Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/57906/isjunkite-feisbuka-ir-iskart-pajusite-esmini-pokyti/spausdinti/

Išjunkite feisbuką ir iškart pajusite esminį pokytį

Publikuota: 2017-01-10 14:09
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Tyrimai rodo, kad besaikis sėdėjimas akis įbedus į feisbuko paskyroje skelbiamas nuotraukas, kuriose įamžintos džiugios šeimyninių susiėjimų per šventes akimirkos, užuot pralinksminę, dažną nuteikia pesimistiškai, rašo BBC.


Išjunkite feisbuką ir iškart pajusite esminį pokytį Tyrimai rodo, kad besaikis sėdėjimas akis įbedus į feisbuko paskyroje skelbiamas nuotraukas, kuriose įamžintos džiugios šeimyninių susiėjimų per šventes akimirkos, užuot pralinksminę, dažną nuteikia pesimistiškai, rašo BBC.

Specialistai iš Kopenhagos universiteto mano, kad pernelyg intensyvus socialinių tinklų naršymas gali paskatinti liguistą pavydą.

Anot jų, ypač pavojinga tik peržiūrinėti internete skelbiamą socialinį turinį, bet su niekuo nebendrauti, todėl patariama bent trumpam prisiversti atsitraukti nuo socialinių tinklų.

Tyrimas, kuriame dalyvavo daugiau nei tūkstantis dalyvių, įrodė, kad reguliariai naršant įvairias socialines svetaines ar tinklus, tokius kaip feisbukas, kurstomos neigiamos emocijos, be to, mąžta pasitenkinimas asmeniniu gyvenimu.

Nieko bendra su tikrove neturintys palyginimai

Tyrimą inicijavę specialistai perspėja, kad prisiekę socialinių tinklų dalyviai rizikuoja užsikrėsti pavydu ir tiesiog susigadinti nuotaiką, nes žvelgdami į internete viešinamą turinį svetimų žmonių gyvenimą nejučiom pradeda lyginti su savuoju. Deja, jokio realaus pagrindo tokie palyginimai neturi.

Ilgos prie kompiuterio monitoriaus ar su išmaniuoju telefonu rankoje praleistos valandos, šimtai perskaitytų pagyrūniškų žinučių skatina depresiją, todėl, pasak mokslininkų, tokią veiklą būtina riboti.

Kaip alternatyva pasyviam socialinio turinio žvalgymui, siūlomas bandymas įsitraukti į pokalbius ir užmegzti ryšius su kitais socialinių tinklų dalyviais.

Pastarosios veiklos įtaka daug pozityvesnė.

Tyrimo iniciatoriai siūlo dar vieną išeitį nusivylimą patiriantiems pasyviems socialinių tinklų stebėtojams, būtent – bent savaitę apskritai nesidomėti socialine medija.

Gal ir išties verta pamėginti atsispirti pagundai pažvelgti į eilinį kokio nors internauto paskelbtą smagių atostogų slidinėjimo kurorte kadrą.


Delfi.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!