Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/62527/ismanieji-darbo-pokalbiai/spausdinti/

Išmanieji darbo pokalbiai

Publikuota: 2018-02-07 11:23
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Žmonija nenumaldomai tobulėja, tobulėja ir visa kas mus supa. Kasdien, pasauliui pristatomos naujos technologijos, kurios gali būti panaudojamos neįprasčiausiose situacijose. Šiandien, net ir darbo pokalbis tampa vis išmanesnis. Didžiausios pasaulio kompanijos pradeda naudoti video žaidimus darbo su potencialiais darbuotojais pokalbiuose.


Žmonija nenumaldomai tobulėja, tobulėja ir visa kas mus supa. Kasdien, pasauliui pristatomos naujos technologijos, kurios gali būti panaudojamos neįprasčiausiose situacijose. Šiandien, net ir darbo pokalbis tampa vis išmanesnis. Didžiausios pasaulio kompanijos pradeda naudoti video žaidimus darbo su potencialiais darbuotojais pokalbiuose. Net ir kandidatai, kurie gyvenime dar nieko nepasiekė ir gelbėjasi pigiomis greitosiomis paskolomis (billiga snabblån online), kuo puikiausiai gali įveikti žaidimus bei gauti svajonių darbą. Naudojami žaidimai gali atskleisti daug asmenybės bruožų ir daug pasakyti apie kandidatą. Kiek visa tai informatyvu, reikėtų patyrinėti giliau.

Išmanieji darbo pokalbiai

Išties, kompanijos griebiasi įvairiausių dalykų, tam, kad nustatytų ar kandidatas tinkamas vienam ar kitam darbui. Darbo pokalbiai tampa vis šiuolaikiškesni ir modernesni. Kompiuterio pagalba atliekami tam tirki testai, vertinama kandidatų reakcija stresinėse situacijose ir panašiai. Išmaniąsias technologijas pasitelkia ne tik didelės kompanijos, užsiimančios įvairia veikla, tačiau ir personalo atrankų agentūros. Jų prekė yra žmogus, todėl visomis išgalėmis jos stengiasi rasti būdų, kurie padėtų atrinkti kuo tinkamesnius kandidatus. Kuo tiksliau atrenkami darbuotojai, tuo labiau pasitikima personalo atrankų įmonėmis, o tai reikšią, jog jos gauna vis daugiau užsakymų ir vis daugiau darbdavių ima jomis pasitikėti.

Anksčiau, darbo pokalbiai buvo įsivaizduojami tik kaip gyvi susitikimai. Žmonės įsitempę laukdavo už uždarų kabineto durų ir nekantriai skaičiuodavo minutes iki susitikimo su potencialiu darbdaviu. Šiandien, kuomet pasaulis tampa vis labiau išmanus, nieko nebestebina išmanūs darbo pokalbiai tiesiog interneto programų pagalba, tai tiesiog vaizdo skambučiai. Kandidatai su potencialiu darbdaviu gali bendrauti bet kur ir bet kada. Norint gauti darbą svečioje šalyje, visai nereikia sukarti begalės kilometrų, tereikia išmaniojo telefono ar kompiuterio pagalbos ir štai jau vyksta pokalbis su galimu darbdaviu. Viskas tampa paprasčiau, tačiau nereiškia, jog nuo to nukenčia darbo pokalbių kokybė. Jie tampa išmanesni, tačiau kartu ir kokybiškesni. Daugiau įrankių, gali atskleisti daugiau informacijos bei padėti lengviau apsispręsti atrenkant darbuotojus įvairioms pozicijoms.

Kalbant apie naujausią darbo pokalbių atradimą – video žaidimus, jie gali pakankamai nemažai atskleisti apie žmogaus asmenybę bei parodyti silpnąsias bei stipriąsias jo puses. Teigiama, jog tokie žaidimai gali parodyti žmogaus ryžtingumą, užsibrėžtų tikslų sekimą, požiūrį į naujas galimybes, gebėjimą susidoroti su paskirtomis užduotimis ar net polinkį bendrauti bei mokėjimą kontaktuoti su kolegomis. Žaidimai gali parodyti stulbinančius rezultatus, o jų dėka galima pasirinkti tinkamiausią darbuotoją. Žinoma, reikia daugiau laiko, kad būtų galima nustatyti tikrą tokių žaidimų naudą, tačiau pastebima, jog jie išties veiksmingi. Žinoma, testai ne visuomet parodo koks išties yra žmogus. Įprastinių testų metu žmogus gali sukčiauti ar net pabandyti juos apgauti. Galbūt su žaidimais yra kiek kitaip, tačiau vien jais nereikėtų pasikliauti.

Kaip bebūtų, džiugu, jog ieškoma naujų būdų, kaip būtų galima dar efektyviau organizuoti darbo pokalbius ir kaip būtų galima atrasti talentus. Tokius atrankos variantus gali naudoti įvairiausios įmonės, nesvarbu kuo jos užsiimtų. Be to, tam tikrų testų ar žaidimų pagalba galima nustatyti ir tai, ar žmogus linkęs į skolinimąsi, galbūt jis tik ir medžioja pasiūlymus, kuomet siūloma geriausia paskola, kurios vertė 30000 SEK, be jokios kredito informacijos (bästa låna 30000 utan uc), arba jis nesugeba išgyventi iš turimo atlyginimo nesvarbu kiek uždirbtų, nes tiesiog nemoka susitvarkyti su pinigais. Testų pagalba galima nustatyti net ir tokius subtilius dalykus. Kartais nė nesuvokiame, kiek vieni ar kiti dalykai apie mus gali atskleisti naudingos kitiems informacijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!