Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/1322/klaipedos-universitetas/spausdinti/

Klaipėdos universitetas

Publikuota: 2005-06-03 07:42
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Klaipėdos universitetas
Inf. šaltinis: Klaipėdos universitetas

Klaipėdos universitetas įkurtas 1991 m. sausio 1 d. Tai vienintelis universitetas šalies vakaruose. Klaipėdos universitetas yra orientuotas į Vakarų demokratinių universitetų modelį. Įgyvendinamos studijų programos, atitinkančios Europos ir JAV universitetų reikalavimus. Jis formuojasi kaip autonomiškas, modernus mokslo ir studijų židinys, ypač reikšmingas šalies, Vakarų Lietuvos regionui ir Baltijos jūros universitetų sandraugai.


Apie Klaipėdos universitetą

Klaipėdos universitetas (KU) įkurtas 1991 m. sausio 1 d. Tai vienintelis universitetas šalies vakaruose. Klaipėdos universitetas yra orientuotas į Vakarų demokratinių universitetų modelį. Įgyvendinamos studijų programos, atitinkančios Europos ir JAV universitetų reikalavimus. Jis formuojasi kaip autonomiškas, modernus mokslo ir studijų židinys, ypač reikšmingas šalies, Vakarų Lietuvos regionui ir Baltijos jūros universitetų sandraugai.

KU yra 7 fakultetai: Jūrų technikos, Humanitarinių mokslų, Gamtos ir matematikos mokslų, Pedagogikos, Socialinių mokslų, Menų, Sveikatos mokslų fakultetai bei Jūreivystės institutas. Veikia Tęstinių studijų institutas.

KU yra 53 katedros. Veikia 5 mokslo institutai ir 19 mokslo centrų: 14 jų – mokslo tiriamieji padaliniai.

Tai institutai – Mechatronikos, Muzikologijos, Baltijos regiono istorijos ir archeologijos, Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo, Regioninės politikos ir planavimo, ir šie centrai: Baltistikos, Evangeliškosios teologijos, Orientalistikos, Slavistikos (HMF), Technologinių inovacijų (JTF), Vaikystės studijų (PF), Politikos tyrimų, Socialinių tyrimų, Valdymo problemų tyrimo bei Kaimo vystymo tyrimų (SMF). 3 centrai – mokslo ir studijų padaliniai. Tai – Skandinavistikos, Amerikanistikos studijų ir Anglų kalbos centrai (visi – HMF). 4 centrai – moksliniai-ūkiskaitiniai padaliniai. Tai Regioninio planavimo (GMMF), Statinių ir konstrukcijų, Technologijų vystymo ir Technologijų valdymo ir renovacijos (visi trys – JTF) centrai.

Universitete yra 3 pakopų studijos: bakalauro, magistro, doktorantūros, juose studijuoja 7 tūkstančiai studentų.

Aktyviai dirba Studentų sąjunga. Veikia studentų klubai: AIESEC, Ekonomistų, Istorikų, Politologų, Rekreacijos, Sporto, Turistų ir kt.

Gamtos ir matematikos mokslų fakultetas

Tai vienas dinamiškiausių Klaipėdos universiteto fakultetų, kuriame ruošiami ekologijos, biologijos, informatikos, geofizinių mokslų, matematikos, sistemotyros bei rekreacinės architektūros ir kraštotvarkos specialistai.

Pagrindinės (bakalauro) studijų programos:
biologija, ekologija, ekotechnika hidrologija ir okeanografija, informatika, matematika, rekreacinė architektūra ir kraštotvarka

Magistrantūros studijų programos:
vandenų ekologija, ekologinė inžinerija, informatika, rekreacinė architektūra ir kraštotvarka, skaitinė analizė ir sistemos, statistika ir operacijų tyrimas

Doktorantūros studijų programos:
vandenų ekologija (hidrobiologija), sistemotyra

Informatikos studijų programa

Informatikos studijų programoje yra dvi studijų pakopos: bakalauro ir magistro. Jas kuruoja Informatikos katedra.

Katedroje vystomos šios kryptys: įvairios prigimties sistemų ir procesų matematinių modelių kūrimas ir jų programinė realizacija, programų sistemų inžinerijos metodų taikymas kuriant integruotas informacines modeliavimo sistemas, Intelektikos ir modeliavimo metodų taikymas e. mokyme bei konstruktyvaus mokymo metodų diegimas, automatizuoto projektavimo metodų ir priemonių taikymas vizualizuojant mechatroninių sistemų ir robotų dinamiką.

Kartu su KU Tęstinių studijų institutu vykdoma antrosios pakopos specialiųjų profesinių studijų – dalyko didaktikos (informatika) studijų programa. Kasmet bendradarbiaujant su Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklų mokytojais rengiami Logo konkursas ir Moksleivių konferencija, kurie susilaukia gausaus entuziastingų dalyvių skaičiaus.

Gerai besimokantiems studentams Socrates/Erasmus, Leonardo da Vinci ir kt. programų rėmuose sudaromos sąlygos studijuoti užsienio universitetuose, atlikti praktiką užsienio įmonėse.

Jūrų technikos fakultetas

Tai Klaipėdos regionui jūros specialistus ruošiantis fakultetas. "Jūrinės" ir ne tik programos: informatikos inžinerija, elektrotechnika, laivyba, laivo inžinerija, mechanikos inžinerija, technologiniai procesai bei statyba.

Pagrindinės (bakalauro) studijų programos:
uosto technologija, elektros inžinerija, statybos inžinerija, chemijos inžinerija, informatikos inžinerija, mechanikos inžinerija, laivo inžinerija, laivų mašinos ir mechanizmai, aplinkos inžinerija.

Magistrantūros studijų programos:
jūros aplinkos inžinerija, laivų elektros įranga ir automatika, laivų projektavimas ir statyba, naftos technologiniai procesai, perdirbimo pramonės inžinerija, pramonės elektros įranga ir automatika, technologijų valdymas, uosto statinių inžinerija, uosto valdymas, mašinų gamybos technologija.

Doktorantūros studijų programos:
transporto inžinerija

Veiklos kryptys:
Lietuvos jūrų industrijos ir Vakarų Lietuvos pramonės restruktūrizavimo bei veiklos efektyvumo tobulinimo tyrimai, gautų rezultatų panaudojimas rinkos ekonomikos sąlygomis.

Informatikos inžinerijos studijų programa

Informatikos inžinerijos studijų programos tikslas yra parengti informatikos inžinerijos bakalaurus su pakankamomis šio mokslo teorinėmis žiniomis (gebančius operuoti šiuolaikinių informacinių technologijų pagrindinėmis sąvokomis ir idėjomis) bei pakankamais praktiniais įgūdžiais. Studijuojantieji mokomi programavimo, kompiuterių architektūros, kompiuterinių sistemų, tinklų. Supažindinami su specialiąja programine įranga, skirta sudėtingų objektų virtualiam projektavimui. Įgyja pramoninės mechatronikos sistemų matematinio modeliavimo ir programavimo pradines žinias.

Pagal atliktas apklausas, Informatikos bei Informatikos inžinerijos studijų programose išsilavinimą įgijusių diplomantų įsidarbinimo lygis siekia 90 %.

Kviečiame studijuoti Klaipėdos universitete! Plačiau apie studijas ir priėmimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!