Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/82873/4-idomus-faktai-apie-programines-irangos-kurima/spausdinti/

4 įdomūs faktai apie programinės įrangos kūrimą

Publikuota: 2022-05-16 16:25
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Ieškote informacijos apie programinės įrangos kūrimą, nes ši sritis jums tiesiog įdomi? O gal norite bendradarbiauti su programinės įrangos kūrėjais, nes ši paslauga aktuali jūsų verslui? Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti labai sudėtingas ir painus dalykas, sukeliantis daugiau klausimų, nei duodantis atsakymų. Tačiau dėl šios priežasties jis netampa mažiau įdomus.


Ieškote informacijos apie programinės įrangos kūrimą, nes ši sritis jums tiesiog įdomi? O gal norite bendradarbiauti su programinės įrangos kūrėjais, nes ši paslauga aktuali jūsų verslui? Iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti labai sudėtingas ir painus dalykas, sukeliantis daugiau klausimų, nei duodantis atsakymų. Tačiau dėl šios priežasties jis netampa mažiau įdomus. O tam, kad tuo įsitikintumėte, pateikiame jums 4 mažai kam žinomus faktus apie programinės įrangos kūrimą.

4 įdomūs faktai apie programinės įrangos kūrimą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

1. Pirmoji pasaulyje programuotoja buvo moteris

Anglų matematikė ir rašytoja Ada Lovelace, gimusi 1815 metais, laikoma pirmąja pasaulyje programuotoja. Pirmąją kompiuterinę programą ji sukūrė likus dar šimtmečiui iki kompiuterio sukūrimo. Ada Lovelace geriausiai žinoma dėl darbo su Charles Babbage varikliu – šiuolaikinių kompiuterių mechaniniu pirmtaku. Ji pirmoji pripažino, kad žmonės gali naudoti kompiuterį ne tik skaičiavimams, ir paskelbė pirmąjį algoritmą, sukurtą tokiai mašinai. Todėl A. Lovelace dažnai vadinama pirmąja pasaulyje kompiuterių programuotoja.

2. Programavimo kalbų skaičius stebinantis

Yra neįtikėtinai daug kalbų, kurias naudoja programuotojai, programinės įrangos kūrėjai ir kiti IT srities profesionalai. „Java“ ir „JavaScript“, HTML/CSS, SQL, „Python“ – tai tik keletas populiariausių pasirinkimų. Skaičiuojama, kad iš viso yra apie 700 programavimo kalbų, įskaitant ir ezoterines. Pastarosios skirtos kompiuterių programavimo kalbos dizaino riboms patikrinti. Kai kuriuose šaltiniuose pateikiama, kad su visomis kada nors egzistavusiomis programavimo kalbomis iš viso jų yra beveik 9 tūkst.

3. Tai – svarbi verslo dalis

Nors kai kuriems verslininkams programinės įrangos kūrimas gali atrodyti neaktualus, jo nauda akivaizdi. Tokia paslauga padeda išsiskirti iš konkurentų ir tapti savo srities lyderiais. Unikalius verslo poreikius atitinkančių programų kūrimas gali padėti pagerinti klientų patirtį, pateikti jiems daugiau funkcijų turinčių ir naujoviškų produktų. Be to, individualiai pritaikyti IT sprendimai yra saugesni, našesni ir efektyvesni.

4. Didžioji dalis programų kūrėjų yra vyrai

2021 metais atliktos pasaulinės programinės įrangos kūrėjų apklausos duomenimis, didžioji dauguma šios srities specialistų yra vyrai, t. y. net 91,7 proc. visų respondentų. Moterys sudarė vos 5 proc. Taigi realybė tokia, jog didžioji dalis programų kūrėjų yra vyrai.

Domitės programinės įrangos kūrimu kaip paslauga? Tuomet spauskite ant aukščiau tekste pateiktos nuorodos ir susipažinkite su tikrais šios srities profesionalais. Pradėkite prasmingą partnerystę, vedančią verslo sėkmės link.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!