Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/2647/world-cyber-games-atgarsiai-is-singapuro/spausdinti/

„World Cyber Games“ atgarsiai iš Singapūro

Publikuota: 2005-11-23 16:30
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

Sekmadienį baigėsi Pasaulio kompiuterinių žaidimų čempionato („World Cyber Games“) didysis finalas. Vakar iš jo sugrįžo ir 11 atstovų iš trijų Baltijos valstybių, rungtyniavusių tarp daugiau nei 700 žaidėjų iš viso pasaulio. Kokie „WCG 2005“ didžiojo finalo rezultatai ir kaip sekėsi mūsiškiams?


Sekmadienį baigėsi Pasaulio kompiuterinių žaidimų čempionato – „World Cyber Games“ („WCG“) didysis finalas. Vakar iš Singapūro sugrįžo ir 11 atstovų iš trijų Baltijos valstybių, rungtyniavusių tarp daugiau nei 700 žaidėjų iš viso pasaulio.

Geriausiai iš Baltijos šalių atstovų pasirodė latvis Aleksandrs Kihersteins, žaidęs „Need For Speed“ ir patekęs į antrąjį ketvirtuką (5–8 vietos), bei „WarCraft“ žaidėjas lietuvis Gediminas Rimkus, po finalo atsidūręs antrajame aštuntuke (9–16 vietos).

Pasak generalinės čempionato rėmėjos „Samsung Electronics“ marketingo vadovės Baltijos šalims Santos Magure, kol kas tai yra didžiausi šiame čempionate Baltijos šalių atstovų pasiekti laimėjimai.

Lietuvai čempionate atstovavo ir „Counter Strike: Source“ komanda „Reset“, ketvirtadienį finale sužaidusi dvejose varžybose ir jas pralaimėjusi Švedijos bei Lenkijos komandoms. Nepaisant pralaimėjimo lietuvių komanda turėjo unikalią galimybę žaisti pagrindinėje salėje, žiūrovams stebint žaidimą milžiniškuose ekranuose, o renginio vedėjui jį komentuojant. Ankstesniuose čempionatuose ši salė buvo skirta tik finalo dalyviams.

„WCG 2005“ didžiojo finalo rezultatai

Šiemet „WCG 2005“-ųjų didžiajame finale buvo žaidžiami šeši kompiuteriniai žaidimai – strateginiai „WarCraft“, „StarCraft“ bei „Warhammer: 40 000: Dawn of War“, anti-teroristinio turinio komandinis „Counter Strike: Source“, futbolo simuliacija „FIFA“, automobilių lenktynės „Need for Speed“ ir du konsolėmis valdomi žaidimai „Halo 2“ bei „Dead and Alive Ultimate“.

Pirmąją vietą „StarCraft“ žaidime laimėjo Korėjos žaidėjas Jaehoon Lee, antrąją – rusas Andrej Kukhianidze, o trečiasis liko Peter Neate iš Australijos. Tuo tarpu automobilių lenktynėse „Need For Speed“ pirmoji ir antroji vietos atiteko Brazilams, o trečioji vieta Latvį Aleksandrs Kirhensteins nugalėjusiam Rusijos atstovui. Futbolo simuliacijos žaidime „FIFA“ pirmąją vietą užėmė Vokietis Dannis Schellhase, antrąją – rusas Viktor Gusev, o trečiąją ispanas Eduardo Moreno Torralbo.

Lietuvį Gediminą Rimkų „WarCraft“ žaidime pralenkė pirmąją vietą užėmęs kinas Xiaofeng Li, antrąją – Dennis Chan iš JAV, o trečioji atiteko olandui Manuel Schenkhuizen.

Stipriausiomis komandomis „Counter Strike: Source“ žaidime tapo JAV atstovai „TEAM3D“, „K23“ iš Kazachstano bei kanadiečiai „Team_EG“.

Pasaulio kompiuterinių žaidimų čempionatas vienija įvairiausių kultūrų ir amžiaus žmones. Vyriausiam šių metų čempionato dalyviui yra 39, jauniausiam – treji, o vidutinis dalyvių iš 67 pasaulio valstybių amžius yra 20 metų. „WCG 2005“ finale dalyvavo ir viena moteris – Verena Vlajo iš Austrijos – žaidusi konsolėmis valdomą „Halo 2“ žaidimą.


Samsung
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!