in
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!