Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/9819/gabiausiems-lietuvos-jauniesiems-informatikams-it-konkurso-bebras-prizai/spausdinti/

Gabiausiems Lietuvos jauniesiems informatikams – IT konkurso „Bebras“ prizai

Publikuota: 2007-11-14 07:29
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: IT konkursas „BEBRAS“

Tradiciniu kasmetiniu konkursu jau tapęs „Bebras“ dėka savo generalinio rėmėjo TEO LT, AB bando įgyvendinti dar vieną tradiciją – nugalėtojų apdovanojimo šventę. Šių metų lapkričio 10 d. visi informacinių technologijų konkurso „Bebras“ nugalėtojai, užėmę pirmas 15 vietų rinkosi Vilniuje, „Coca Cola Plaza“ kino centre.


Tradiciniu kasmetiniu konkursu jau tapęs „Bebras“ dėka savo generalinio rėmėjo TEO LT, AB bando įgyvendinti dar vieną tradiciją – nugalėtojų apdovanojimo šventę. Šių metų lapkričio 10 d. visi informacinių technologijų konkurso „Bebras“ nugalėtojai, užėmę pirmas 15 vietų rinkosi Vilniuje, „Coca Cola Plaza“ kino centre.

Susirinko per 170 5–12 klasių moksleivių-nugalėtojų, jų tėvelių, mokytojų. Pasidžiaugti laimėjimais atvyko ir konkurso iniciatoriai: iš Švietimo ir mokslo ministerijos – Marytė Stričkienė, iš Matematikos ir informatikos instituto Tarybos narys Kęstutis Kubilius.

Konkursas vyko spalio 24-26 dienomis. Klausimai ir užduotys, susiję su kompiuteriais, logika ir kitomis informacijos technologijomis, buvo parengti kompiuterinio testo pavidalu. Jų buvo trys komplektai, skirti trims srautams: 11–12 kl., 9–10 kl. bei 5–8 kl. Tačiau vaikai apdovanojami savo amžiaus grupėje (kiekvienoje klasėje atskirai).

Konkurse, kuriame dalyvavo apie 7 tūkstančiai mokinių iš 312 šalies mokyklų. Gausiausiai, pagal gyventojų skaičių, dalyvavo Ignalinos rajonas. Stengėsi neatsilikti Šakių, Vilkaviškio, Širvintų, Raseinių, Pasvalio bei Rokiškio rajonai. Nedalyvavo tik vieno Skuodo rajono mokiniai.

Šiais metais niekas iš dalyvavusių neatsakė į visus klausimus, tačiau mažiausiai – vos 5 taškų – trūko Domui Nutautui, septintokui iš Kauno Jėzuitų gimnazijos.

Pirmąsias 15 vietų savo amžiaus grupėse užėmusiems moksleiviams šventės metu buvo įteikti diplomai. O geriausius rezultatus konkurso metu pademonstravę moksleiviai ir užėmę pirmąsias keturias vietas savo amžiaus grupėse apdovanoti rėmėjų prizais.

Šiemet buvo išrinktos mokyklos, kurių daugiausiai moksleivių pateko į geriausiųjų 50-uką. Sveikinimų bei prizų sulaukė šiose mokyklose konkursą vykdę mokytojai – Olga Globina iš Visagino „Gerosios vilties“ vidurinės mokyklos ir Olga Korzenikova iš Visagino „Atgimimo“ gimnazijos.

Apdovanojimo šventę vedė muzikos grupės „G&G Sindikatas“ narys Svaras. Susirinkusius pasveikino konkurso idėjos autorė, Matematikos ir informatikos instituto Programavimo metodologijų skyriaus vadovė dr. Valentina Dagienė. Ji taip pat pasidžiaugė, kad konkursas sėkmingai vykdomas ir kitose Europos valstybėse: Lenkijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Olandijoje, Estijoje bei Latvijoje.

Po oficialiosios dalies susirinkusiems buvo parodytas kino filmas „Žvaigždžių dulkės“. Filmui pasibaigus to paties teatro fojė jau laukė pateiktos vaišės ir didžiulis šventinis tortas.

Konkurso organizatoriams šiemet talkino Nacionalinis egzaminų centras, suteikęs galimybę naudotis daugeliui mokyklų jau įprasta KELTO sistema. Gal todėl problemų su rezultatų failų surinkimu ir įkėlimu praktiškai nebuvo.

Konkursą rėmė ir dovanas skyrė generalinis rėmėjas TEO LT, AB. Konkurso organizatoriams talkino Švietimo ir informacinių technologijų centras, Žurnalas „Kompiuterija“, Leidykla TEV. Dovanomis prisidėjo bendrovės „Baltic Amadeus“, „GNT Lietuva“, „Sisneta“, „Akelotė ir Ko.“, VTEX. Negalėjusiems atvykti, dovanas išvežios siuntų gabenimo kompanija VENIPAK.

Bebras


Daugiau informacijos www.bebras.lt.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!