Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/kompiuterija/32346/kompiuteriniu-zaidimu-nauda/spausdinti/

Kompiuterinių žaidimų nauda

Publikuota: 2012-01-08 07:19
Tematika: Kompiuteriai, IT
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Rusnė Prokapaitė
Aut. teisės: ©Vyras.in
Inf. šaltinis: Vyras.in

Kompiuteriniai žaidimai, kaip pramogos forma, yra puiki tuom, kad mes nejučia tobulėjam. Spalvingos grafikos, fantastiški garso takeliai, intriguojantys ir nenuspėjami scenarijai – visa tai yra puiku. Tačiau taip pat kompiuteriniai žaidimai yra mokymosi priemonė. Norėdami įsitikinti šiuo teiginiu, reikia detaliau panagrinėti, kokią įtaką mūsų smegenims turi šis laiko praleidimo būdas.


Kompiuteriniai žaidimai, kaip pramogos forma, yra puiki tuom, kad mes nejučia tobulėjam.

Spalvingos grafikos, fantastiški garso takeliai, intriguojantys ir nenuspėjami scenarijai – visa tai yra puiku. Tačiau taip pat kompiuteriniai žaidimai yra mokymosi priemonė.

Norėdami įsitikinti šiuo teiginiu, reikia detaliau panagrinėti, kokią įtaką mūsų smegenims turi šis laiko praleidimo būdas.

Gerina strateginį mąstymą

Kompiuterinių žaidimų nauda

Retame žaidime iš mūsų nereikalaujama strategiškai numatyti keletą žingsnių į priekį. Ilgainiui strateginio mąstymo arba „mąstymo į priekį“ įgūdis tik gerėja, o jį jau galima pritaikyti realiame gyvenime.

Padeda geriau išspręsti problemas

Žaidimo metu mes susiduriame su didžiuliais iššūkiais, kurie reikalauja kūrybiško problemų sprendimo. Kiekvienas žaidėjas turi išspręsti nuo vieno iki šimto skirtingų problemų skirtingose situacijose.

Gerina rankos koordinaciją

Jei tuom netikite, paimkite pelę ir paspauskite straipsnio pabaigoje esantį mygtuką „Patinka“. Matote kaip paprasta? Nes nėra skubos. Tuo tarpu žaidžiant žaidimą jūsų akis privalo reaguoti greitai, kad ranka spėtumėte nuspausti tinkamą mygtuką, pvz. žaidžiant ralį pasukti į kairę/dešinę.

Didina sprendimų priėmimo greitį

Įdomiame žaidime pilna netikėtumų. Staigmenos dažniausiai nebūna malonios ir tenka akimirksniu priimti svarbius sprendimus, kol ekrane nepasirodė užrašas „Game over“. Norėdami laimėti žaidimą, privalote sprendimus priimti greičiausiai.

Skatina jūsų vaizduotę

Kai kurie sako, kad kompiuteriniai žaidimai slopina vaizduotę, nes pateikia savo vaizdus, išgalvoja savo scenarijus. Tačiau šie vaizdai, visai kaip „Lego“ kaladėlės, skatina mus atrasti naujus ryšius ir sukurti kažką, ko iš pradžių neįsivaizdavome.

Gerina atmintį

Tarkime, jūs žaidžiate šaudyklę, kurioje reikia reaguoti labai greitai. Žinoma, visuomet galite paspausti atitinkamą klavišą ir ekrane pasirodys veiksmo vietos žemėlapis su nuoroda, kur esate jūs. Tačiau norėdami „neprasileisti“ kulkos, jūs stengiatės mažiau žiūrėti žemėlapį ekrane ir daugiau jį atsiminti savo galvoje, atmintyje.


Vyras.in
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!