Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/71369/huawei-ruosiasi-nutraukti-google-monopolio-dominavima-taciau-ar-tai-pavyks/spausdinti/

„Huawei“ ruošiasi nutraukti „Google“ monopolio dominavimą, tačiau ar tai pavyks?

Publikuota: 2020-01-22 08:35
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ problemos su „Google“ paslaugų paketais naujuose išmaniuose telefonuose – jau ne naujiena turbūt daugumai. Nieko nenustebins turbūt ir tai, jog kompanija jau kuris laikas ruošiasi gyvenimui be „Google“.


„Huawei“ problemos su „Google“ paslaugų paketais naujuose išmaniuose telefonuose – jau ne naujiena turbūt daugumai. Nieko nenustebins turbūt ir tai, jog kompanija jau kuris laikas ruošiasi gyvenimui be „Google“. Praėjusią savaitę Londone vyko „Huawei Developer Day“ renginys, kurio metu programėlių kūrėjams buvo pasiūlyti priedai iki 20 tūkst. svarių sterlingų, jeigu šie iki mėnesio pabaigos publikuos savo programėles „AppGallery“ parduotuvėje.

„Huawei“ ruošiasi nutraukti „Google“ monopolio dominavimą, tačiau ar tai pavyks?

Kaip tikriausiai jau žinote, JAV Vyriausybė įtraukė vieną didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų į juodąją sąrašą, kas iš esmės riboja JAV kompanijos galimybes bendradarbiauti su „Huawei“. Šiai dienai kinai vis dar gali naudotis išimtine sąlyga, kuri leidžia dirbti su JAV gamintojais tam, jog būtų palaikomi anksčiau išleisti įrenginiai. Tačiau tokia išimtis turi galiojimo terminą ir niekas nežino kas atsitiks jam suėjus.

Bent jau mūsų regione, išmanusis telefonas be „Google“ paslaugų paketo yra sunkiai įsivaizduojamas ir daugumai tikrai nereikalingas. Be šių paslaugų mes savo telefone neturime ne tik „Play Store“ parduotuvės, iš kur siunčiamės savo pamėgtas aplikacijas ar žaidimus, tačiau prarandame ir tokias galimybes kaip buvimo vietos nustatymas, pranešimai iš naudojamų programėlių ir pan. „Google“ taip pat rūpinasi ir mūsų atsiskaitymais programėlėse, o be jos paslaugų paketo viskas paprasčiausiai neveiktų.

Ir „Huawei“ bando pasiruošti gyvenimui be „Google“. Londone vykęs renginys buvo tarsi kompanijos vadovų žinutė, kad jie yra pasiruošę tam ir turi tam tinkamas sąlygas. „Huawei“ ne tik pasiūlė premijas, kurios gali siekti ir 20 tūkst. svarų sterlingų, bet ir žymiai didesnį procentą nuo pardavimų, kuris gali siekti 70 proc. nuo apsipirkimų programėlėse bei už kiekvieną kitą apsipirkimą.

„Huawei“ gali sukurti grandininę reakciją

Tai ką daro „Huawei“ yra pakankamai logiška. Jeigu programėlių kūrėjai gali nesudėtingai perkelti savo kūrinius iš vienos platformos į kitą, o už tai gauti ganėtinai didelį atlygį – kodėl to nepadarius? Visa tai gali suveikti kaip grandininė reakcija ir kinų plėtojama „AppGallery“ labai greitai užsipildytu didžiuliu kiekiu aplikacijų. Puikus pavyzdys – „Fortnite“, kuris jau dabar yra „Huawei“ sukurtoje parduotuvėje, tačiau vis dar nėra įtrauktas į „Play Store“.

Reikėtų nepamiršti ir Pietų Korėjos milžinės „Samsung“, kuri ateityje taip pat gali žengti panašų žingsnį. „Huawei“ sėkmė prisiviliojant programėlių kūrėjus pas save galėtų sukurti ir dar vieną grandininę reakciją, kurios dėka mes turėtumėme ne tik „Play Store“ ir „AppGallery“ parduotuves, tačiau galbūt išvystumėme ir „Galaxy Store“.

Tokiu atveju mes turime daugiau alternatyvų ir galėtumėme rinktis iš keletos skirtingų, tačiau principe labai panašių produktų.

„Huawei“ turi dar neišspręstų problemų

Ir jeigu scenarijus, jog „Samsung“ gali pasiūlyti savo „Google“ paslaugų paketą yra hipotetinis, tai „Huawei“ situacija yra reali ir reikalaujanti atitinkamų veiksmų jau dabar. Kinijos milžinės problemos netekus galimybės naudotis „Google“ paslaugų paketu jau dabar turi, o ateityje turės ir dar daugiau žalos.

Ir net jeigu „Huawei“ veiksmai Londone duos apčiuopiamos naudos – tai iš esmės neišspręs visų problemų. Reikia nepamiršti, kad daugybė itin svarbių programėlių yra sukurtos JAV kompanijų, o tarp tokių patenka „WhatsApp“, „Instagram“, „Uber“, „Netflix“ ir pan. Dėl pritaikytų sankcijų šių programėlių kūrėjai privalėtų gauti patvirtinimą iš JAV Vyriausybės dėl galimo bendradarbiavimo su „Huawei“, tačiau ar jis būtų išduotas?

„Huawei“ su savo kuriamu „Huawei Mobile Service“ paslaugų paketų dar turi išspręsti nemažai problemų tam, jog sėkmingai galėtų įsitvirtinti Europoje. Nors jų kuriama „Google“ paslaugų paketo alternatyva įgauna vis realesnę formą, tačiau kai kurie sprendimai dar turi būti surasti.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!