Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/71986/kolokacijos-nauda-jusu-e-verslui-kokia-ji/spausdinti/

Kolokacijos nauda jūsų e. verslui: kokia ji?

Publikuota: 2020-03-05 19:43
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Mėgėjams
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Kolokacijos paslauga tampa vis aktualesnė ir populiaresnė, kadangi verslo atstovai jaučia didelį poreikį savo duomenis laikyti saugioje ir patikimoje erdvėje. Vienos įmonės nenori ant savo pečių užsikrauti varginančios kompiuterinės įrangos priežiūros ir valdymo, o kitos tiesiog neturi tam reikiamų sąlygų arba joms trūksta žinių, kaip įrangą prižiūrėti tinkamai.


Kolokacijos paslauga tampa vis aktualesnė ir populiaresnė, kadangi verslo atstovai jaučia didelį poreikį savo duomenis laikyti saugioje ir patikimoje erdvėje. Vienos įmonės nenori ant savo pečių užsikrauti varginančios kompiuterinės įrangos priežiūros ir valdymo, o kitos tiesiog neturi tam reikiamų sąlygų arba joms trūksta žinių, kaip įrangą prižiūrėti tinkamai. Kolokacija – tai vienas efektyviausių būdų patikėti savo IT infrastruktūrą profesionalams. Vis dėlto, kai kurie verslininkai nėra tikri, ar ši paslauga ir duomenų centras gali išpildyti visus jų poreikius. Todėl verta aptarti galimybę išsamiau ir sužinoti visas jos naudas.

Kolokacijos nauda jūsų e. verslui: kokia ji?
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Kolokacijos esmė

Kolokacijos paslaugos gali užtikrinti ne tik saugią aplinką fizinės įrangos laikymui, tačiau ir prieigą prie tinklo, pasiekiančio milijonus vartotojų visame pasaulyje. Paslaugos esmę sudaro pastatas, kuriame laikomas serveris, serverio aušinimas ir kitų jam tinkamų sąlygų sudarymas, nepertraukiamas elektros, interneto tiekimas bei fizinė pastato ir serverio apsauga. Taigi, vietoje to, jog verslas laikytų serverius savo patalpose, jis gali išsinuomoti fizinę vietą duomenų centre ir ten laikyti visą savo įrangą.

Naudodamiesi kolokacija, verslo atstovai dažniausiai patys įsigyja techninę įrangą ir paslaugų tiekėjams moka už vietą bei išteklius, reikalingus serverio darbui palaikyti. Patalpinus serverį duomenų centre, verslo atstovai toliau yra patys atsakingi už įrangos priežiūrą bei sistemų administravimą.

Kartais kolokacijos paslauga suprantama neteisingai, t. y. kaip serverių nuomos paslauga. Tačiau iš tikrųjų naudodamiesi kolokacijos paslauga jūs nuomojatės vietą, kurioje galite laikyti savo jau turimą serverį. O jeigu savo įrangos neturite, reikėtų rinktis serverių nuomos paslaugą, į kurios kainą įskaičiuotas ir serverio talpinimas duomenų centre.

Resursai patikimam veikimui

Viena dažniausių priežasčių, kodėl kolokacija patraukia verslo atstovų dėmesį – tai išaugti duomenų laikymo ir tvarkymo sprendimai įmonės viduje arba poreikis užtikrinti nepertraukiamą sistemų darbą. Serveris, laikomas biure, gali būti pakankamas sprendimas nekritinių sistemų laikymui, mažam verslui ar startuoliui, tačiau anksčiau ar vėliau visos augančios įmonės susiduria su didėjančiu duomenų kiekiu bei poreikiu užtikrinti jų prieinamumą.

Visgi sukurti reikiamas sąlygas nepertraukiamam serverių darbui yra ganėtinai sunku ir brangu. Dauguma įmonių tikrai neturi galimybių pasirūpinti dubliuotu elektros tiekimu, interneto ryšiu, tinkamu vėsinimu ir kitokiomis būtinomis sąlygomis. Būtent dėl to ir pasirenkama įrangą talpinti duomenų centre.

Kodėl kolokacijos paslauga garantuoja patikimesnį serverio veikimą? Modernus duomenų centras pasižymi patikima infrastruktūra, resursais, kurie ir lemia žymiai trumpesnę serverio prastovos trukmę. Ši, ne paslaptis, nemenkai kenkia įmonės reputacijai ir didesniam vartotojų srauto pritraukimui.

Efektyvesnis lėšų paskirstymas

Kolokacija naudinga ir dėl efektyvesnio lėšų paskirstymo. Savarankiškas įrangos talpinimas ir tinkamų sąlygų sudarymas kainuoja daug lėšų. Vienareikšmiškai, įmonėms labiau apsimoka skirti tas pačias lėšas naujų, inovatyvių produktų gamybai, verslo plėtrai nei techninės įrangos talpinimo kaštų padengimui. Taigi, patikėję talpinimą profesionalams, savo energiją ir lėšas galėsite panaudoti dar labiau prie verslo plėtros ir sėkmės galinčiais prisidėti planais, kurie taip pat reikalauja investicijų.

Įmonės, pasirenkančios kolokacijos paslaugas ir saugančios savo serverius duomenų centre, išlošia išties nemažai. Tai ne tik apsaugo nuo nebūtinų išlaidų, tačiau leidžia tas pačias lėšas skirti augimui ar geresniam vartotojų poreikių išsiaiškinimui. Be to, nereikia nuolat galvoti apie didelius savo įmonės infrastruktūros pokyčius bei kaip juos pritaikyti daug vietos užimantiems serveriams. Kolokacija išsprendžia visus šiuos klausimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!