Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/62828/irengimai-kurie-padeda-ryte-viska-atlikti-greiciau/spausdinti/

Įrengimai, kurie padeda ryte viską atlikti greičiau

Publikuota: 2018-03-06 14:13
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vieni iš mūsų yra pelėdos, kiti vyturiai, tačiau visiems tenka anksti keltis ir skubėti, kad susiruoštume laiku. Nesvarbu kuriai kategorijai priklausome, kiekvieno iš mūsų rytus gali šiek tiek palengvinti tam tikri įrengimai ar išmaniosios programėlės. Nuo įrengimų, kurie padeda greičiau paruošti pusryčius ar rytinę kavą iki programėlių, žadinančių jus būtent tuomet, kai to reikalauja biologinis laikrodis.


Vieni iš mūsų yra pelėdos, kiti vyturiai, tačiau visiems tenka anksti keltis ir skubėti, kad susiruoštume laiku. Nesvarbu kuriai kategorijai priklausome, kiekvieno iš mūsų rytus gali šiek tiek palengvinti tam tikri įrengimai ar išmaniosios programėlės. Nuo įrengimų, kurie padeda greičiau paruošti pusryčius ar rytinę kavą iki programėlių, žadinančių jus būtent tuomet, kai to reikalauja biologinis laikrodis. Tiems, kurie galvoja, jog norint savo rytams naudoti naujus įrengimus teks pasukti galvą iš kur gauti greitąją paskolą (mistä pikavippi), reikėtų nusiraminti. Nebūtina turėti visko, tiesiog įdomu pasvarstyti kaip technologijos veikia mus ir padeda viską atlikti greičiau.

Įrengimai, kurie padeda ryte viską atlikti greičiau

Kava vos per 30 sekundžių. Rytinė kava, tai pats geriausias būdas greičiau pabusti ir pagreitinti savo rytą. Dėka vis išmanesnių išradimų, šiandien jau galima įsigyti išmaniųjų kavos aparatų, kuriuose yra Wi-Fi ir „Bluetooth“, todėl juos kontroliuoti galima tiesiog savo išmaniųjų telefonų pagalba, dar gulint lovoje. Tiesa, šie išradimai nėra patys pigiausi, tačiau kas nenorėtų tokio malonumo? Turint išmaniąja programėlę, jau iš vakaro galima nustatyti, kada kava turi būti paruošta, beje galima nustatyti, kad kiekvienas šeimos narys gautų specialiai jam paruoštą kavą. Jei visgi pamiršote kavos aparatą nustatyti iš vakaro arba dar gulint lovoje, kavos paruošimas užtruks vos 30 sekundžių, todėl tai tikrai neužims daug laiko ir nesujauks rytinio plano.

Rytiniai kamščiai. Jeigu eismas pakankamai mažas, į darbą nuvažiuosite greičiau, todėl šiek tiek daugiau laiko bus galima skirti rytinei ruošai. Jei visgi eismas didžiulis ir mieste vieni kamščiai, išmaniųjų programėlių pagalba galite gauti maršrutą kuriuo į darbą nuvyktumėte greičiau arba kada reikėtų išvykti, kad nepavėluotumėte. Šie patarimai ryte gali būti labai naudingi, o tam tereikia keleto išmaniųjų programėlių jūsų telefone. Turint tokią programėlę, galima ramiai sau gurkšnoti rytinę kavą ir nesijaudinti dėl to, kad nespėsite laiku atvykti į darbą ar susitikimą. Stebėti eismą dar niekada nebuvo taip paprasta.

Mažiau laiko vonioje. Tai labai būdinga moterims, kurios ryte sugaišta nemažai laiko, kol atlieka visus ryto ritualus. Čia technologijos taip pat gali pasitarnauti. Vietoj įprastinio dantų šepetėlio rekomenduojama rinktis elektrinį, kuris greičiau ir efektyviau išvalys dantis. Dažna problema, dėl kurios moterys pavėluoja, tai ilgas procesas, kuomet reikia išsidžiovinti plaukus. Naujausi plaukų džiovintuvai sukurti taip, jog plaukai išdžiūtų kur kas greičiau, beje, jie turi keletą skirtingų pasirinkimų, kurių pagalba galima efektyviau suformuoti bet kokio ilgio plaukus, taip pat, galima pasirinkti norimą temperatūra ir pamiršti ilgą ir nemalonų džiovinimo procesą. Nors tai atrodo smulkmenos, tačiau ryte jos užima išties nemažai laiko, todėl kiekviena minutė yra svarbi.

Tai tik keletas pagalbininkų, padedančių ryte viską atlikti greičiau. Dar yra išmanieji žadintuvai, itin greiti kokteilių plaktuvai, išmanieji puodeliai, oro temperatūros matuokliai ir daugybė kitų priemonių, kurios didina mūsų efektyvumą ir palengvina ryto ruošą. Sakysite tam reikia turėti krūvas pinigų arba net imti greitą vartojimo paskolą 2000 eurų (halpa kulutusluotto 2000) ar daugiau, tačiau galite nusiraminti, kadangi nebūtina turėti visko.

Galima įsigyti vieną prietaisą, o po kurio laiko dar vieną, galima tiesiog parsisiųsti tam tikras išmaniąsias programėles, kurios dažnu atveju yra visiškai nemokamos, arba tiesiog savo gyvenime kažką pakeisti gerąja linkme, tai yra, padaryti taip, jog jūsų namuose atsirastų visi minėti prietaisai, tačiau jų įsigijimui pinigų tiesiog užsidirbtumėte ir tai nebūtų didelė suma, neleidžianti ramiai miegoti.

Viskas mūsų rankose, galima tiesiog paskaityti apie šiuos išradimus ir pagalvoti, jog kažkam labai pasisekė, tačiau galima padaryti taip, jog pasisektų ir jums. Bet kuriuo atveju, akivaizdu, jog pasaulis nenumaldomai tobulėja ir kas kadaise atrodė neįmanoma, šiandien yra visiškai normalu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!