Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/72269/teltonika-nori-gaminti-plauciu-ventiliavimo-iranga/spausdinti/

„Teltonika“ nori gaminti plaučių ventiliavimo įrangą

Publikuota: 2020-03-26 08:41
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Lietuviško kapitalo elektronikos prekių gamybos įmonė „Teltonika“ šalies rinkai nori pradėti gaminti plaučių ventiliavimo įrangą, tad ieško medikų bei kitų įmonių, galinčių prisidėti kuriant šį lietuvišką įrenginį.


Lietuviško kapitalo elektronikos prekių gamybos įmonė „Teltonika“ šalies rinkai nori pradėti gaminti plaučių ventiliavimo įrangą, tad ieško medikų bei kitų įmonių, galinčių prisidėti kuriant šį lietuvišką įrenginį.

Reaguodamas į koronaviruso keliamą grėsmę visuomenei ir medikams Lietuvos verslas persiorientuoja ir telkiasi padėti.

„Teltonika“ nori gaminti plaučių ventiliavimo įrangą
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

Šalyje pristigus svarbiausių apsaugos priemonių Lietuvos įmonės skubiai ėmėsi naujų sričių – kosmetikos ir alkoholio įmonės vietoj įprastos produkcijos pradėjo gaminti dezinfekcinį skystį, o siuvyklos ir žinomi dizaineriai vietoj kelnių ar striukų siuva medicinines kaukes.

Kaip jau rašė 15min, pirmadienį Vyriausybė pasirašė sutartį su JAV bendrovės „Thermo Fisher Scientific“ padaliniu Vilniuje dėl COVID-19 viruso nustatymo testų tiekimo Lietuvai: dalis šių testų komponentų bus gaminami Lietuvoje.

Tuo tarpu tūkstantį darbuotojų turinti lietuviško kapitalo įmonė „Teltonika“ nori pradėti plaučių ventiliavimo įrangos gamybą.

Šiai iniciatyvai įgyvendinti „Teltonika“ skyrė patyrusią įmonės inžinierių komandą, kurios tikslas – sukurti nebrangią ir visoms medicinos įstaigoms prieinamą plaučių ventiliavimo įrangą.

Kviečia prisidėti medikus

Kaip 15min pasakojo „Teltonika“ korporatyvinės rinkodaros vadovas Julius Švagždys, „Teltonika“ inžinieriai jau pradėjo projektuoti plaučių ventiliavimo įrangą, tačiau norint tęsti darbus jiems reikalinga ekspertų pagalba. Dėl šios priežasties inžinerinius ir gamybinius pajėgumus turinti įmonė prie įrangos kūrimo proceso kviečia prisijungti medikus bei kitas panašią produkciją gaminančias įmones Lietuvoje.

„Mums trūksta medikų ir tų, kurie dirbo su tokia įranga ir žino, kaip ji veikia, prisidėjimo. Reikia ekspertų nuomonės, nes mūsų veiklos kryptis – daiktų internetas, o medicina iš dalies nauja sritis, kurioje patirties neturime.

Turime inžinierių, kurie ne vieną prietaisą yra sukonstravę, tačiau plaučių ventiliavimo įrengimų veikimo principas sudėtingesnis – neužtenka suprogramuoti ar pagaminti taip vadinamą geležį, reikia ekspertų nuomonės kuri leistų susidaryti teisingą požiūrį į prietaiso veikimą. Tai yra trūkstama dalis šiai dienai, kurią norime išsiaiškinti“, – pasakojo J. Švagždys.

„Teltonika“ įmonės atstovas tvirtino, kad įmonė pasirengusi pradėti gaminti įrangą iš karto, kai tik bus išgryninta produkto koncepcija.

„Dėl susidariusių aplinkybių pasaulyje, šių aparatų gauti praktiškai neįmanoma, o medicinos įstaigoms šie prietaisai yra gyvybiškai svarbūs. Norime kuo greičiau šį poreikį patenkinti tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje, tad kviečiame visus specialistus, kurie gali prisidėti prie šio projekto kūrimo ir dalintis informacija“, – kviečia įmonė.

Norinčius prisidėti prie įrangos kūrimo „Teltonika“ atstovai ragino parašyti elektroniniu paštu pagalba@teltonika.lt.

J. Švagždio teigimu, kad iš pradžių įmonei svarbu išgryninti prietaiso veikimo principą, kuris vėliau leistų prietaisus gaminti tūkstančiais vienetų per mėnesį.

Beje, „Teltonika“ skyrė finansinę paramą mažų rajonų savivaldybėms, kad jos galėtų kuo skubiau įsigyti apsauginių priemonių gydytojams ir ligoniams.


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!