Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/pazintiniai/1230/kauno-technologijos-universiteto-gimnazija/spausdinti/

Kauno technologijos universiteto gimnazija

Publikuota: 2005-05-20 13:32
Tematika: Pažintiniai, įdomybės
Skirta: Pradedantiems
Autorius: el. paštas Gimnazijos direktorius B. Burgis
Aut. teisės: ©KTU gimnazija
Inf. šaltinis: KTU gimnazija

Ir jūs – moksleiviai, ir jūsų tėveliai jau pradedate nerimauti – kaip pasiseks išlaikyti valstybinius brandos egzaminus? Jei mokytumėtės prestižinėje Kauno technologijos universiteto gimnazijoje (KTUG), nerimo būtų mažiau. Taigi, pasidomėkite šios gimnazijos privalumais bei dar įdomesne naujove – šiemet įsteigiamu KTUG neakivaizdiniu skyriumi – e. gimnazija!


Prieš 16 metų tuometiniame Kauno politechnikos institute įkurta eksperimentinė vidurinė mokykla gabiausiems visos šalies moksleiviams po metų tapo pirmąja pokario Lietuvos gimnazija. Dabar tai prestižinė, viena populiariausių vidurinio mokymo įstaigų mūsų šalyje.

Pagrindiniai KTUG privalumai:

  • tai tikrosios rinkos sąlygomis dirbanti mokykla, į kurią, įveikę nemažą (4-6 į vieną vietą) konkursą, patenka gabiausi ir darbščiausi moksleiviai;
  • į KTUG priimami moksleiviai iš visos Lietuvos;
  • gimnazijoje dirba mokytojai ir universiteto dėstytojai (8 docentai, 1 profesorius);
  • KTUG – nedidelė mokykla: 2 pirmosios, po 3 antrąsias, trečiąsias ir ketvirtąsias gimnazijos klases, iš viso – apie 280 moksleivių;
  • gimnazijoje galima intensyviau mokytis matematikos, anglų kalbos, ekonomikos, kompiuterijos;
  • valstybinius brandos egzaminus KTUG abiturientai išlaiko geriausiai šalyje.

Šiemet į dvi pirmąsias KTUG klases bus priimti 44 aštuntokai, o į vieną antrąją klasę – 22 devintokai. Iš tolimesnių rajonų atvykę moksleiviai gali nemokamai apsigyventi gimnazijos bendrabutyje, jiems skiriami pinigai maistui. Atrankinis stojančiųjų testavimas – birželio 11 dieną 10 valandą (Studentų g. 65, 51369 Kaunas).

KTU gimnazijos neakivaizdinis skyrius e. gimnazija

Visos Lietuvos dešimtųjų (gimnazijos antrųjų) klasių moksleiviams šiemet steigiamas KTUG neakivaizdinis skyrius – e. gimnazija. Bus mokoma naudojant internetą, el. paštą ir kitas naujausias technologijas.

Informacija apie KTUG ir e. gimnaziją teikiama el. paštu bronius.burgis@ktug.lt, telefonu (8-37) 45 14 69, svetainėse www.ktug.lt ir http://e.ktug.lt, paštu ar žodžiu – gimnazijoje (Studentų g. 65, 51369 Kaunas).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!