Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/59144/5-suaugusiuju-zaisliukai-puoseleti-sveikatai/spausdinti/

5 suaugusiųjų žaisliukai puoselėti sveikatai

Publikuota: 2017-04-20 17:03
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Šiuolaikiniai žmonės nuolatos ieško gyvenimo palengvinimo būdų, kaip sveikatos siekimo kelią supaprastinti ir paversti smagiu žaidimu. Šiuolaikinės naujausias technologijas kuriančios kompanijos jau seniai suprato, ko reikia žmonėms, norintiems būti puikios sveikatos ir fizinės formos. „ACC Distribution“ pardavimų vadovas Lietuvoje Dainius Jaudegis rekomenduoja 5 išmaniuosius įrenginius, kurie pasitarnaus sportuojant bei rūpinantis savo mityba ar poilsiu.


Šiuolaikiniai žmonės nuolatos ieško gyvenimo palengvinimo būdų, kaip sveikatos siekimo kelią supaprastinti ir paversti smagiu žaidimu.

Šiuolaikinės naujausias technologijas kuriančios kompanijos jau seniai suprato, ko reikia žmonėms, norintiems būti puikios sveikatos ir fizinės formos. „ACC Distribution“ pardavimų vadovas Lietuvoje Dainius Jaudegis rekomenduoja 5 išmaniuosius įrenginius, kurie pasitarnaus sportuojant bei rūpinantis savo mityba ar poilsiu.

5 suaugusiųjų žaisliukai puoselėti sveikatai

Fizinio aktyvumo cerberis – išmanusis laikrodis

Aktyvus gyvenimo būdas, mėgstama sporto šaka – jau pusė darbo puoselėjant sveikatą. D. Jaudegio nuomone, vienas galimų pasirinkimų ieškant išmaniojo laikrodžio yra „MyKronoz“ gaminamas „ZeSport“ laikrodis. Jis matuoja pulsą, identifikuoja sportinę veiklą, turi drėgmės slėgio sensorių, todėl gali prognozuoti oro temperatūrą. Be to, laikrodis matuoja aukštį pagal jūros lygį, turi termometrą bei integruotą GPS sistemą. Taip pat šis įrenginys geba užfiksuoti miego fazes.

Riebalų deginimo monstras – šokdynė

Vienas geriausių kilokalorijų deginimo būdų, kuriuo gali užsiimti įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonės – tai šokinėjimas per šokdynę. Šis užsiėmimas stiprina visus kūno raumenis, ypač šlaunų, sėdmenų ir rankų. Taip pat gerina koordinaciją, širdies veiklą, laikyseną bei nuotaiką. Skaičiuojama, kad per 15 minučių galima sudeginti apie 200 kilokalorijų. Tiesa, šokinėti reikėtų teisingai: tinkamai kvėpuoti, šuoliukus atlikti vienodu ritmu. Yra iš išmaniųjų šokdynių, pavyzdžiui, „KSIX“, kuri fiksuoti pašokimus, programėlėje atvaizduoja sudegintas kilokalorijas, pašokimų greitį ir užsiėmimo trukmę.

Svarstyklės, nurodančios ką ir kiek valgyti

Dailinant kūno linijas, daug sėkmės priklauso nuo mitybos. D. Jaudegio nuomone, geriausiai mitybos subtilybes išmano prancūzai, tad verta susipažinti su šioje šalyje svarstykles gaminančia bendrove „Terraillon“, ir jų išmaniosiomis svarstyklėmis „NutriTab“.

Svarstyklės veikia drauge su programėle, kuri naudoja nacionalinės maisto saugos agentūros rekomendacijas bei 40000 maisto produktų duomenų bazę. Ant svarstyklių padėjus produktą svarstyklės ne tik jį pasvers, tačiau parodys, kiek jis turi kilokalorijų, maistinių ar skaidulinių medžiagų bei mineralų.

„Išmaniojoje programėlėje galima nustatyti tikslus: jūs svorį norite „mesti”, norite sureguliuoti kūno masės indeksą arba įveikti stresą, miego sutrikimus. Priklausomai nuo to, kokį tikslą pasirinkote, programėlė jus informuos ar jūsų sveriamas produktas yra jums naudingas ir kokį jo kiekį turėtumėte suvalgyti“, – teigė D. Jaudegis.

Mažesnius skaičius rodančios svarstyklės

Svarstyklių yra rodančių ne tik svorį, bet ir vandens kiekį organizme, raumenų ir kaulų masę, riebalų kiekį, liesąją kūno raumenų masę, kūno masės indeksą, reikalingą dienos kilokalorijų normą ir kt. parametrus. Pavyzdžiui, „iHealth“ svarstyklės gali atpažinti 10 skirtingų žmonių ir sekti jų nustatytus tikslus, svorio kitimą, visą informaciją siųsdamos į „Apple Health KIT“ ar „Samsung S Health“ programėles. Jei svarstykles išsivežėte atostogoms į sodybą, kurioje nėra internetinio ryšio, įrenginys sugeba savo atmintyje išsaugoti iki 200 matavimų.

Išmaniosios lempos padeda užmigti ir nubusti ryte

Dar viena įdomybė – išmanioji lempa. Viena jų – „MUSE“. Šis įrenginys ryte skleisdamas ryškią baltą šviesą ir nustatytu laiku grodamas pasirinktą melodiją, žadina. Vakare – žalsvomis, rausvomis pastelinėmis spalvomis ir ramia muzika stengiasi migdyti.


Delfi.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!