Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/46235/metas-galasti-elektroninius-irankius/spausdinti/

Metas galąsti elektroninius įrankius

Publikuota: 2014-08-22 15:12
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©BDC institutas
Inf. šaltinis: BDC institutas

Kiekviename versle reikia įrankių: nuo dailidės kalto iki grafikos dizainerio kompiuterio. Tačiau visur besiskverbiantis internetas pakeitė žaidimo taisykles ir sukūrė naujos rūšies įrankius – elektroninius. Jie dažniausiai veikia „debesų“ principu ir pasiekiami per kompiuterį ar mobilųjį telefoną.


Kiekviename versle reikia įrankių: nuo dailidės kalto iki grafikos dizainerio kompiuterio. Tačiau visur besiskverbiantis internetas pakeitė žaidimo taisykles ir sukūrė naujos rūšies įrankius – elektroninius. Jie dažniausiai veikia „debesų“ principu ir pasiekiami per kompiuterį ar mobilųjį telefoną.

Populiariausi elektroniniai įrankiai yra tie, kurie padeda spręsti įvairias verslo problemas – nuo laiškų klientams siuntimo iki komandos darbotvarkės organizavimo. Nors mažosios kompanijos dar vangiai naudojasi šiais įrankiais, specialistai prognozuoja, kad būtent šioje srityje IT sprendimų poreikis netruks išaugti.

„Ilgą laiką įvairūs elektroniniai įrankiai buvo brangūs ir jais galėjo naudotis tik stambusis verslas. Tačiau prieš 4–5 metus padėtis ėmė keistis. Pradėtos kurti nesudėtingos, paprastai naudojamos programėlės verslui aktualioms funkcijoms atlikti. Šie įrankiai nėra brangūs, greitai įdiegiami, o juos naudojantis smulkusis verslas gali pasiekti kur kas didesnį efektyvumą“, – sako TEO verslo klientų rinkodaros vadovas Arkadijus Bliuminas.

Metas galąsti elektroninius įrankius

Verslas tampa konkurencingesnis

Anot p. Bliumino, vykusiai parinkti elektroniniai įrankiai gerokai padidina smulkiojo verslo konkurencingumą rinkoje.

„Dauguma įrankių būna sukurti tų sričių profesionalų, kurie į įrankį įdiegia ne tik mechaninius veiksmus, bet ir savo kompetenciją. Dėl to elektroniniai įrankiai ne tik paspartina darbus, bet ir padeda atlikti darbus nepažįstamoje srityje. Pavyzdžiui, smulkusis verslininkas, kuris nėra dažnas socialinių tinklų lankytojas, pasinaudodamas programa gali nesunkiai sužinoti, kaip apie jo produkciją atsiliepiama socialiniuose tinkluose“, – pavyzdį pateikia p. Bliuminas.

Kitas pavyzdys, anot pašnekovo, elektroniniai įrankiai, padedantys sukurti mobiliesiems telefonams pritaikytą interneto svetainę. Toks sprendimas nesudėtingas, tačiau padeda verslui įžengti į pelningą rinką. „Gartner“ duomenimis, 2017 m. mobiliosios prekybos rinka sieks 721 mlrd. USD.

Tinkami įrankiai taupo laiką...

Sėkmingiausi verslai yra tie, kurie sugeba ne tik pritraukti talentingų darbuotojų, bet ir išnaudoti jų potencialą. Tai padeda padaryti įvairios programos, kurios naudojamos laikui planuoti ir bendrauti.

„Dauguma laiko planavimo programėlių veikia tarsi skaitmeniniai kalendoriai, kuriuos mato kiekvienas komandos narys. Vadovas gali paskirstyti užduotis ir stebėti, kuo užsiima darbuotojai, kokie procesai sunaudoja daugiausia komandos laiko“, – sako TEO ekspertas.

Bendrovėms, kurių darbuotojai daug keliauja ar dirba ne viename mieste, daugybę laiko padeda sutaupyti duomenų keitimosi programos, leidžiančios laikyti didelius kiekius duomenų ir jais dalintis.

...ir pinigus

Bene daugiausiai galimybių naudojant elektroninius įrankius atsiveria rinkodaros srityje. Galima rasti nebrangių programėlių, kurios padeda valdyti turinį socialiniuose tinkluose, siųsti naujienlaiškius ar net parengti pranešimą spaudai.

„Itin smulkūs, vieno ar kelių žmonių, verslai gali neturėti lėšų reklamai ar rinkodaros kampanijai. Tokios programėlės tampa nebrangiomis ir pakankamai geromis alternatyvomis. Vėliau, verslui išaugus, seni įpročiai lieka, tad ir stambusis ar vidutinis verslas dažnai naudoja populiariausius elektroninius įrankius“, – sako p. Bliuminas.

Programėlių galima rasti net sąskaitoms išrašyti ar PVM apskaitai tvarkyti. Jas naudojantis smulkusis verslas taip gali sutaupyti ir šias lėšas investuoti į plėtrą ar įsigyti kitų elektroninių įrankių.


BDC institutas
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!