Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/69538/kaip-plansetiniai-kompiuteriai-gali-pasitarnauti-mokykloje/spausdinti/

Kaip planšetiniai kompiuteriai gali pasitarnauti mokykloje?

Publikuota: 2019-09-03 17:34
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Šiuolaikinės technologijos vis labiau veržiasi į mūsų gyvenimą, todėl nieko stebėtino, kad šios apraiškos po truputį pastebimos ir mokyklose. Nors mūsų šalyje tai dar nėra taip populiaru, užsienio pavyzdžiai rodo, kad kaip mokymosi priemonės vis dažniau pasirenkamos planšetės – šį kartą aptarsime, kaip šie prietaisai gali prisidėti prie mokymosi proceso.


Šiuolaikinės technologijos vis labiau veržiasi į mūsų gyvenimą, todėl nieko stebėtino, kad šios apraiškos po truputį pastebimos ir mokyklose. Nors mūsų šalyje tai dar nėra taip populiaru, užsienio pavyzdžiai rodo, kad kaip mokymosi priemonės vis dažniau pasirenkamos planšetės – šį kartą aptarsime, kaip šie prietaisai gali prisidėti prie mokymosi proceso.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Tiesioginė komunikacija

Planšečių pagalba patogiai gali bendrauti visos suinteresuotos grupės: mokiniai, jų tėvai ir mokytojai. Jei ranka užrašyta informacija gali būti pamesta ar „pamiršta“, skaitmeniniams duomenims tai tikrai negresia. Tiesa, šiam tikslui puikiai tinka ne tik planšetės, bet ir mobilieji telefonai ar galingi nešiojami kompiuteriaisvarbiausia, kad komunikuoti pavyktų greitai ir patogiai. Tikriausiai sutiksite, jog kone visos šiuolaikinės technologijos tai tikrai gali užtikrinti.

Lengvai pasiekiama informacija

Mokytojai ne visada iš karto gali pateikti atsakymus į sudėtingus mokinių klausimus, tačiau po ranka turėdami planšetinį kompiuterį, jie greitai gali surasti reikiamą informaciją ir parodyti ją mokiniams kartu su įsimintinais pavyzdžiais. Tuo tarpu mokiniai ir patys gali mokytis ieškoti reikiamų duomenų – juk ne paslaptis, kad internete yra daugybė mokymuisi naudingų šaltinių, tačiau reikia žinoti, kaip juos visus atrasti.

Geresni kompiuteriniai įgūdžiai

Norime to ar ne, kompiuteriai šiuo metu valdo pasaulį ir labai tikėtina, kad taip bus ir ateityje, todėl kuo greičiau vaikai perpras šias technologijas, tuo lengviau klostysis jų tolimesnis gyvenimas. Nors tokia edukacija galėtumėte užsiimti ir namuose, daug geriau, kai tie patys įgūdžiai tobulinami ir mokykloje. Žinoma, kaip ir bet kur kitur, taip ir šiuo atveju yra svarbus saikas – šio niuanso taip pat vertėtų nepamiršti.

Galimybė atsisakyti vadovėlių

Taip, planšetiniai kompiuteriai kaina vis dar lenkia vadovėlius, tačiau atsižvelgiant į tai, kad šiuos prietaisus galima pritaikyti ne tik mokslui, bet ir laisvalaikiui, tokia vertė yra visiškai logiška. Be to, jeigu kalbėsime apie vaikų komfortą, atsisakyti daug sveriančių vadovėlių ir vietoj jų į mokyklą neštis tik planšetę, skamba kaip dėmesio verta alternatyva. Mūsų šalyje jos įgyvendinimo dar reikės palaukti, tačiau sunku nuspėti, kas bus netolimoje ateityje!

Mažesni popieriaus ištekliai

Jei nebereikėtų vadovėlių, o didžioji dalis užduočių taip pat būtų atliekamos su planšetėmis, būtų galima sumažinti popieriaus sunaudojimą ir taip pakankamai ženkliai prisidėti prie gamtos išsaugojimo. Žinoma, vaikams būtina mokėti rašyti ir ranka, tačiau atsižvelgiant į dabartinius makulatūros kiekius, akivaizdu, kad juos tikrai būtų galima sumažinti.

Daugiau kūrybiškumo

Nors planšetinius kompiuterius daugelis vis dar sieja su vaikų pasyvumu, vertėtų nepamiršti, kad pasitelkiant šiuos įrenginius, galima atlikti ir kūrybinius darbus. Mokiniai be jokių papildomų įrankių gali piešti, kurti muziką, montuoti klipus ar atlikti kitas panašias fantazijos reikalaujančias užduotis. Tad planšetė tikrai nepavers vaikų pasyviais žinių gavėjais – jei šis prietaisas bus naudojamas tikslingai, jo pagalba gali būti atskleistas mokinių kūrybinis potencialas.

Atsižvelgiant į visus šiuos privalumus, nekyla abejonių, kad planšetės ir Lietuvoje ilgainiui taps kiekvienoje mokykloje naudojamu įrankiu. O kol kas kūrybiškumą ir kompiuterinį raštingumą galite ugdyti ir namuose – platų planšečių pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!