Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/66531/nvidia-pristate-pigesnes-naujos-kartos-vaizdo-plokstes/spausdinti/

„Nvidia“ pristatė pigesnes naujos kartos vaizdo plokštes

Publikuota: 2019-01-09 13:15
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Vaidas Neverauskas
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Vaizdo plokščių gamyba garsėjanti JAV įmonė „Nvidia“ praėjusiais metais pristatė „RTX 20xx“ liniją patiems reikliausiems žaidimų mėgėjams su išskirtinai gražiai ir realistiškai kai kurių žaidimų vaizdą atkartojančia atspindžių generavimo sistema. Šiemet Las Vegase, Parodoje CES įmonės vadovas Jensenas Huangas pristatė ir pačias prieinamiausias šios linijos plokštes, kurias įsigyti galima bus dar šį mėnesį.


Vaizdo plokščių gamyba garsėjanti JAV įmonė „Nvidia“ praėjusiais metais pristatė „RTX 20xx“ liniją patiems reikliausiems žaidimų mėgėjams su išskirtinai gražiai ir realistiškai kai kurių žaidimų vaizdą atkartojančia atspindžių generavimo sistema. Šiemet Las Vegase, Parodoje CES įmonės vadovas Jensenas Huangas pristatė ir pačias prieinamiausias šios linijos plokštes, kurias įsigyti galima bus dar šį mėnesį.

„Nvidia Geforce RTX 2060“ vaizdo plokščių rekomenduojama kaina bus 350 JAV dolerių, prekyba jomis bus pradėta po savaitės, sausio 15 dieną. Tiesa, galima tikėtis, kad Europos rinkai skirta kaina bus kiek aukštesnė – tarp 350 ir 400 eurų. Nors įprastai „Nvidia“ vaizdo plokštės, kurių modeliuose yra skaičiai „60“, paprastai būna ties apatine kainos ir našumo riba savo kartoje (dar mažesnio našumo būna tik „xx50“ ir „xx50 Ti“ pažymėti produktai), J. Huango teigimu, nereikėtų apsigauti ir manyti, jog „RTX 2060“ našumas gali būti nepakankamas žaidimams: ji turėtų būti nuo 40 iki 100 proc. našesnė už „GTX 1060“. Arba lygiuotis su „GTX 1070 Ti“, kurios rekomenduojama kaina išleidimo metu 2017 m. lapkritį buvo 450 JAV dolerių (Lietuvoje jos iki šiol svyruoja nuo maždaug 450 iki 580 eurų).

„Nvidia“ pristatė pigesnes naujos kartos vaizdo plokštes

Naujosios vaizdo plokštės turės 6 GB atminties, su „Tensor core“ branduoliais sugebės pasiekti 52 teraflopų našumą ir apdoroti 5 „gigaspindulius“ per sekundę (plokščių gamintojai tokiais matavimo vienetais vertina gebėjimą atvaizduoti atspindžius).

Tiltas per prarają

Kita Las Vegase paskelbta gera žinia mėgstantiems kompiuterinius žaidimus – kad „Nvidia“ nusprendė nutiesti tiltą per prarają, skiriančią „G-Sync“ ir „F-Sync“ technologijas. Tai yra monitoriuose diegiama technologija, kuri sinchronizuoja vaizdo plokštės pateikiamą regimo vaizdo atnaujinimo dažnį su monitoriaus kadrų keitimo dažniu, tokiu būdu apsaugant žaidimų vaizdą nuo „plyšinėjimo“.

Iki šiol buvo visiškai įprasta, kad monitoriai su „F-Sync“ technologija galėjo sinchronizuoti vaizdo atnaujinimo dažnį tik su bendrovės AMD pagamintomis plokštėmis, tuo tarpu gerokai brangesnė „G-Sync“ technologija (dėl fizinių į monitorius diegiamų procesorių) leido sinchronizuoti monitorių dažnį su „Nvidia“ vaizdo plokščių dažniu. Tačiau J. Huangas paskelbė, kad „Nvidia“ netrukus išplatins tvarkykles, kurios leis sinchronizuoti „F-Sync“ monitorių ir „Nvidia“ vaizdo plokščių dažnius, tokiu būdu nutiesiant tiltą tarp dviejų, atrodytų, nesuderinamų konkuruojančių stovyklų.

Tiesa, tenka pažymėti, kad toks suderinimas bus įmanomas tik labai nedidelei monitorių daliai: „Nvidia“ inžinieriai asmeniškai išbandė daugiau nei 400 skirtingų „F-Sync“ technologiją palaikančių monitorių modelių ir iš jų atsirinko vos 12, kurie geba susiderinti su „Nvidia“ vaizdo plokštėmis. Dar 100 monitorių modelių ketinama įvertinti artimiausiu metu, taigi, suderinamų modelių kiekis gali šiek tiek išsiplėsti. Suderinamų monitorių sąrašas pateikiamas „Nvidia“ svetainėje.

Nešiojamieji kompiuteriai su naujos kartos vaizdo plokštėmis

Nors stacionarių kompiuterių naudotojai jau šį rudenį turėjo galimybę savo žaidimų įrangą patobulinti taip, kad joje suktųsi „RTX 20xx“ vaizdo plokštė, žaidimams skirti nešiojamieji kompiuteriai buvo šiek tiek nuskriausti. Bet jau šio mėnesio pabaigoje kompiuterinės technikos parduotuvėse bus galima žvalgytis naujausių nešiojamųjų kompiuterių modelių su paskutinės kartos „Nvidia“ vaizdo plokštėmis. Apie įrangos su „RTX 20xx“ kartos vaizdo plokštėmis gamybą lygiagrečiai su „Nvidia“ paskelbė ir visi pagrindiniai nešiojamųjų kompiuterių gamintojai: „Dell“, „Acer“, HP, „Asus“ ir kiti. Iš viso bus galima rinktis iš daugiau nei 40 skirtingų modelių įvairovės su įvairaus galingumo vaizdo plokštėmis – nuo „RTX 2060“ iki „GTX 2080“. Gamintojai, norėję žaidėjams pasiūlyti „mobilesnius“, plonesnius kompiuterius, galėjo rinktis plonesnių, bet truputėlį mažesnio našumo „Max-Q“ vaizdo plokščių formatą.


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!