Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/46512/5-priezastys-pasinaudoti-it-paslaugu-nuoma/spausdinti/

5 priežastys pasinaudoti IT paslaugų nuoma

Publikuota: 2014-09-12 08:15
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©BDC institutas
Inf. šaltinis: BDC institutas

Paslaugų nuoma (angl. outsourcing) nuolat populiarėja Lietuvoje ir pasaulyje. Nuomoti galima ir IT paslaugas, taip ženkliai palengvinant komandos darbą, taupant IT skirtą biudžetą. Tinklapis outsourcing-center.com pateikia 5 priežastis, kodėl verta nuomotis IT paslaugas.


Paslaugų nuoma (angl. outsourcing) nuolat populiarėja Lietuvoje ir pasaulyje. Nuomoti galima ir IT paslaugas, taip ženkliai palengvinant komandos darbą, taupant IT skirtą biudžetą. Tinklapis outsourcing-center.com pateikia 5 priežastis, kodėl verta nuomotis IT paslaugas.

5 priežastys pasinaudoti IT paslaugų nuoma

1. Sutaupomi žmogiškiesiems ištekliams skirti pinigai. Aukštos kvalifikacijos IT specialistų rasti sunku, o jiems mokamos algos gerokai lenkia šalies vidurkį. Pabandžius kitą kelią – priėmus į darbą nepatyrusį specialistą ir išleidus tūkstančius jo apmokymams – dažnai tenka stebėti, kaip jis palieka įmonę gavęs geresnį darbo pasiūlymą. Net jei „nuosavas“ IT specialistas yra lojalus, jo laikas yra per vertingas tam, kad būtų švaistomas kasdienėms, techninėms užduotims. Išmanesnis sprendimas yra patikėti jam didelę pridėtinę vertę kuriančius projektus, o kasdienių užduočių atlikimą perkelti ant samdytos įmonės pečių.

2. Nuomojamos pagalbos centro paslaugos taupo resursus. Be pertraukos palaikyti techninę pagalbą jūsų klientams ir darbuotojams yra labai brangu. Priklausomai nuo bendrovės dydžio ir jos veiklos pobūdžio, tam gali prireikti viso brangiai kainuojančio kvalifikuotų specialistų padalinio. Net ir mažose įmonėse kažkas (galbūt tai jūs?) turi būti nuolat pasiekiamas tam, kad atsakytų į iškylančius IT klausimus ir padėtų spręsti problemas. Nuomojamos IT partnerio paslaugos vien dėl pritaikomos masto ekonomijos gali būti pigesnis ir kokybiškesnis problemos sprendimas.

3. Gera paslaugų nuomos strategija ir pasirinktas partneris gali padėti sutaupyti lėšų netikėtose vietose. Profesionalus IT partneris dirbs kartu su jūsų bendrovės specialistais tol, kol nustatys darbus, kuriuos yra vertingiausia daryti patiems, o kurių atlikimą patikėti išorės specialistams. Kiekviename versle šie darbai gerokai skiriasi, priklausomai nuo darbuotojų skaičiaus, teikiamų paslaugų, naudojamų aplikacijų ir įmonės IT prietaisų naudojimo politikos. Profesionalios IT paslaugų nuomos bendrovės su panašiomis situacijomis dirbo jau ne kartą, tad padės rasti geriausią sprendimą jūsų bendrovei.

4. IT išteklių naudojimas taps lankstesnis. Ne paslaptis, kad IT infrastruktūra yra brangi. Ar tikrai verta diegti serverius ir išlaikyti tinklo struktūrą tik tam, kad teiktumėte kasdienes paslaugas jų vartotojams? Gerokai patogiau šį darbą perduoti išoriniam paslaugų teikėjui, kuris jūsų verslui skirs būtent tiek resursų, kiek tuo metu reikia. Taip tampa paprasčiau kontroliuoti IT išlaidas ir būti pasiruošus netikėtiems vartotojų išaugimo šuoliams.

5. Patiriama mažiau streso. Dingusi elektra, sugedusi aušinimo sistema, netikėto įsilaužimo pavojus... Kam dėl viso to rūpintis, jei galima visus duomenis ir jų apsaugą patikėti IT partneriui, turinčiam profesionalius apsaugos specialistus ir būdus nuolatiniam paslaugų teikimui palaikyti? Žinoma, tam tikras grėsmės lygis išlieka visados, tačiau tinkamai pasirinktas IT partneris leidžia juo rūpintis mažiau ir leisti vidiniams įmonės IT specialistams užsiimti naudingesnėmis užduotimis.

Nepamirškite, jog IT paslaugų nuoma nebūtinai turi būti pasirinkimas „viskas arba nieko“. Trečiosioms šalims perduodamų duomenų ir paslaugų kiekį galima kontroliuoti, svarbiausius duomenis pasiliekant vidiniame įmonės serveryje. Baimė prarasti duomenų kontrolę dažnai atbaido IT vadovus nuo IT paslaugų nuomos, tačiau tinkamas partneris padės ją išlaikyti, tuo pačiu metu supaprastinant ir efektyvinant IT procesus.


BDC institutas
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!