Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/62371/esame-socialiniu-tinklu-ikaitai/spausdinti/

Esame socialinių tinklų įkaitai

Publikuota: 2018-01-25 13:06
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandienis pasaulis jau nebeįsivaizduojamas be socialinių tinklų. Jie sparčiai įsiveržė į mūsų kasdienius gyvenimus ir nesiruošia jų palikti. Nejučia, kasdien vis daugiau laiko praleidžiame būtent naršydami socialiniuose tinkluose. Tai išties nemažai laiko, kurį galėtume išnaudoti kitiems dalykams. Tiesa, socialiniai tinklai, šiandien gerokai patobulėjo ir gali mums pasiūlyti daugybę naudingų funkcijų. Verslas taip pat stengiasi žengti koja kojon su socialiniais tinklais, todėl jų dėka gali plačiai skleisti žinią apie savo siūlomas paslaugas ir produktus.


Šiandienis pasaulis jau nebeįsivaizduojamas be socialinių tinklų. Jie sparčiai įsiveržė į mūsų kasdienius gyvenimus ir nesiruošia jų palikti. Nejučia, kasdien vis daugiau laiko praleidžiame būtent naršydami socialiniuose tinkluose. Tai išties nemažai laiko, kurį galėtume išnaudoti kitiems dalykams.

Tiesa, socialiniai tinklai, šiandien gerokai patobulėjo ir gali mums pasiūlyti daugybę naudingų funkcijų. Verslas taip pat stengiasi žengti koja kojon su socialiniais tinklais, todėl jų dėka gali plačiai skleisti žinią apie savo siūlomas paslaugas ir produktus. Tiesiog naršydami socialiniuose tinkluose galime sužinoti kaip gauti paskolą 30 dienų Danijoje (30 dages lån DK) ar net aplikuoti į svajonių darbo vietą. Argi ne puiku?

Esame socialinių tinklų įkaitai

Socialiniai tinklai, pridėdami vis naujų funkcijų, stengiasi, jog neatsiribotume nuo mus kasdien vis labiau įtraukiančio virtualaus pasaulio. Lygiai taip pat, socialiniai tinklai, stengiasi, jog jų auditorija būtų kuo platesnę, todėl skirtingoms amžiaus grupėms sugeba pritaikyti atitinkamą turinį, kuris sudomina vartotojus. Dėl itin didelio populiarumo ir susidomėjimo, socialiniais tinklais naudojasi ne tik fiziniai asmenys, tačiau ir didelės bei mažos kompanijos, reklamuodamos savo verslus. Tai puiki vieta pareklamuoti save bei pasiekti savo strateginių tikslų.

Verslui naujosios technologijos gali būti netgi labai naudingos, tereikia jomis tinkamai pasinaudoti. Nebeužtenka tiesiog turėti paskyrą, kuriame nors socialiniame tinkle ir retkarčiais joje apsilankyti. Dabar reikia nuolat joje lankytis ir išnaudoti kaip galima labiau. Tai reiškia, reikia kurti atitinkamą turinį, kurti video, skelbti konkursus ir pan. Turinys turi atitikti tai, kokią publiką tikimasi pritraukti. Reklama socialiniuose tinkluose gali būti raktas į sėkmę. Kadangi, įprastinė reklama kainuoja pakankamai nemažai, o be reklamos, nepavyks pasiekti norimų tikslų, socialiniai tinklai suteikia galimybę, turint net ir ribotą biudžetą, reklamuoti savo verslą ir taip pasiekti tikslinę auditoriją bei pritraukti naujų klientų.

Nors pernelyg gausus reklamų skaičius vartotojus dažnai tiesiogine to žodžio prasme nervina, daugelis žmonių susigundo reklama ir vos vienu paspaudimu, jau domisi vienos ar kitos įmonės veikla, bei galbūt tampa jų klientu. Viskas labai paprasta.

Tokiu principu stengiamasi gauti kuo daugiau naudos. Be to, norime, jog žmonės dalintųsi reklama apie vieną ar kitą prekę ar paslaugą, o tai dar didesni šansai tapti matomais. Visgi, socialiniai tinklai, tai ne tik vieta reklamai, čia nuolat bendraujame, dalinamės savo asmeniniu gyvenimu ir stebime kitus. Tai lyg kitas pasaulis, kuris mus žavi ir iš kurio nesinori išeiti. Dėl šios priežasties, socialiniai tinklai nejučia priverčia mus juose praleisti vis daugiau savo laiko. Jiems tai pelnas, mums – laiko švaistymas. Kaip bebūtų, reikia sutikti, jog būdas reklamuoti save ir savo verslą čia yra labai efektyvus ir žmonės vis dažniau susidomi reklama būtent čia. Jeigu tiesiog naršant ir stebint naujausius įvykius, nejučia pastebime reklamą apie geriausią vartojimo paskolą Danijoje (DK bedste forbrugslån) ar be kurioje kitoje šalyje, o mums tuo metu kaip tik reikia pinigų, dideli šansai, jog tuo pasinaudosime. Ir nors tai bus spontaniškas ir galbūt neapgalvotas sprendimas, kažkam tai bus labai naudinga.

Tai tinklas, užburtas ratas, į kurį esame įtraukiami. Galime tam priešintis, tačiau nejučia, vis tiek tam pasiduodame ir tampame socialinių tinklų įkaitais. Apskritai, esame valdomi naujų technologijų. Be jų nebeįsivaizduojame savo gyvenimo, jos reikalingos kone kiekviename žingsnyje. Galbūt kartais per daug įprasminame daiktus ir technologijas, nuošalyje palikdami tikrąsias vertybes, tačiau šiuolaikinis pasaulis būtent to ir siekia.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!