Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/69727/inovaciju-savaite-2019-atviri-renginiai-isjudina-kurejus-ir-visuomene/spausdinti/

„Inovacijų savaitė 2019“: atviri renginiai išjudina kūrėjus ir visuomenę

Publikuota: 2019-09-16 19:22
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo rugsėjo 16 d., pirmadienio, prasideda nacionalinė „Inovacijų Savaitė 2019“. Ketvirtą kartą organizuojamas festivalis rugsėjo 16-22 d. aplankys 5 Lietuvos miestus: renginiai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Tauragėje.


Nuo rugsėjo 16 d., pirmadienio, prasideda nacionalinė „Inovacijų Savaitė 2019“. Ketvirtą kartą organizuojamas festivalis rugsėjo 16-22 d. aplankys 5 Lietuvos miestus: renginiai vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Tauragėje.

„Lietuviai yra puikūs išradėjai ar inovatoriai, tačiau ar visuomenė apie jų kuriamus sprendimus žino? Inovacijų Savaitė išjudina kūrėjus, idėjų generatorius, dizainerius pristatyti savo naujoves. Neretai nustebsime, kokių produktų sukuriama panaudojant šiuolaikines technologijas, dirbtinį intelektą ar virtualios realybės sprendimus“ , – sako Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Kęstutis Šetkus.

„Inovacijų savaitė 2019“: atviri renginiai išjudina kūrėjus ir visuomenę

„Inovacijų savaitė 2019“ – tai novatoriškų idėjų kupinas įvairiuose Lietuvos miestuose vykstantis festivalis, suburiantis inovacijų entuziastus: visuomenininkus, verslo, mokslo, meno ir kultūros atstovus, o tuo pačiu jaunimą dalytis ateities vizijomis bei pasiteisinusia inovacijų praktika.

Miestų festivalio renginius jungia 3 aktualios temos: skaitmeninimas ir dirbtinis intelektas, dizaino inovacijos ir kūrybinės industrijos, jauno ir inovatyvaus verslo skatinimas.

Festivalio programoje – daugiau kaip 40 renginių, kuriuos aplankys apie 3 tūkst. dalyvių.

Festivalio dalyviams bus atviri įvairūs renginiai: paskaitos, konferencijos, seminarai, parodos, hakatonai, inovacijų demonstracijos, interaktyvios pramogos, nemokamos programavimo pamokos, protmūšis, atvirų durų dienos, orientavimosi varžybos ir daug kitų veiklų.

Išmanūs sprendimai

Festivalio metu bus gausu technologijų ir inovacijų demonstracijų. Pirmąją festivalio dieną, rugsėjo 16 d., „Danske Bank Group IT“ kvies susipažinti ir išbandyti išmanųjį ekraną. Banko kūrėjų komandai bendradarbiaujant su inžinieriais ir inovatoriais iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto „LinkMenų fabriko“ sukurtas interaktyvus žaidimas, sujungtas su nostalgiją keliančiais senoviniais pikseliais.

Lietuvos bankas rugsėjo 19 d. kviečia į paskaitas Pinigų muziejuje, per kurias bus plačiau papasakota apie naujas inovatyvaus verslo galimybes: reguliacinę „smėlio dėžę“, atvirąją bankininkystę (angl. open-banking), vertybinių popierių požymių turinčių žetonų išleidimą (angl. securities token offerings, STO), Lietuvos banko „Newcomer“ programą.

Rugsėjo 19 d. vyks seminaras „Virtualios realybės taikymas pramonėje“, kuriame bus pristatomas VR pritaikomumas skirtingose įmonių procesuose: nuo gamybos linijos virtualaus remonto ar sklandžios veiklos palaikymo iki naujų darbuotojų apmokymų.

Apie inovacijas žaidimų sektoriuje bus diskutuojama Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos renginyje „Innovation in Games“, į kurį rugsėjo 19 d. kviečiami kūrybinių industrijų atstovai.

Ateitį diktuos dirbtinis intelektas

Šiuolaikinio verslo ir pramonės plėtra neįsivaizduojama be robotizacijos, skaitmeninimo ar dirbtinio intelekto sprendimų, kuriuos diktuoja 4.0 pramonės revoliucija.

Šia aktualia tema vyks įvairūs renginiai. Sostinėje rugsėjo 17 d. šurmuliuos MITA konferencija profesionalams „Sumani pramonė: iššūkiai ir ateities perspektyvos“, rugsėjo 18 d. vyks Vilniaus kolegijos forumas „Darbo rinkos iššūkiai skaitmeniniame amžiuje“. Verslo technologijų akseleratoriaus „Baltic Sandbox“ rugsėjo 16-17 d. kviečia į atvirą renginį „Women in Tech Bootcamp“, kuris suburia inovatorius, startuolių kūrėjus, investuotojus, mentorius ir moteris novatores kartu padiskutuoti apie ateities tendencijas. Moksleiviai rugsėjo 18 d. kviečiami į nemokamas „Totem“ robotikos dirbtuves Vilniuje, per kurias galės sukonstruoti automobilį, valdomą per išmaniojo telefono programėlę.

Kaune vyks atviros paskaitos „Kaip žmogaus kūrybingumas keičia pasaulį? Ar dirbtinis intelektas gali būti kūrybingas?“ (rugsėjo 16 d.) ir „Gyvybės mokslai: visuomenei, verslininkui ir tyrėjui“ (rugsėjo 19 d.)

Klaipėdoje vyks MITA konferencija profesionalams „Pramonė 4.0 – inovacijų iššūkiai pramonės įmonėse“ (rugsėjo 19 d.), Socialinių mokslų kolegijos forumas „Dirbtinis intelektas: iššūkiai, patirtys ir įžvalgos“ (rugsėjo 20 d.). Moksleiviai galės tobulinti technologijų įgūdžius dirbtinio intelekto klasėje vykstančiose kūrybinėse dirbtuvėse (rugsėjo 17 d.), o taip pat peržiūrėti mokslinės fantastikos filmus.

Tauragės Bendruomenių namuose rugsėjo 20 d. vyks konferencija „Inovacijos versle“, kurioje galima bus išgirsti vietos verslininkų sėkmės istorijas diegiant naująsias technologijas.

3 hakatonai didžiuosiuose miestuose

Festivalio metu didelis dėmesys sutelkiamas į perspektyvių idėjų plėtrą, kurias generuoja jaunimas ir startuoliai, kad šios idėjos virstų sėkmingais verslais bei inovacijomis, garsinančiomis Lietuvą. Jaunimui bus atviri net 3 hakatonai didžiuosiuose mietuose: sostinėje Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas pristato hakatoną „Hack4Vilnius“ (rugsėjo 20-22 d.), Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas kviečia į „Portathon Baltic 2019“ (rugsėjo 20-22 d.) ir Panevėžio mokslo ir technologijų parkas – į renginį „Idėjų Savaitgalis 2019“ (rugsėjo 21-22 d.).

Dizaino inovacijos

Festivalis atveria kelius į kūrybiškumą ir inovatyvių produktų plėtrą panaudojant neribotas dizaino galimybes. Festivalio metu Vilniuje vyks Lietuvos dizaino forumo organizuojama paroda ir dizaino apdovanojimai „Geras dizainas 2019“, diskusija dizaino tema „Dear business, meet design“ (rugsėjo 19 d.).

Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje bus eksponuojama 30 dizaino darbų (nuo rugsėjo 20 d. iki spalio 1 d.), vyks ir ekskursijos „Dizaino edukacija“, kurių metu patys nugalėtojai patraukliai pristatys savo darbus, o po to bus kviečiama burtis į tinklaveiką.

Visorių informacinių technologijų parkas kviečia į antenos pradanginimo ir dizaino iššūkį (rugsėjo 17 d.), kuriame bus pademonstruotos technologinio dizaino galimybės praktiškai – kaip galima „pradanginti“ ant stogo esančią telekomunikacijų anteną, o taip pat po praktinio bandymo – seminare bus diskutuojama, kaip antenas paversti jas meno objektais.

Kaune rugsėjo 16 d. vyks ekskursija į „Design Library“ biblioteką, taip pat organizuojamos „Design thinking“ dirbtuvės (rugsėjo 19-20 d.), kuriame bus mokoma kūrybiškumo.

Naujos technologijos kultūroje ir mene

Naujųjų technologijų taikymas kultūroje ir turizme bus pristatytas renginyje „Forma ir turinys“, kuris Vyks Vilniuje (rugsėjo 17 d.) ir Kaune (rugsėjo 18 d.). Seminare – ir įdomių atvejų analizė, ir praktinės kūrybinės dirbtuvės kultūros specialistams.

Festivalio metu sostinės Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje rugsėjo 20 d. duris atvers šiuolaikinio menininko Ray Barkaus ekspozicija „12 RAMių“, kurioje susijungia technologijos, šviesa ir menas. Vyks diskusija atviras renginys „Pažink socialines inovacijas per kultūrą ir meną“, bus pristatytas naujai įkurtas Bendrystės ir socialinių inovacijų centras.

„Inovacijų Savaitės 2019“ renginius organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), o globoja Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Festivalio draugai: mokslo ir technologijų parkai bei kitos organizacijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!