Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/69007/kaip-technologijos-gelbeja-paskolos-gavimo-procese/spausdinti/

Kaip technologijos gelbėja paskolos gavimo procese?

Publikuota: 2019-07-22 20:35
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Technologijos turi didelę įtaką mūsų kasdieniniam gyvenimui. Šiandien pernelyg nesusimąstydamas kiekvienas iš mūsų išmaniąsias technologijas naudoja paprasčiausiems kasdieniniams poreikiams patenkinti. Tačiau, jos padeda ne tik atskiriems individams, bet ir mažiesiems verslams. Išvystytas paprastumas, greitis ir efektyvumas padeda smulkiems verslams kelių mygtukų paspaudimu pasiimti verslui reikalingą paskolą.


Technologijos turi didelę įtaką mūsų kasdieniniam gyvenimui. Šiandien pernelyg nesusimąstydamas kiekvienas iš mūsų išmaniąsias technologijas naudoja paprasčiausiems kasdieniniams poreikiams patenkinti. Tačiau, jos padeda ne tik atskiriems individams, bet ir mažiesiems verslams. Išvystytas paprastumas, greitis ir efektyvumas padeda smulkiems verslams kelių mygtukų paspaudimu pasiimti verslui reikalingą paskolą.

Kaip technologijos gelbėja paskolos gavimo procese?

Pažanga finansų sektoriuje palengvino ne tik patį tinkamiausios paskolos susiradimą ir paraiškų pateikimą, bet ir tradicinių bankų bei kitų kreditorių paskolų patvirtinimo procesą. Šiame straipsnyje aptarsime penkis pagrindinius privalumus, kurie ypač palengvina paskolos gavimą bet kokiam smulkiajam verslui.

1. Vieta, kurioje susitinka verslininkai ir įvairaus tipo kreditoriai

Dar visai neseniai smulkiojo verslo savininkai dažniausiai dirbdavo tik su savo vietiniu banku. Bankai reklamuodavo teikiamas paslaugas per radiją, laikraščiuose bei televizijoje, o tuomet susidomėję verslininkai ateidavo pasinaudoti paslaugomis į fizinį banko filialą. Vietiniai bankininkai gerai žinojo, kad jei asmuo jau ilgą laiką naudojasi ir kitomis banko paslaugomis, tikimybė gauti paskolą verslui yra žymiai didesnė.

Per pastaruosius 50 metų šis procesas smarkiai nepakito. Vis dar egzistuoja didelė dalis verslininkų, besirenkančių tradicinį paraiškos paskolai teikimo kelią. Tačiau, taip pat atsirado ir kita barikadų pusė – vis dažniau smulkiojo verslo savininkai susiranda kreditorius savo verslui internetu (ir tradicinius bankus, ir internetu veikiančius kreditorius).

Šiandien internetinės technologijos suteikia smulkiems verslams galimybę rinktis iš didelio kiekio skirtingų kreditorių, net esančių už tūkstančių kilometrų. Maža to, verslininkai gali pasirinkti tokį kreditorių, kuris geriausiai atitinka smulkiojo verslo poreikius bei galimybes, o tai, deja, ne visada pasiūlo vietinis bankas.

Lengva internetinė prieiga prie skirtingų informacijos šaltinių leidžia smulkiojo verslo savininkams lengvai sužinoti kokias sąlygas siūlo bei ko reikalauja kiekvienas kreditorius. Taip pat, internete gausu atsiliepimų bei aprašymų apie kiekvieną įmonę, kur palyginami jų teikiami greitieji kreditai ir paskolos. Ši informacija padeda lengviau apsispręsti kuris kreditorius yra tinkamiausias.

2. Verslo kreditingumo lygis vertinamas išsamiau

Anksčiau tradiciniai bankai bemaž visada rėmėsi asmenine kredito istorija spręsdami ar verslininkas yra mokus ir patikimas. Šiandien įvairių technologijų dėka vertinamas ne tik grubus kreditingumo lygio skaičius, tačiau ir žymiai platesnis smulkiojo verslo aplinkos spektras. Išmaniosios technologijos leidžia išsamiau įvertinti finansinę įmonės sveikatą, o ši informacija padeda skolintojams geriau suprasti įmonės padėtį bei nuspręsti kokią paskolą gali suteikti.

Ši nauja mokumo įvertinimo sistema yra ypač palanki jauniems verslams, kurie dar neturi sukaupę tinkamos kredito istorijos. Be reikiamo kreditingumo lygio tokiems verslams ypač sudėtinga gauti paskolą. Tačiau, dabar ir stipraus kreditingumo lygio neturintys smulkieji verslai turi galimybę greičiau plėstis bei augti.

3. Paprastas paraiškos pateikimo procesas

Sparti finansinių technologijų pažanga taip supaprastino paraiškos pateikimo procesą, kad galybė popierinių dokumentų pildymo jau yra nebereikalinga. Paraišką paskolai vos kelių mygtukų paspaudimu galima užpildyti internetu. Kreditoriai pateikia visas reikalingas gaires, tad procesas aiškus ir greitas.

4. Greitas atsakymas dėl paskolos patvirtinimo

Išmaniųjų technologijų dėka sprendimas dėl paskolos patvirtinimo dabar užtrunka vos kelias minutes ar valandas. Anksčiau šis procesas galėjo užtrukti kelias dienas ar net savaites. Šis technologijų patobulinimas yra ypač naudingas abiems sandorio pusėms – paskolos tiekėjas taupo laiką bei resursus, o besiskolinantis verslininkas greitai gauna reikalingą ir taip laukiamą atsakymą.

Priklausomai nuo besiskolinančio verslininko ir jo tikslų, greitas neigiamas atsakymas gali būti toks pats naudingas kaip ir greitas teigiamas atsakas. Tai leidžia verslams greitai reaguoti ir pasirūpinti trūkstamais elementais arba peržvelgti kitus paskolos variantus.

5. Automatizuota paskolos grąžinimo sistema

Dauguma kreditorių naudoja elektronines sistemas, kurios automatiškai nuskaičiuoja sutartą paskolos grąžinimo sumą sutartu laiku. Toks išdėstymas padeda smulkiojo verslo savininkams laiku mokėti įmokas, o kas svarbiausia, tai didina verslo kreditingumo lygį, kas yra ypač naudinga kiekvieno verslo ateičiai.

Pripratusiems prie tradicinių bankų paraiškų teikimo proceso internetiniai kreditoriai gali atrodyti nepatikimi, o taip pat ir pats procesas gali atrodyti sudėtingas. Tačiau, įgudę interneto vartotojai vis dažniau pasirenka internetines paskolas. Sprendimas priklauso tik nuo smulkaus verslo savininko prioritetų ir poreikių, bet vienas faktas tikrai yra nepaneigiamas – išmaniųjų technologijų era patobulino ir tradicinių, ir internetinių paskolų teikimo procesą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!