Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/66290/startuoliu-konkurse-suzibejo-vezio-gydymo-kokybes-sistema-ir-3d-akiniu-technologija/spausdinti/

Startuolių konkurse sužibėjo vėžio gydymo kokybės sistema ir 3D akinių technologija

Publikuota: 2018-12-14 08:13
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: LRT.lt

Pusė šimto paraiškų ir vienuolika atrinktų dalyvių komandų – taip prasidėjo aštuonias savaites trukęs „Kauno startuolių 2018“ akceleratorius, kurio dalyviai turėjo progą ne tik skirtingais pjūviais analizuoti ir stiprinti kuriamus produktus, bet ir pasisemti neįkainojamų žinių iš tarptautinę patirtį turinčių ekspertų bei mentorių.


Ketvirtus metus organizuojama inovatyvumo ir verslumo skatinimo programa „Kauno startuoliai“ eina į pabaigą: apdovanoti geriausieji startuoliai iš vienuolikos akceleruotų komandų, o tinklinimo programa, du mėnesius versliems Kauno inovatoriams dovanojusi nemokamas paskaitas, dirbtuves bei mokymus, gruodžio 14 d. pakvies į paskutinį renginį, kuriame programos dalyviai pristatys savo idėjas ekspertų komisijos vertinimui.

11 komandų + 40 ekspertų = 8 savaičių startuolių akceleratorius

Pusė šimto paraiškų ir vienuolika atrinktų dalyvių komandų – taip prasidėjo aštuonias savaites trukęs „Kauno startuolių 2018“ akceleratorius, kurio dalyviai turėjo progą ne tik skirtingais pjūviais analizuoti ir stiprinti kuriamus produktus, bet ir pasisemti neįkainojamų žinių iš tarptautinę patirtį turinčių ekspertų bei mentorių, rašoma organizatorių pranešime.

Startuolių konkurse sužibėjo vėžio gydymo kokybės sistema ir 3D akinių technologija

Verslo akceleratorius – tai intensyvi programa, skirta sukurtam produktui auginti, plėsti jo rinkai bei pritraukti investicijų.

Būtent į šiuos tikslus ir koncentravosi akceleruojamos komandos, kurioms buvo teikiamos asmeninės konsultacijos ir organizuojami greitieji susitikimai su daugiau nei 40 savo srityje lyderiaujančių vietos ir tarptautinių mentorių bei ekspertų. Prie akceleratoriaus startuolių ugdymo prisidėjo per 30 verslo bei viešojo sektoriaus įstaigų atstovų. Komandas išsigryninti savo unikalią idėją, ją tinkamai pozicionuoti ir parduoti, prisistatyti investuotojams bei įtikinti juos dirbti kartu, mokė tarptautiniai ekspertai M. Wallace`as Greenas, Mario Krivopakicius, Cristobalis Alonso.

Programai pasibaigus, apžvelgdami gautą naudą dalyviai ypač vertino pagalbą identifikuojant pirminį paslaugos vartotoją, įžvalgas, kaip pozicionuoti savo verslo idėją, pakeistą verslo rizikos suvokimą. Mentorių padedamos komandos keitė kuriamo produkto funkcionalumą, pergalvojo produkto pavadinimą, koregavo išėjimo į rinką strategijas, mezgė kontaktus su potencialiais partneriais pirmiesiems pardavimams. Net kelios akceleratoriaus komandos pritraukė naujų, tarptautinę patirtį turinčių komandos narių, iš viso gauti 4 preliminarūs investavimo pasiūlymai.

Komisija rinko nugalėtojus

Akceleravimo programos finaliniu akordu tapo gruodžio 6-ąją vykęs baigiamasis renginys „Demo Day“: jo metu komandos pristatė savo projektus, kuriuos vertino investuotojai, o vertingais prizais apdovanojo rėmėjai.

Komisijos vertinimu, pirmoji vieta skirta kauniečiams, medicinos technologijų startuoliui „BrachyDOSE“.

Kaip akceleratoriaus programos metu sakė patys komandos nugalėtojos nariai Neringa Šeperienė ir Rolandas Žakelis, į akceleratorių juos atvedė noras reprezentatyviai ir įtaigiai pristatyti savo produktą – vėžio gydymo kokybės užtikrinimo sistemą.

„Visų komandų pristatymai buvo tokie stiprūs, kad, išties, nesitikėjome laimėti. Pirmoji komisijos skirta vieta mums reiškia galimybę užmegzti ryšius ir greičiau atvesti produktą į rinką“, – po apdovanojimų sakė Neringa iš „BrachyDOSE“.

Antroji vieta atiteko „Dear Deer Eyewear“ – taip pat kauniečiams, išskirtinių, 3D spausdinimo technologija gaminamų akinių startuoliui.

Trečiosios vietos laimėtojai – komanda iš Vilniaus „Flow Recuperator“, inovatyvių vėdinimo sistemų kūrėjai.

Trys startuoliai buvo pakviesti dalyvauti 2019 m. pavasarį vyksiančioje „Startup Wise Guys“ akceleratoriaus programoje.


LRT
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!