Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/7984/apdovanoti-nacionalines-pazangos-premijos-2007-m-laureatai/spausdinti/

Apdovanoti NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS 2007 m. Laureatai

Publikuota: 2007-05-22 11:05
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Nacionalinė pažangos premija, VšĮ

2007 m. gegužės 19 d. įvyko iškilminga Nacionalinės pažangos premijos 2007 m. Laureatų apdovanojimo ceremonija. Jos metu įteiktos trys 70 tūkst. litų vertės premijos (Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos) bei specialios apdovanojimo skulptūrėlės, atkartojančios NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS simbolį – tetraedrą.


Vilniaus universitetas, NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS simbolis – tetraedras

2007 m. gegužės 19 d. įvyko iškilminga Nacionalinės pažangos premijos 2007 m. Laureatų apdovanojimo ceremonija. Tiesioginė NACIONALINĖS PAŽANGOS, dar kitaip vadinamos lietuviškąja Nobelio premija, teikimo ceremonija per LNK buvo transliuojama iš Vilniaus universiteto Teatro salės. Ceremonijos metu įteiktos trys 70 tūkst. litų vertės premijos (Mokslo pažangos, Partnerystės pažangos ir Kultūros pažangos) bei specialios apdovanojimo skulptūrėlės, atkartojančios NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS simbolį – tetraedrą.

Antrą kartą įteiktos Nacionalinės pažangos premijos – tai ryškios ir vieningos Lietuvos verslo pastangos ir lėšos, siekiant pagerbti žmones, savo idėjomis, atradimais, originaliais sprendimais ir talento sklaida prisidėjusius prie teigiamų pokyčių Lietuvoje.


Akademikas prof. habil. dr. Zigmas Zinkevičius

Šiemet Mokslo pažangos premija įteikta akademikui prof. habil. dr. Zigmui Zinkevičiui. Premija šiam mokslininkui skirta už kalbotyros metodų pritaikymą Lietuvos ir lietuvių kalbos istorijos pažinimui ir tautinio orumo stiprinimui.

Šią premiją už atsitiktinių procesų matematinės mokyklos sukūrimą ir Lietuvos matematinės kultūros puoselėjimą taip pat pretendavo gauti akademikas prof. habil. dr. Bronius Grigelionis. Taipogi prof. habil. dr. Viktorija Daujotytė-Pakerienė, prof. habil. dr. Domas Kaunas ir akademikas prof. habil. dr. Marijus Arvydas Šliogeris už integralios humanistikos sklaidą kultūros istorijoje, filosofijoje, literatūroje.


Partnerystės pažangos premiją, kuri skiriama už indėlį į gyvenimo kokybės gerinimą ir šalies konkurencingumo didinimą, pasidalins dr. Romualdas Danielius, Kęstutis Jasiūnas, Rimantas Kraujalis ir akademikas prof. habil. dr. Algis Petras Piskarskas. Šiai mokslininkų ir verslininkų grupei premija skirta už Lietuvos lazerių mokslo ir pramonės sutelkimą proveržiui į pasaulines rinkas.

Dr. Romualdas Danielius, Kęstutis Jasiūnas, Rimantas Kraujalis ir akademikas prof. habil. dr. Algis Petras Piskarskas

Partnerystės pažangos premijai buvo nominuotas ir prof. habil. dr. Juozas Gecevičius už mechatronikos inovacijas ir Lietuvos konkurencingumo didinimą. Už „Lietuvių kalbos žodyno“ elektroninę versiją internete – doc. dr. Jolanta Zabarskaitė, dr. Gertrūda Naktinienė, Evaldas Ožeraitis ir Vytautas Zinkevičius.


Prof. Virgilijus Kęstutis Noreika

Kultūros pažangos premija įteikta prof. Virgilijui Kęstučiui Noreikai už indėlį į Lietuvos vokalinio meno raidą ir jo sklaidą pasaulyje operos, koncertų ir vokalo pedagogikos baruose.

Šiai premijai, kuri skiriama už pasaulinės patirties ir savo talento sklaidą, ugdant Lietuvos ateities kartas visose kultūros raiškos formose, taip pat buvo nominuoti Arūnas Matelis už lietuviško kino pristatymą pasauliui bei režisierius Eimuntas Nekrošius už originalias užsienio ir lietuvių klasikos kūrinių interpretacijas.


NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS iniciatoriai: Vilniaus universitetas, LNK ir Hansabankas. Premijų mecenatai: akcinė bendrovė „VST“ ir koncernas „MG Baltic“. Premijų teikėjai: AB „Lietuvos draudimas“ ir leidykla „Alma littera“. Idėjos autorius – UAB „Strateginių komunikacijų centras“.

NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJOS 2007 m. Laureatai

NACIONALINĖS PAŽANGOS PREMIJA
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!