Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/44381/ivyko-elektros-dienos-2014/spausdinti/

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

Publikuota: 2014-04-15 07:10
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: KTU FSA ENDI

„Elektros Dienos 2014“ – Kauno technologijos universiteto Elektros ir elektronikos fakulteto studentų atstovybės ENDI antrus metus organizuojamas renginys, kuris tęsėsi visą savaitę – nuo kovo 31 iki balandžio 5 d. „Elektros Dienos 2014“ pasižymėjo netradicinėmis pramogomis, informatyviomis paskaitomis, naujausių technologijų pristatymu, dinamiškumu, jaukia atmosfera.


„Elektros Dienos 2014“ – Kauno technologijos universiteto Elektros ir elektronikos fakulteto studentų atstovybės ENDI antrus metus organizuojamas renginys, kuris tęsėsi visą savaitę – nuo kovo 31 iki balandžio 5 d.

Šis renginys skirtas energetikams, elektrikams automatikams ir visiems smalsiems bei žingeidiems studentams, kurie domisi naujausiomis technologijomis, vykstančiais pokyčiais Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

„Elektros Dienos 2014“ pasižymėjo netradicinėmis pramogomis, informatyviomis paskaitomis, naujausių technologijų pristatymu, dinamiškumu, jaukia atmosfera.

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

Šio renginio metu Kauno studentai, moksleiviai bei kiti šia tema besidomintys asmenys turėjo progą daugiau sužinoti apie tai, be ko neįsivaizduojamas šiandieninis mūsų gyvenimas, iš arčiau susipažinti su Lietuvos energetikos sistema ir jos aktualijomis, sudalyvauti seminaruose, kuriuos vedė žinomi energetikos specialistai, įmonių UAB „Elinta“, AB „Lietuvos energijos gamyba“, AB „LitGrid“, UAB „Mars Lietuva“, AB „Lesto“, Lietuvos energetikos instituto (LEI) atstovai, „LIT SAT“ projekto kūrėjai.

Taip pat vyko ekskursijos į UAB „Vilniaus energija“, LEI, UAB „Mars Lietuva“, AB „Lesto“, AB „LitGrid“. Be to visą savaitę atvirose fakulteto laboratorijose lankėsi Kauno moksleiviai.

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

Vyko modernių technologijų pristatymai. Jų metu „Topo centras“ pademonstravo neseniai rinkoje pasirodžiusius „Oculus 3D“ akinius, dviračio simuliatoriaus ir išmaniąją TV sinchronizaciją, „Sony“ namų kino sistemą, „Wi-Fi“ objektyvą išmaniesiems telefonams. LEI atstovai pristatė vėjo jėgainių modeliukus ir išsamiai pasakojo kokios turi būti vėjo elektrinės, kokios didžiausios problemos ir kaip jas būtų įmanoma išspręsti. Taip pat studentai turėjo galimybę pamatyti ir išbandyti UAB „Elintos“ sukurtą elektromobilį, 3D skenerį ir „Rubbee“ – ant dviračio montuojamą variklį.

Savadarbių prietaisų mugės metu studentai galėjo pristatyti savo pačių pagamintus prietaisus. Renginys susilaukė didelio studentų susidomėjimo ir nemažo dalyvių skaičiaus. Laimėtojas Povilas Trimailovas pristatinėjo savo paties pagamintą 3D spausdintuvą, jis buvo apdovanotas „Topo centro“ įsteigtu prizu. „Elektros Dienų“ protmūšyje dalyvavo 15 studentų ir dėstytojų komandų, kurios rungėsi 5 skirtinguose turuose. O geriausiai įveikusieji specialiai įsegtus „LitGrid“ ir OHO turus, galėjo džiaugtis papildomais prizais.

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

Taip pat vyko KTU Studentų mokslinės draugijos pasirodymas. Jie parodė netikėtas chemines reakcijas, ugnies ir šalto ledo efektingus eksperimentus bei kitus įspūdingus triukus, į kuriuos įtraukė ir žiūrovus. „Elektros Dienų“ metu studentai patys išbandė „RC Drift“ mašinėles ir sudalyvavo „Lazertrono“ mūšyje.

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

Renginyje vyko debatai anglų kalba, tema: „Hidroelectric power plants should be banned“, kur į diskusijas buvo įsitraukę ne tik studentai, bet ir dėstytojai.

Įvyko „Elektros Dienos 2014“

O šeštadienį prekybos miestelį „Urmas“ drebino baigiamasis „Elektros Dienos 2014“ renginys – automobilių garso sistemų varžybos „db Drag“. Atvyko 22 dalyviai ne tik iš Lietuvos bet ir iš Latvijos, iš jų dvi merginos, kurios nenusileido konkurentams. Dalyviai rungėsi 4 klasėse: „Street A“, „Street B“, „Bass race“ ir „Extreem“.


ENDI
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!