Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/9398/iv-it-konkursas-bebras-kviecia-dalyvauti/spausdinti/

IV IT konkursas „Bebras“ kviečia dalyvauti

Publikuota: 2007-09-28 07:22
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: IT konkursas „BEBRAS“

Kviečiame visus mokinius aktyviai dalyvauti kasmetiniame IT konkurse „Bebras“. Konkursui prašome mokyklas iš anksto registruotis. Toliau organizavimo komitetas visą veiklą tęs ir keisis informacija tik su užsiregistravusiais mokyklų atstovais, jiems bus išsiųstas ir mokyklos kodas, kurį dalyvis turės įrašyti užduočių tituliniame lape kartu su savo vardu ir pavarde.


Kviečiame visus mokinius aktyviai dalyvauti kasmetiniame IT konkurse „Bebras“. Konkursui prašome mokyklas iš anksto registruotis. Toliau organizavimo komitetas visą veiklą tęs ir keisis informacija tik su užsiregistravusiais mokyklų atstovais, jiems bus išsiųstas ir mokyklos kodas, kurį dalyvis turės įrašyti užduočių tituliniame lape kartu su savo vardu ir pavarde.

Konkursas tradiciškai vyks 2 etapais: treniruotė ir konkursas.

Treniruotė vyks nuo spalio 1 d. iki 15 d. Tai galimybė susipažinti su programine įranga, pabandyti išsaugoti rezultatų failus ir juos išsiųsti konkurso organizatoriams.

Šiemet rezultatai vėl bus sukeliami per Nacionalinio egzaminų centro KELTO sistemą. galėsite parsisiųsti programinę įrangą bei pateiktas užduotis, spręsti, pabandyti į sistemą sukelti rezultatus iki konkurso dienos. Šiuo laikotarpiu lauksime jūsų klausimų ir pastabų, padėsime išspręsti iškilusias problemas.

Konkursas vyks spalio 24–26 d, nuo 13 val. Kaip ir praeitais metais kiekvienam srautui skiriama atskira diena:

  • Spalio 24 d. konkursą pradės trečiasis srautas (11–12 kl.).
  • Spalio 25 d. – antrasis srautas (9–10 kl.).
  • Spalio 26 d. konkursą baigs jauniausieji dalyviai – pirmasis srautas (5–8 kl.).

Artėjant ketvirtajam konkursui, smagu prisiminti praėjusius metus, juolab, kad praėję metai „Bebrui“ buvo labai turiningi.

2006 m. konkurse rungėsi 7105 moksleiviai iš 324 mokyklų. Pagal dalyvių skaičių aktyviausi buvo Vilniaus, Kauno, Šiaulių bei Ignalinos rajonai. Labai neatsilikti stengėsi Panevėžio, Klaipėdos, Plungės, Telšių mokiniai.

Panašu, kad praėjusių metų konkurso dalyviai labiausiai prisimins įdomias užduotis, varžybų įtampą ir „dingusius“ atsakymus. Tuo tarpu 32 geriausiai kiekvienoje klasėje (nuo 5 iki 12) pasirodę „bebriukai“ dar ilgai neužmirš iškilmingos apdovanojimų ceremonijos vykusios lapkričio 11 d. Seime: pirmą kartą buvo organizuojamas konkurso nugalėtojų viešas iškilmingas apdovanojimas tarptautinės mokslinės ISSEP‘2006 konferencijos „Informatika mokykloje: raida ir perspektyvos“ metu. Jiems buvo ne tik įteikti diplomai, kurie, beje, pasiekė visus patekusius į pirmą penkioliktuką klasėje, bet ir gavo dosnių „Bebro“ rėmėjų – TEO, „Sisneta“, TEV, „Kompiuterija“, „Baltic Amadeus“, GNT, VEX bei „Akelotės“ įsteigtas dovanas: įvairius kompiuterio priedus bei aksesuarus, kuprines, knygas, žaidimus, kanceliarines priemones, suvenyrus. Ištikimas generalinis „Bebro“ rėmėjas TEO po iškilmingų apdovanojimų įteikimo ir pietų Seimo restorane pakvietė visus į Utenos ledo areną pažaisti akmenslydžio (dar vadinamo kerlingu). Neliko pamiršti ir mokytojai – įvertinus kurios mokyklos mokinių sąlyginai dalyvavo daugiausiai (lyginant dalyvavusiųjų skaičių su mokykloje turimų kompiuterių skaičiumi) – TEO padovanojo kelionę į tarptautinę konferenciją „Eurologo 2007: 40 Years of Influence on Education“ Bratislavoje. Negalėjusiems atvykti į apdovanojimo šventę „Venipak“ atstovai pristatė dovanas į mokyklas.

Gegužės mėnesį tradiciškai Balsių malūne prie Pasvalio rinkosi tarptautinė „Bebro“ užduočių kūrimo stovykla. Devynių valstybių informacinių technologijų entuziastai per 4 dienas sukūrė per 100 užduočių šių metų konkursui – jomis galės naudotis visų dalyvavusių šalių „Bebro“ organizatoriai. Buvo aptarta bendra veikla, pasidalinta mokinių konkursų rengimo patirtimi. Praėjusiais metais IT konkursą „Bebras“ savo mokyklose organizavo 5 šalys: Olandija, Vokietija, Austrija, Estija, Latvija bei Lenkija. Tikimės, kad šiemet jų bus dar daugiau.

Mokyklinės vasaros antroje pusėje kartu su tradicine „Kengūros“ stovykla pirmą kartą buvo surengta kūrybinė stovykla ir „bebriukams“. Į Molėtų raj. Labanoro regioniniame parke įsikūrusią „Toliejos“ poilsiavietę atvyko per 20 gerai 2006 metų konkurse pasirodžiusių konkurso dalyvių. Poilsis buvo turiningas: matematinio orientavimosi varžybos, sportiniai ir kultūriniai renginiai, diskotekos, ekskursijos, matematinės varžytuvės kartu su „kengūriukais“, matematikos bei informatikos paskaitėlės. Išsiskirdami stovyklautojai neslėpė noro sugrįžti į šį nuostabų gamtos kampelį ir kitąmet. O tam reikės dalyvauti ir gerai pasirodyti 2007 metų konkurse.


Bebras


Daugiau informacijos www.bebras.lt.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!