Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/61833/atnaujintas-interneto-svetainiu-mokykloms-irankis/spausdinti/

Atnaujintas interneto svetainių mokykloms įrankis

Publikuota: 2017-12-05 14:02
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo 2011 metų kuriamas ir jau veikiantis net 25 Lietuvos švietimo įstaigose internetinių svetainių mokykloms įrankis, skirtas specialiai gimnazijų, progimnazijų, darželių ir kitų mokymo įstaigų poreikiams. Standartizuotas dizainas ir jokių ypatingų IT žinių nereikalaujanti bei administratorių laiką taupanti turinio valdymo sistema.


Nuo 2011 metų kuriamas ir jau veikiantis net 25 Lietuvos švietimo įstaigose internetinių svetainių mokykloms įrankis, skirtas specialiai gimnazijų, progimnazijų, darželių ir kitų mokymo įstaigų poreikiams. Standartizuotas dizainas ir jokių ypatingų IT žinių nereikalaujanti bei administratorių laiką taupanti turinio valdymo sistema.

Kokią problemą sprendžia įrankis

Švietimo įstaigos bene vienintelės biudžetinės įstaigos, kurios interneto svetainių kūrimu rūpinasi pačios, nors reikalingų kompetencijų įstaigos viduje neturi. Tuo tarpu profesionalioje web kontoroje prie projekto dirba mažiausiai penki specialistai, kai švietimo įstaigose įprasta praktika visus darbus deleguoti informatikos mokytojams. Kūrėjai siūlo įsigyti tam parengtą techninį sprendimą ir susikoncentruoti į turinio kūrimą.

Atnaujintas interneto svetainių mokykloms įrankis

„Aiškinant labai primityviai, mes veikiame stebuklingos dėžutės principu. Imame seną mokyklos interneto svetainę, įdedame į dėžutę, pakratome ir iš jos jau ištraukiame naują, modernią ir lengvai administruojamą interneto svetainę. Be abejo to darbo ten yra nemenkai, bet mes jo neužkrauname kažkam iš pačios mokyklos, o tvarkomės patys“, – pasakoja „Svetainesmokykloms.lt“ projekto vadovas Eimantas Gardauskas.

Misija

Projekto kūrėjai pasakoja, kad jie užsiima ne tik techniniu sprendimo įgyvendinimu, jo tobulinimu, priežiūra, bet ir edukacine veikla. „Pasakojame, kaip viskas veikia, kodėl veikia būtent taip, kaip nepaskęsti turinio formatavimo džiunglėse, kaip taupyti laiką administruojant dokumentų šūsnį ir panašiai. Diskutuojame, kaip reikėtų pateikti vieną ar kitą informaciją“, – sako E. Gardauskas.

Verslas ar socialiai atsakingas projektas

Komanda teigia, kad svetainių mokykloms projektas jiems, kaip tam tikra užklasinė veikla ir verslu to pavadinti nelabai galima. „Greičiausiai tai reikėtų vadinti socialiai atsakingu verslu. Mes norėjome padėti vienai mokyklai, o kitiems parodyti pavyzdį. Vėliau atsirado norinčių įsigyti tokį patį sprendimą ir taip dabar turime įsipareigojimų, kurie neplanuoti, bet juos smagu įgyvendinti ir matyti galutinį rezultatą, kai svetaine pradeda naudotis patys moksleiviai ir mokytojai. Nors investuoto laiko ir gautų pajamų eilutėse skaičiai nesueina, ne visi juk gali užsiimti „E. sveikata“ sistemos (ne)kūrimo darbais“, – šmaikštauja E. Gardauskas.

Atsiliepimai

Galutiniai vartotojai – svetainių administratoriai – džiaugiasi gautu produktu. Reoprezentacinėje projekto svetainėje galima rasti ne vieną gerą atsiliepimą. Štai Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos pavaduotojas ūkiui Darius Kazlauskas rašo: „Džiaugiamės, kad taip operatyviai perkėlėte mūsų senosios svetainės turinį į naują, šviesų ir lengvai valdomą įrankį. Dirbti su naująja svetaine yra net nelyginamai paprasčiau, greičiau ir tiesiog maloniau. Atsiliepimai apie mūsų naują veidą sklinda taip pat tik patys šilčiausi. Dėkojame Jums visos Ramučių gimnazijos bendruomenės vardu ir linkime kuo geriausios kloties ateities projektuose.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!