Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/9590/tarptautineje-infobalt-konferencijoje-inovatyvios-technologijos-verslui-ir-mokslui/spausdinti/

Tarptautinėje „Infobalt“ konferencijoje – inovatyvios technologijos verslui ir mokslui

Publikuota: 2007-10-18 07:31
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Spalio 23–24 dienomis Vilniuje bus diskutuojama šiuo metu šalyje aktualiausių informacinių technologijų klausimais. Asociacija „Infobalt“ jau devintus metus organizuoja tarptautinę IRT srities konferenciją, kurios tema parenkama perspektyviausia, didžiausią pridėtinę vertę rinkos dalyviams žadanti informacinių technologijų sektoriaus sritis. Šiais metais tokia tema – inovatyvios informacinės technologijos verslui ir mokslui.


Šiuo metu Lietuvoje yra apie tūkstantis informacinių technologijų įmonių, kuriose dirba daugiau nei 15 tūkst. informatikos specialistų. Didžiausią indėlį į šalies ekonomiką įneša sparčiai besiplečiančios įmonės, teikiančios kompleksinius IRT sprendimus. Tačiau 90 procentų Lietuvos IRT įmonių yra smulkaus ir vidutinio verslo atstovai, kurie siekdami pradėti eksportuoti ar plėsti eksporto apimtis stokoja lėšų tarptautinei savo paslaugų ir prekių rinkodarai.

Todėl asociacija „Infobalt“ jau devintus metus organizuoja tarptautinę IRT srities konferenciją, kurios tema parenkama perspektyviausia, didžiausią pridėtinę vertę rinkos dalyviams žadanti informacinių technologijų sektoriaus sritis. Šiais metais tokia tema – inovatyvios informacinės technologijos verslui ir mokslui.

Spalio 23–24 dienomis viešbutyje „Reval Hotel Lietuva“ Vilniuje vyksiančios konferencijos metu bus diskutuojama šiuo metu šalyje aktualiausių informacinių technologijų klausimais.

Jau metai kaip Lietuvoje veikia e. parašo proveržio programa, subūrusi privataus ir viešojo sektorių atstovų pajėgas e. parašo plėtros uždaviniui.

E. parašo plėtros ir pritaikymo idėjos – pirmoji konferencijos tema.

„Bankai diegdami įvairius klientų identifikavimo sprendimus išpopuliarino internetinę bankininkystę ir perkėlė daugelį santykių su klientais į elektroninę erdvę. E. parašo srityje žengiame dar pirmuosius žingsnius, bet remiantis pasauline praktika galime tikėtis nemažai naujų sprendimų palengvinančių kasdienybės rūpesčius, o įmonėms leidžiančių perkelti vis daugiau savo procesų į elektroninę erdvę. Kvalifikuotas e. parašas – tai elektroninis pasas kurio pagalba klientas atėjęs į interneto banką galės gauti visas paslaugas, kurias jis gauna banko padalinyje ir net tas paslaugas kurių negautų niekur kitur“, – teigia AB „Hansabankas“ Elektroninės bankininkystės departamento direktorius Ramūnas Strauka.

Patirtimi, kuriant viešojo rakto (VRI) ir mobilaus identiteto infrastruktūrą Estijoje, dalinsis „AS Sertifitseerimiskeskus“ plėtros direktorius Tarvi Martensas. Pranešimą „E. parašo plėtra Lietuvoje: iššūkiai“ taip pat skaitys UAB „Omnitel“ Paslaugų plėtros projektų vadovas Ramūnas Šablinskas. Apie stiprų e. parašo autentifikavimą Latvijoje kalbės Latvijos pašto IT paslaugų kūrimo vadovas Eriks Eglitis, naują Elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą (EDAS) pristatys Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacinės plėtros skyriaus vedėjas Valdas Žekonis ir Vilniaus Universiteto Informatikos katedros vedėjas Antanas Mitašiūnas. Kompetetingi elektroninių dokumentų valdymo sistemų specialistai supažindins su vyraujančiomis pasaulinėmis tendencijomis šioje srityje ir jų praktika Lietuvoje.

Dar viena pirmosios dienos konferencijos tema – skaitmeninio turinio gamybos ir sklaidos aktualijos Lietuvoje. „Lietuvos skaitmeninių informavimo priemonių rinka plečiasi ir tuo pat metu labai keičiasi. Internetas vis labiau varžosi su tradicinėmis visuomenė informavimo priemonėmis. Atsirandant naujiems žiniasklaidos kanalams, kartu iškyla technologinės ir teisinės problemos“, – sako NEM NTP Tarybos pirmininkas Vygandas Jūras.

„Naujausios techninės inovacijos ir naujų technologijų atsiradimas sudaro daug galimybių platinti garso ir vaizdo bei kitokių tipų turinį. Greitas technologijų vystymasis yra pastovus iššūkis teisės sektoriui. Turinys, kuris gali būti platinamas per naujas technologijos priemones, dažniausiai yra autorių ir susijusių teisių objektas. Todėl savaime suprantama, kad autorių ir susiję teisės vaidina svarbų vaidmenį, viena vertus, užtikrinant sklandų techninį vystymąsi ir novatoriškų paslaugų propagavimą, kita vertus – efektyvią autorių ir susijusių teisių apsaugą“, – teigia teisinius turinio sklaidos aspektus pristatysiantis Mykolo Romerio universiteto Civilinės ir komercinės teisės katedros asistentas Ąžuolas Čekanavičius.

Seminarą „Skaitmeninio turinio gamybos ir sklaidos aktualijos Lietuvoje“ asociacija „Infobalt“ organizuoja kartu su „Nacionaline visuomenės informavimo, komunikacijų ir elektroninių technologijų platforma“.

Konferencija „Informacinė visuomenė: inovatyvios technologijos verslui“ vykdoma kartu su kasmetine didžiausia Baltijos šalyse IRT sektoriaus paroda „Infobalt 2007“. Tuo siekiama padidinti įmonių galimybes pristatyti savo paslaugas ir produktus, bei pritraukti į konferenciją daugiau verslo partnerių iš užsienio.

Renginio globėjas: Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Renginio rėmėjai: „IST4Balt“ projektas (asociacija „Infobalt“ ir Visorių informacinių technologijų parkas) bei Lietuvos Respublikos ūkio ministerija.


Infobalt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!