Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/68419/apple-vadovas-teige-nebijantis-kinijos-atsakomuju-veiksmu/spausdinti/

„Apple“ vadovas teigė nebijantis Kinijos atsakomųjų veiksmų

Publikuota: 2019-06-07 16:20
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ vadovas Tim’as Cook’as interviu „CBS News“ teigė, jog jo kompanijai pavyko išvengti JAV Prezidento Donald’o Trump’o eskaluojamo prekybos karo su Kinija poveikio, ir buvo įsitikinęs, kad ateityje niekas nesikeis.


„Apple“ vadovas Tim’as Cook’as interviu „CBS News“ teigė, jog jo kompanijai pavyko išvengti JAV Prezidento Donald’o Trump’o eskaluojamo prekybos karo su Kinija poveikio, ir buvo įsitikinęs, kad ateityje niekas nesikeis.

Pekinas gegužę paskelbė apie papildomą 25 % mokestį amerikietiškoms prekėms, atsakydamas į analogiškus Trump’o veiksmus iš Kinijos importuotoms prekėms. Analitikų teigimu, dėl to „iPhone“ kaina pakiltų 14 %, bet bent jau kol kas tai nenutiko, sakė Cook’as.

„Apple“ vadovas teigė nebijantis Kinijos atsakomųjų veiksmų

„Kinai visiškai nesitaikė į „Apple“ ir prognozuoju, kad to nenutiks, jei atvirai“ – optimistiškai į situaciją žvelgė „Apple“ galva, sutikdamas su nuomone, jog dėl papildomų mokesčių išaugusi „iPhone“ kaina pakenktų pardavimams.

„Tikiuosi, kad tai nenutiks, – sakė jis. – Tiesa ta, jog „iPhone“ gaminami visur. Jie gaminami visur. Taigi, papildomas apmokestinimas pakenktų visoms juos gaminančioms šalims, bet vis dėlto labiausiai kentėtų JAV.“

Kinija paskelbdama apie minėtą mokestį tiesiogiai atsakė JAV prezidentui, žadančiam padidinti muitus nuo 10 % iki 25 % beveik 200 milijardų vertės prekėms iš Kinijos. Didžiosios technologijų ir telekomunikacijų sektoriaus bendrovės perspėjo, kad toks žingsnis smarkiai pakenktų paprastiems amerikiečių pirkėjams bei verslams. Nepaisant vykstančių JAV administracijos derybų su Kinijos pareigūnams, muitai kiniškoms prekėms įsigaliojo jau gegužę.

Tim’as Cook’as pasidžiaugė dėl reguliaraus ryšio su Baltaisiais Rūmais palaikymo, pridėdamas, kad komunikacija padeda išspręsti problemas.

„Aš nepalaikau teiginio: „Aš jums nepritariu ir todėl nenoriu turėti reikalų, – savo poziciją išreiškė „Apple“ vadovas. – Geriausiai poliarizacija nutraukiama kalbantis. Tai yra lyg pirmas žingsnis. Ir aš nenoriu būti problema – as noriu būti dalis jos sprendimo.“

Cook’as pavadino savo diskusijas Donaldu Trump’u tiesmukomis, kuriose pasisakyti gali abi pusės.

„Jis klausosi mano komentarų, ką aš vertinu, – sakė Cook’as. – Jis kartais nesutinka, bet, remiantis mano filosofija, visada verta išsakyti poziciją, net jei ir žinai, kad jūs abu liksite prie labai skirtingų pozicijų.“

Interviu taip pat palietė diskusiją dėl praleidžiamo laiko prie ekrano bei tai, jog žmonės daugiau laiko praleidžia naudodamiesi telefonais, užuot bendravę su kitais žmonėmis.

Tim’as Cook’as prisipažino kiekvieną savaitę patikrinantis, kiek laiko naudojo „iPhone“ ir pavadino rezultatus „gana sudėtingais.“ Tai jį privertė pakeisti savo įpročius taip, jog jis būtų mažiau gundomas vėl į rankas paimti prietaisą.

„Mes sukūrėme „iPhone“ ne tam, kad jūs jį naudotumėt nuolatos. Mes jį sukūrėme, kad pagerintume jūsų gyvenimą, – teigė „Apple“ vadovas. – Aš asmeniškai laikausi taisyklės, kad jeigu daugiau laiko praleidžiu naudodamas prietaisą, nei žiūrėdamas į kieno nors akis, elgiuosi netinkamai.“

Interviu su „Apple“ išėjo kaip tik tuo metu, kai kompanija rengia kasmetinę „WWDC“ konferenciją, per kurią jau buvo pristatyti „iOS 13“, naujasis „Mac Pro“, visiškai nauja tik „iPad“ skirta operacinė sistema. Paspaudę nuorodas, galėsite detaliau sužinoti apie kiekvieną naujovę.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!