Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/52019/daugiau-nei-5000-zaideju-sturmuos-siemens-arena-kaip-pasiruosti-reidui/spausdinti/

Daugiau nei 5000 žaidėjų šturmuos „Siemens“ areną. Kaip pasiruošti reidui?

Publikuota: 2015-10-30 10:14
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pirmasis žaidimų kultūros renginys „Game ON“ įvyks jau šį šeštadienį (spalio 31 d.) Siemens arenoje, Vilniuje. Renginio organizatoriai praneša, kad parduota pusšešto tūkstančio bilietų. Kalbant žaidėjų terminais, tai reiškia, kad reido grupė pilnai sukomplektuota. Ką turi žinoti renginio lankytojai?


Pirmasis žaidimų kultūros renginys „Game ON“ įvyks jau šį šeštadienį (spalio 31 d.) Siemens arenoje, Vilniuje. Renginio organizatoriai praneša, kad parduota pusšešto tūkstančio bilietų. Kalbant žaidėjų terminais, tai reiškia, kad reido grupė pilnai sukomplektuota. Ką turi žinoti renginio lankytojai?

„Tokio aktyvumo tikrai nesitikėjome, tad norime pasidalyti patarimais, kad įspūdžiai būtų kuo smagesni. Pirmasis patarimas: būtinai aplankykite renginio puslapį ir susipažinkite su programa“ – pataria „Game ON“ koordinatorius Jonas Brazys. „Game ON“ – tai lyg keli renginiai viename, tad lankytojai turėtų iš anksto apsispręsti, ką labiausiai norėtų patirti.

„Game ON“ – tai konferencija, el. sporto šou, persirengėlių varžybos ir paroda. Kiekviena šių renginio dalių pritrauks skirtingų bendruomenių atstovus, taip pat skirsis ir šių veiklų trukmė. Pavyzdžiui, jei galvojate atvykti su šeima, raginčiau tai padaryti pirmoje dienos pusėje, nes tokiu būdu galėsite išklausyti konferencijos pranešimus ir pamatyti daugybę šeimai skirtų žaidimų“, – pasakoja Jonas Brazys.

Renginio koordinatorius tikina, kad ankstyvą rytą turėtų atvykti ir tie, kurie nori be didesnės grūsties išmėginti norimą žaidimą ar pasilabinti su renginio svečiais – kiberatletais, žaidimų kūrėjais ar „Youtube“ žvaigždėmis.

Daugiau nei 100 žaidimams parengtų vietų

Ekspozicijų zonoje bus įrengta per šimtą žaidimo vietų, kiekvienoje jų žaidėjus pasitiks galingi asmeniniai kompiuteriai ir naujos kartos konsolės. Stendus prižiūrės ir į lankytojų klausimus atsakys pusantro šimto savanorių būrys. Renginio organizatoriai teigia, kad atviros žaidimų zonos leis nušauti du zuikius vienu šūviu. Renginio lankytojai turės galimybę išmėginti dar nebandytus žaidimus, o kartu ir įvertinti žaidimų įrangą.

„Žaidėjų ginčai apie tai kokia „geležis“ labiau tinka žaidimams yra seni kaip pati žaidimų kultūra, tačiau dažnai tokių diskusijų metu žmonės remiasi ne asmenine patirtimi, o internete rastais argumentais. Apsilankę „Game ON“ žaidėjai galės įvertinti visas populiariausias šių dienų sistemas, pradedant konsolėmis, baigiant planšetėmis ar nešiojamaisiais kompiuteriais. Visi žinome, kad geriausia sistema žaidimams yra ta, kuri labiausiai tinka konkrečiam asmeniui, tad mes džiaugiamės, kad mūsų parodoje žaidėjai galės atrasti ne tik naują ar mylimą žaidimą, bet ir jam skirtą įrangą“, – teigia vienas renginio koordinatorių Ridas Bušmanas.

Įrangą žaidimams tieks „Lenovo“, „Skytech“, „Intel“, „Sony“, „HP“, „Steelseries“, „Logitech“ ir kiti garsūs gamintojai. Renginio lankytojai taip pat galės išmėginti naujausius žaidimus, aplankyti virtualios realybės zoną ar leistis į nostalgišką kelionę, tyrinėdami ir išmėgindami retro konsoles.

Būtinai turėkite įkrautą išmanųjį

Organizatoriai teigia, kad renginio metu bus siekiama užtikrinti nepriekaištingą „Wi-Fi“ ryšį ir galbūt net siekti savotiško vienu metu prie interneto prisijungusių žmonių rekordo. „Game ON“ lankytojai raginami atsinešti išmaniuosius telefonus bei nešiojamas žaidimų konsoles.

„Game ON“ metu mūsų „Facebook“ paskyra bus aktyvi, joje pranešime svarbią informaciją apie esminius įvykius, konkursus ir apdovanojimus, tad, esu tikras, dalis lankytojų norės sekti šiuos įvykius. Taip pat turime suprasti, kad daugiau nei 150 žaismo vietų nebus pakankamos tūkstančiams žaidėjų, – norint išmėginti žaidimą, gali tekti pastovėti eilėje, tad jei kišenėje turėsite išmanųjį ar konsolę, lūkuriuoti bus smagiau. Išmanusis pravers ir tiems, kas norės įsiamžinti su mėgstamų žaidimų herojais – renginyje bus daugiau nei 50 profesionalių persirengėlių“, – pasakoja Jonas Brazys.

„Game ON“ lankytojams bus išdalyti tūkstančiai prizų

„Game ON“ lankytojų laukia ne tik žaidimų demonstracijos ir el. sporto kovos. Organizatoriai žada, kad renginio metu bus išdalyti tūkstančiai prizų. Fano bilietus įsigiję žaidėjai gaus atminimo krepšelius, tačiau visi renginio dalyviai galės dalyvauti konkursuose, kurių metu bus dalijami marškinėliai, smulkūs suvenyrai, kompiuteriniai žaidimai ir net galingi, specialiai žaidėjams sukurti „Lenovo“ kompiuteriai.

„Mes labai norėjome, kad kiekvienas „Game ON“ lankytojas iš renginio išsineštų kad ir smulkią atminimo dovanėlę – kažką, kas primintų, kad jie dalyvavo pirmoje žaidėjų fiestoje. Galimybių kažką laimėti bus viso renginio metu, tačiau pagrindinių prizų dalybos vyks apie 17 valandą, tad jei tikitės laimėti ir norite pasimaivyti scenoje, susiplanuokite savo laiką“, – šypteli Ridas Bušmanas.

„Game ON“ įvyks jau spalio 31 dieną Siemens arenoje, Vilniuje. Renginį organizuoja Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija, Lietuvos elektroninio sporto asociacija, bendradarbiaujant su „Game Insight“, „Nordcurrent“ ir „Telesoftu“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!