Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/straipsniai/ivykiai/11864/turnyro-buk-playstation-asas-2008-nugaletoju-tapo-dvylikametis-vilnietis/spausdinti/

Turnyro „Būk PlayStation asas 2008“ nugalėtoju tapo dvylikametis vilnietis

Publikuota: 2008-06-02 15:26
Tematika: Įvykiai, visuomenė
Skirta: Pradedantiems
Inf. šaltinis: Topo centras, UAB

Geriausiu turnyro „Būk PlayStation asas 2008“ lenktynininku tapo dvylikametis Aurimas Čebatoriūnas iš Vilniaus. Birželio 1 d. – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – „Topo centro“ parduotuvėje Vilniuje vykusiame turnyro finale geriausio virtualių trasų lenktynininko titulą jis pelnė nugalėjęs beveik 400 vaikų iš visos Lietuvos. Nugalėtojas gavo progą parungtyniauti su žinomu Lietuvos pop muzikos dainininku Donatu Baumila-Dūniu.


Geriausiu turnyro „Būk PlayStation asas 2008“ lenktynininku tapo dvylikametis Aurimas Čebatoriūnas iš Vilniaus. Birželio 1 d. – Tarptautinę vaikų gynimo dieną – „Topo centro“ parduotuvėje Vilniuje vykusiame turnyro finale geriausio virtualių trasų lenktynininko titulą jis pelnė nugalėjęs beveik 400 vaikų iš visos Lietuvos. Nugalėtojas gavo progą parungtyniauti su žinomu Lietuvos pop muzikos dainininku Donatu Baumila-Dūniu, balandžio 26 d. tapusiu virtualių rungtynių tarp žinomų Lietuvos lenktynininkų ir dainininkų nugalėtoju.

Jau ketvirtą kartą rengiamame nekomercinio vaikų turnyro finale azartiškai buvo nusiteikę tiek dalyvaujantys vaikai, tiek jų tėveliai – netrūko nei palaikymo šūksnių, nei graudžių pralaimėjimo ašarų. Atrankinėse finalo rungtynėse be pralaimėjimų įveikę visus priešininkus dėl pirmos vietos susirungė pernai trečiojo nacionalinio moksleivių turnyro „Būk Playstation asas 2007“ nugalėtojas Rytis Dereškevičius ir Lietuvos virtualaus ralio čempionato 2007 m. nugalėtojas Aurimas Čebatoriūnas. Įtemptą kovą 3:1 laimėjo vilnietis Aurimas. Tačiau pralaimėjusių finale nebuvo – visi finalo dalyviai gavo paguodos prizus – žaidimo vairus I-TECH. Visiems turnyro dalyviams smagias rungtynių minutes primins marškinėliai ir kepuraitės su „Topo centro“ ir „PlayStation 3“ logotipais bei kiti prizai.

Aurimą visų rungtynių metu emocingai palaikė tėvai Rolandas ir Aldona Čebatoriūnai. „Žinoma, visi tėvai nori, kad vaikai daugiau laiko praleistų prie knygų ar gamtoje. Kaip atsvarą kompiuteriniams žaidimams sūnus lanko krepšinį. Tikiuosi, kad puikiai vairuojantis virtualioje trasoje sūnus, taps geras ir atsakingas vairuotojas. Labai džiaugiuosi sūnaus pergale“, – sakė Aldona Čebatoriūnienė. Pats Aurimas labiau džiaugėsi ne pelnytu geriausiojo titulu, o turnyro nugalėtojui atitekusia beveik du tūkstančius litų kainuojančia konsole „PlayStation 3“ ir vienu azartiškiausių žaidimų „Grand Turismo 5 Prologue“.

Geriausiojo diplomą Aurimui įteikė žinomas Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas. Nugalėtojo pasveikinti atvykęs populiarus pop muzikos atlikėjas, grupės „Kastaneda“ narys Donatas Baumila-Dūnis prisipažino labai mėgstantis kompiuterinius žaidimus, deja, pomėgiui dažnai pritrūkstantis laiko. Šiemet Dūnis tapo virtualių rungtynių tarp lenktynininkų ir dainininkų nugalėtoju. Virtualiose trasose dainininkas nugalėjo žymius lenktynininkus Deividą Jocių, Dominyką Butvilą, Vilių Rožuką, Artūrą Ežerskį ir dainininkus Stano, Alaną Chošnau bei Soliarį.

Nekomercinis vaikų turnyras vyko nuo balandžio 26 d. ir sulaukė didelio visų Lietuvos vaikų susidomėjimo. Gegužės 17 d. 32-ose „Topo centro“ parduotuvėse vyko turnyro ketvirtfinalis. Gegužės 24 d. šešiuose regionuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje šešiose „Topo centro“ parduotuvėse vyko turnyro pusfinalis. Jame dėl geriausio lenktyninio vardo susikovė per 60 Lietuvos vaikų, o į finalą pateko 18.

Nekomercinį turnyrą vaikams organizavo vienas didžiausių šalyje buities technikos, vaizdo, garso aparatūros ir IT įrangos prekybos tinklų „Topo centras“, nuolat remiantis ir inicijuojantis vaikų ir jaunimo projektus, renginius. „Visiems yra žinoma, kad vaikai – mūsų ateitis. Kiekvienas turime pagalvoti, kokį pasaulį jiems kuriame. Šio turnyro tikslas – užtikrinti turiningą vaikų laisvalaikį, galimybę patirti naujas emocijas, pabūti kartu su draugais, šeimos nariais. Sveikinu ne tik nugalėtoją, bet ir beveik 400 vaikų iš visos Lietuvos, dalyvavusius turnyre. Visi vaikai turi jaustis nugalėtojais, nes patyrė ne tik žaidimo džiaugsmą, sportinį azartą, bet ir mokėsi garbingai pralaimėti“, – sakė „Topo centro“ generalinis direktorius Česlovas Steigvila.

Azartas – šio jausmo tikrai netrūko rungtynėse „Būk PlayStation asas 2008“ dėl nugalėtojo titulo

Azartas – šio jausmo tikrai netrūko rungtynėse „Būk PlayStation asas 2008“ dėl nugalėtojo titulo. Atrankinėse finalo rungtynėse be pralaimėjimų įveikę visus priešininkus dėl pirmos vietos susirungė turnyro „Būk Playstation asas 2007“ nugalėtojas Rytis Dereškevičius (kairėje) ir Lietuvos virtualaus ralio čempionato 2007 m. nugalėtojas Aurimas Čebatoriūnas (dešinėje).

Geriausiojo virtualaus lenktynininko diplomą Aurimui Čebatoriūnui (viduryje) įteikė žinomas Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas (dešinėje)

Geriausiojo virtualaus lenktynininko diplomą Aurimui Čebatoriūnui (viduryje) įteikė žinomas Lietuvos lenktynininkas Benediktas Vanagas (dešinėje). Nugalėtojo pasveikinti ir jėgas virtualiose trasose išmėginti atvyko populiarus pop muzikos atlikėjas, grupės „Kastaneda“ narys Donatas Baumila-Dūnis (kairėje).

Turnyro nugalėtojas Aurimas Čebatoriūnas (dešinėje) gavo progą parungtyniauti su populiariu Lietuvos pop muzikos dainininku Donatu Baumila-Dūniu (kairėje) ir jį nugalėjo

Turnyro nugalėtojas Aurimas Čebatoriūnas (dešinėje) gavo progą parungtyniauti su populiariu Lietuvos pop muzikos dainininku Donatu Baumila-Dūniu (kairėje) ir jį nugalėjo.


TOPO CENTRAS
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!