Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/59117/ar-dedikuoti-serveriai-tinkamas-pasirinkimas-debesu-ir-virtualios-kompiuterijos-amziuje/spausdinti/

Ar dedikuoti serveriai tinkamas pasirinkimas debesų ir virtualios kompiuterijos amžiuje

Publikuota: 2017-04-20 07:10
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Vitoldas Martka
Aut. teisės: ©VIPhost tinklaraštis
Inf. šaltinis: VIPhost tinklaraštis

Debesų kompiuterija paremta virtualiais serveriais per paskutinius metus pastebimai dominuoja IT sprendimuose ir užgožia bet kokias diskusijas apie dedikuotų serverių naudojimą įmonės ar individualiems poreikiams tenkinti. Taip pat yra keletas „mitų“ apie dedikuotų serverių naudojimą, kuriuos ir apžvelgsime trumpai šiame straipsnyje.


Ar dedikuoti serveriai tinkamas pasirinkimas debesų ir virtualios kompiuterijos amžiujeDebesų kompiuterija paremta virtualiais serveriais per paskutinius metus pastebimai dominuoja IT sprendimuose ir užgožia bet kokias diskusijas apie dedikuotų serverių naudojimą įmonės ar individualiems poreikiams tenkinti.

Bet realybė yra tokia, kad dedikuotais serveriais paremta infrastruktūra kai kuriais atvejais yra kur kas naudingesnė už debesų infrastruktūrą.

Taip pat yra keletas „mitų“ apie dedikuotų serverių naudojimą, kuriuos ir apžvelgsime trumpai šiame straipsnyje:

Mitas Nr. 1. Jei man saugumas yra svarbiausias rodiklis, tuomet geriausiai naudoti virtualaus serverio infrastruktūra.

Tiesa ta, kad naudojant dedikuotą serverį galima lanksčiau ir tiksliau naudoti įvairias saugumo technikas bei technologijas nei virtualioje platformoje.

Mitas Nr. 2. Naudoti ir valdyti virtualius (debesų) resursus yra lengviau ir paprasčiau.

Kai kuriais atvejais yra visiškai atbulai. Būtent naudojant dedikuotus resursus aptarnavimas ir valdymas yra paprastesnis, kadangi viską galima maksimaliai prisitaikyti prie savo poreikių. Kai tuo tapu virtuali platforma jau yra pateikiama paruošta su vienais ar kitais ribojančiais technologiniais ar programiniais sprendimais, kurie ne visada yra lengvai ir paprastai perprantami ar pritaikomi.

Mitas Nr. 3. Dedikuotų serverių infrastruktūra yra kur kas brangesnė už virtualius resursus.

Šiame teiginyje tiesos yra tik tiek, kiek resursų Jums yra reikalinga. T. y. jei resursų reikia ne mačiau kaip 16 GB operatyviosios atminties, 4 procesoriaus branduoliai, tuomet reikia jau verta lyginti dedikuoto serverio ir virtualaus serverio kainos ir našumo santykį.

Mitas Nr. 4. Dedikuotų serverių aptarnavimas reikalauja aukštesnės kvalifikacijos.

Ar tai būtų virtualus resursas ar dedikuotas, kvalifikacijos reikia bet kokiu atveju. Kvalifikacijos klausimą kelia ne pačio resurso pasirinkimas, bet planuojamos naudoti programos ir technologijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!