Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/70044/ambicingi-tesla-bateriju-planai-labai-sparciai-arteja-prie-realybes/spausdinti/

Ambicingi „Tesla“ baterijų planai labai sparčiai artėja prie realybės

Publikuota: 2019-10-09 20:14
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Tesla“, norėdama paspartinti savo baterijų gamybą, patyliukais įsigijo Kanadoje įsikūrusią baterijų gamybos ir inžinerijos kompaniją „Hibar Systems“. Pirmiausiai „Maxwell“ įsigijimas, tada Jeff’o Dahn’o tyrėjų grupės pasiekimas, o dabar „Hibar Systems“ įsigijimas – akivaizdu, jog ambicingi „Tesla“ planai patiems gamintis baterijas labai sparčiai artėja prie realybės.


„Tesla“, norėdama paspartinti savo baterijų gamybą, patyliukais įsigijo Kanadoje įsikūrusią baterijų gamybos ir inžinerijos kompaniją „Hibar Systems“.

Kaip praneša Kanados „Electric Autonomy“ portalas, daug oficialios informacijos apie tai, kad „Hibar Systems“ tapo dukterine „Tesla“ kompanija kol kas nėra.

Ambicingi „Tesla“ baterijų planai labai sparčiai artėja prie realybės

Tačiau iš viešai prieinamų institucijų registrų aišku, jog šių metų liepos mėn. „Hibar Systems“ dar nebuvo įtraukta į „Tesla“ antrinių įmonių sąrašą, o dabar, spalio 2 d., ji jau atsirado šiuose sąrašuose. Tai reiškia, kad „Hibar Systems“ kompanijos įsigijimas įvyko per pastaruosius 4 mėnesius.

Nuo to momento, kai „Tesla“ įsigijo šią kompaniją, jos internetinėje svetainėje teliko tik pagrindinis puslapis. Remiantis archyviniu svetainės variantu, „Hibar Systems“ specializuojasi įrangos, skirtos įvairiems baterijų gamybos procesams, kūrime:

„Tarp naujausių siūlomų Hibar technologijų produktų yra pažangios, automatizuotos ličio jonų baterijų užpildymo sistemos, kurios naudojamos hibridinėse elektrinėse transporto priemonėse, nešiojamuose kompiuteriuose ir panašiuose produktuose.“

Visai neseniai kompanija pradėjo kurti „greitą ličio jonų baterijų gamybos sistemą“. O praėjusiais metais „Hibar Systems“ iš Kanados nacionalinės tyrimų tarybos paramos pramoniniams tyrimams programos (NRC IRAP) užsitikrino 2 mln. JAV dolerių, kad Ričmondhilo mieste (Ontarijuje, Kanadoje) būtų sukurta sistema:

„2 mln. dolerių skirti paremti greitajai ličio jonų baterijų gamybos sistemos plėtrai, siekiant patenkinti augančią masinių elektros energijos kaupimo sprendimų paklausą rinkoje.“

Nėra aišku ar ši baterijų gamybos sistema jau yra įdiegta, bet „Hibar Systems“ kompanija jau senokai gamina baterijų gamybos įrangą.

Bendrovės būstinė yra Ričmondhilo mieste, tačiau ji taip pat turi padalinius Kinijoje ir Vokietijoje. Iain’as McColl’as, mechanikos inžinierius, nuo 2006-ųjų buvo bendrovės prezidentu ir generaliniu direktoriumi. „Hibar Systems“ kompanijoje dirba 79 darbuotojai.

„Tesla“ nenumaldomai artėja prie savo baterijų gamybos

Įdomu yra tai, kad „Tesla“ jau kuris laikas bendradarbiauja su Kanadoje esančiais baterijų kūrėjais. Štai kompanija anksčiau pasirašė bendradarbiavimo sutartį su garsiu Kanados ličio jonų baterijų pradininku Jeff’u Dahn’u.

2016-aisiais Dahn’as su savo tyrėjų grupe, po 20 metų trukusio bendradarbiavimo su „3M“, susitarė dirbti drauge su „Tesla“ ir sukūrė naują „NSERC/Tesla Canada Industrial Research“ tyrimų grupę.

Pagal susitarimą „Tesla“ investavo į naują tyrimų laboratoriją, esančią Halifakse (Naujoji Škotija, Kanada), ir visai neseniai išgirdome apie nuostabų tyrėjų pasiekimą – įspūdingai ištvermingas ličio jonų baterijas.

Naujasis „Hibar Systems“ kompanijos įsigijimas svarbus ir tuo, kad vyksta tuo metu, kai „Tesla“ stengiasi pati pradėti baterijų gamybą ir padidinti bendras elektromobiliams reikalingų baterijų apimtis.

Ilgus metus dirbusi su „Panasonic“, neseniai „Tesla“ pradėjo bendradarbiauti ir su „LG Chem“. Tad dabar „Tesla“ turi du didelius baterijų tiekėjus ir tuo pačiu skelbia, jog pati pradės gaminti baterijas.

Praėjusį mėnesį netgi skelbta, kad „Tesla“ pradėjo į darbą priimti žmones, kurie ir bus atsakingi už „Tesla“ baterijų gamybą. O įsigijusi „Hibar Systems“ kompaniją, „Tesla“ iškart įgauna ir reikalingas kompetencijas, gaminant baterijų gamybos įrangą.

Pirmiausiai „Maxwell“ įsigijimas, tada Jeff’o Dahn’o tyrėjų grupės pasiekimas, o dabar „Hibar Systems“ įsigijimas – akivaizdu, jog ambicingi „Tesla“ planai patiems gamintis baterijas labai sparčiai artėja prie realybės.


Technologijos.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!